Leo Messi poskytol rozhovor pre Catalunya Radio, v ktorom hovoril o rôznych detailoch súvisiacich s jeho kariérou. Argentínčan prezradil, čo by na svojej hre chcel ešte vylepšiť, aká je jeho obľúbená pozícia na trávniku a či futbal v televízii vôbec sleduje.

Sledovanie zápasov

"Rád si pozriem všetko. Snažím sa sledovať našu ligu, ale pozerám aj argentínsku ligu a Copa Libertadores, hoci niektoré zápasy sa vysielajú veľmi neskoro."

Vlastné vystúpenia

"Moje zápasy si nikdy nepozerám. Nemám to rád, pretože radšej sa pozerám dopredu."

Evolúcia

"Je to normálny proces. Debutoval som, keď som mal 17 rokov. Hral som na inej pozícii a hral som inak. Futbal sa zmenil, podobne ako moja hra a pohyb na trávniku."

Na ktoré vylepšenie hry je najviac hrdý?

"Značne som zlepšil finálnu prihrávku, pripisujem si asistencie, ktoré sa končia gólom. Takisto som sa značne zlepšil v zahrávaní priamych kopov a v hre pravou nohou."

Čo by chcel vylepšiť?

"Chcel by som byť efektívnejší pri zahrávaní pokutových kopov. Penalty je však veľmi ťažké natrénovať. Na tréningu je to úplne iné ako v zápase. Môžete mať istú myšlienku alebo osvedčený spôsob, ale je to ťažšie, než sa zdá. Ak brankár uhádne stranu, strelu chytí. Ale chcel by som byť samozrejme efektívnejší."

Obľúbená pozícia

"Najradšej hrám tak ako teraz. Súperi sa väčšinou uzavrú v pokutovom území, takže je lepšie dostať prihrávku  o trochu skôr a pohnúť sa dopredu. Ak sa priblížim k čiare, krajní obrancovia často nevedia, čo robiť. V strede je ťažšie dostať loptu, pretože je tam veľa hráčov a málo priestoru."

Štýl

"Stále sme Baca, ale je pravda, že Xavi, Busquets a Iniesta sa postarali o to, že loptu sme mali 90% času. Dnes takých hráčov nemáme. Nechcem povedať, že naši hráči sú horší, ale oni boli výnimoční. Štýl sa však nikdy nezmenil."

Luis Suarez

"Veľmi mi pomáha. Je dobré mať ho vpredu, pretože mi dáva možnosť rozličných prihrávok, získava lopty, uvoľňuje ma spod krytia a do presingu prechádza vždy ako prvý. Ako deviatka nám dáva veľmi veľa a uľahčuje mi moju úlohu falošného krídla."

Jordi Alba

"Neviem ako sa táto spolupráca zrodila. Objavila sa v magický spôsob. Aj bez toho, aby sa pozrel vie, že som už na pozícii a kedy mu prihrám. Často mu hovorím, že akcie by mohol zakončiť už aj sám, ale on mi vždy povie, že radšej prihrá."

Rutina

"Je dôležité vedieť, kedy je ten správny moment na prihrávku. Je to jedna zo základných súčasti mojej hry."

Info o súperovi

"Nerád sa v hre súperov hrabem až do hĺbky. Poznám ich z televízie a z trávnika, ale nerád sa na niečo nastavujem, pretože môžeme mať istý úmysel a neskôr sa ukáže, že na trávniku sa nedeje to, čo sa očakávalo."

zdroj: as.com
foto: sport.es

quentin

27
2018-09-16 08:16:32

Jedným slovom: D10S!

emiliano

30
2018-09-16 08:27:53

Tak, tak Leo, Xavi a Iniesta to v strede proste ovládali, obišli hráča, keď bolo treba, pripravili finálne a predfinálne prihrávky a to teraz zvláda len Cou. to je celé.

Cingi

-16
2018-09-16 12:02:55

Leo by nie penalty mal zlepšovať, ale pohyb na ihrisku. väčšinu času sa prechádza, to mu nepomôže teraz a ani do budúcna

Pisterko26

3
2018-09-16 15:55:19

Lenže on aj keď sa prechádza tak je nebezpečnejší ako tím súpera. Plus si vie rozložiť energiu. Keby mal behať naplno tak veľmi rýchlo by mu došla energia.

Cingi

-5
2018-09-16 20:50:09

ktorý hráč je nebezpečný, keď sa prechádza??? volakedy bol nebezpečný niekolko krát za zápas. a prečo? lebo makal. takéto zápasy ako včera začína mať stále častejšie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.