Pep Guardiola bol ohromený úrovňou detailov analýzy Marcela Bielsu, keď súčasný tréner Leeds koučoval Athletic Bilbao.

Argentínčan v stredu počas tlačovej konferencie predstavil mimoriadne podrobný spôsob analýzy, ktorý vykonáva jeho trénerský tím proti každému súperovi, ktorému čelia. Každý špičkový klub pripravuje takéto analýzy svojich protivníkov a niektoré z nich sa pravdepodobne zhodujú s úrovňou tej Bielsovej, avšak za jeho prístup a prácu je  považovaný za jedného z najlepších vo svojom obore. Ohromený bol dokonca aj Guardiola, ktorého zaujal vo finále Copa del Rey roku 2012 medzi Barcelonou a Bilbaom.

Bielsove Athletic Bilbao síce prehralo finále 3-0, keď boli góly vsietené počas prvých 25 minút zápasu, no po skončení dal Argentínčan Guardiolovi príležitosť nahliadnuť na analytické prípravy, ktoré vypracoval spoločne so svojim tímom. "Keď som bol tréner Bilbaa, hrali sme finále proti Barcelone, ktorá vyhrala 3-0," povedal Bielsa.

"Boli na nás milí, pretože po treťom góle prestali hrať. Bol som veľmi smutný z tejto prehry. Keď sa skončil zápas, poslal som Guardiolovi analýzu ako darček, ktorý vyjadroval môj obdiv k jeho osobe. Povedal mi 'vieš o Barcelone viac ako ja!', ale bolo to zbytočné, pretože nám strelili tri góly. Robím to (tak veľa analýz), aby som sa cítil dobre, ale viem, že vám tieto informácie neumožnia vyhrať."

zdroj: teamtalk.com
foto: fcbarcelona.com

freerider22

7
2019-01-19 13:09:06

To by som si aj prečítal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.