„Prečo? Prečo? Pretože sme najlepší,“ budú spievať počas osláv hráči. „Pretože milujeme futbal,“ a delia sa o tú lásku so svetom. Mozaiku, ktorá bola objasnená vo Wembley hráčmi blaugranas, netvorí len názov filmu, ktorý Barca vo finále predviedla, ale aj určitý spôsob chápania futbalu a taktiež života, ktorý je reakciou na filozofiu, ktorá sa nachádza nad rámcom víťazstiev a porážok, musí sa cítiť srdcom.

Utešených 24 000 duší, ktoré sa zhromaždili vo Wembley a mávali vo vzduchu dobovými vlajkami podobnými tým z Bazileju, dosiahlo rovnaký efekt ako v onú legendárnu noc. Vedeli, že stoja pred najlepším tímom Barcy v histórii, že je to česť kričať Messiho meno a že s rukami vo vzduchu a sklonenou hlavou mu preukazujú rovnakú úctu.

Prečo? Prečo? Pretože Guardiola je vynikajúci a keď povie Messimu aby strieľal, aby to skúšal z diaľky, tak to Messi urobí a vstrelí neuveriteľný gól, ktorý potopí Manchester. A prečo sa ide Messi od radosti zblázniť, drží sa za erb na svojom drese a vraví ľuďom, že je to kvôli nim? Pretože Leo chápe filozofiu klubu, lebo vyrástol v jeho mládežníckej akadémii rovnako ako šesť ďalších z víťaznej jedenástky blaugranas.

Prečo? Pretože je to tak, každý rozhodca sa môže zmýliť tak, ako sa zmýlil Kassai, keď uznal Rooneyho gól z offsidu proti Barce. A nič sa nestalo. Pretože aj rozhodcovia sú len ľudia a aj keď to mohlo Barcu stáť pohár, nezmenilo by to to divadlo, ktoré predviedli.

Prečo? Prečo? Pretože Villa svojim skvelým gólom dokázal, že dôležité góly, tie skutočne dôležité, ktoré vyhrávajú tituly, strieľa aj v drese Barcy. Práve on, o ktorom mnohí trúsili uštipačné poznámky, a predsa to dokázal, strelil jeden z tých gólov, ktoré si vždy radi znova pozrieme zo záznamu.

Prečo? Pretože Abidal vyhral svoje finále už pred zápasom, boj o život. Vyhral ho a povzbudil tým všetkých, aby nevzdávali svoj boj o všetky veľké ciele, ktoré im šťastie v živote prinesie.

Prečo? Pretože keď človek vidí Sira Alexa Fergusona zdraviť Pepa Guardiolu pochopí, že tento tím odovzdáva futbalu skutočne mnoho. Možno nebudeme najlepší na veky vekov, no teraz sú tu novinári z celého sveta, aby oznámili celej planéte, že nikdy predtým tu nebolo mužstvo, ktoré by tak rozkolísalo futbalové vody tým, že vo finále porazilo ďalšieho velikána takýmto spôsobom.

Prečo? Prečoooo? Pretože to bolo ťažké, náročné a vyčerpávajúce, pretože Mou sa nás pokúsil rozhodiť, no jediné, čo dosiahol, je, že Barca je ešte omnoho, omnoho silnejšia. Vo Wembley Barca ukázala majstrovskú lekciu vo futbale. Prečo sú niektoré jablká červené a druhé zelené? To neviem, no obal nie je dôležitý, dôležité je, čo sa skrýva pod ním.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.