Simon Kjaer by dnes večer nemal chýbať v základnej jedenástke Seville, ktorá sa v boji o Španielsky superpohár predstaví proti FC Barcelona. Dán, ktorý bol kapitánom svojho reprezentačného výberu na nedávnom Svetovom šampionáte v Rusku, sa pred zápasom zhováral s denníkom Mundo Deportivo

Aké máte pocity pred začiatkom sezóny?

"Z Majstrovstiev sveta som sa vrátil s obrovským hladom po futbale, a to sa teraz v zápasoch so Sevillou budem snažiť dokázať. Ako tím sme verili tomu, že sme poraziť Chorvátov mohli, no sklamanie bolo po penaltovom rostrele ešte väčšie. Odchádzali sme však s dobrým pocitom, v Rusku sme neprehrali ani jeden zápas, hoci sme sa stretli s dvomi finalistami, v deväťdesiatich minútach sme nepodľahli ani Francúzsku, ani Rusku. So svojimi vlastnými výkonmi som bol spokojný, bol som nesmierne hrdý na to, že som bol kapitánom. Teraz sa už ale neviem dočkať novej klubovej sezóny."

Myslíte si, že dnešný zápas pre Vás bude po vysokej porážke z posledného finále v Copa del Rey náročnejší?

"Ten výsledok nás zničil. Dotklo sa to aj mňa, bol som veľmi zarmútený, i keď som pre zranenie hrať nemohol. Je to však futbal a tak, ako máte vo veľkých zápasoch šťastie, niekedy netreba zabúdať ani na zlé výsledky. Pôjde ti to lepšie, keď budeš myslieť na budúcnosť. Pred nami je nová sezóna, nové stretnutie, nové finále. Budeme chcieť túto príležitosť využiť na zisk titulu a nový ročník odštartovať v najlepšom možnom štýle. Vieme, samozrejme, že Barcelona je fantastickým tímom, ako dokázala aj v Copa del Rey, no je to finále a budeme pracovať tvrdo na to, aby sme mali šancu a vyhrali."

Čo ste sa z tej prehry pomerom 5-0 naučili?

"Ja osobne som pre zdravotné problémy nehral, a tak si skôr spomínam na náš najlepší ligový súboj proti Barce, keď sme ešte niekoľko minút pred koncom vyhrávali o dva góly. V ten deň sme mohli vyhrať, tak prečo by sa nám to nemohlo podariť teraz?"

Barca získala Vášho spoluhráča z uplynulej sezóny Lengleta. Čo si myslíte o Clémentovi?

"Clément je superobranca aj napriek svojmu mladému veku. Užíval som si hranie po jeho boku, bolo skvelé tvoriť s ním defenzívu, pretože mal vždy skvelý prístup, bol seriózny a tvrdo pracoval. Do budúcnosti má obrovský potenciál."

Zdroj: md
Foto: md

caco

1
2018-08-12 23:02:34

super obranca je so Sevilou slabý jak čaj a gol ide na jeho blbosť

Mecik

2
2018-08-13 00:48:08

Tvl musel to proste nekdo prubnout... xD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.