Mééééssíííí, Mééééssíííí, Mééééssíííí...

Nie, to nebol chór návštevníkov na Barcelonskom Camp Nou oslavujúcich nejaký podarený kúsok nami obdivovaného Argentínskeho kúzelníka.

Lebo Barca tentokrát na svojom vlastnom štadióne nehrala. Ten spev plný obdivu sa ozýval na inom mieste nádhernej krajiny na juhu starého kontinentu.

Bol to spev úžasných fanúšikov domáceho Realu Betis Sevilla, ktorým vzdali hold najlepšiemu hráčovi sveta za jeho výkon. Ten bol znovu predvedením nereálnych vecí, neskutočných zakončení a prihrávok. Messi bol absolútne nebrániteľný a nezastaviteľný.

Robil si na ihrisku so súperom to, čo si práve zaumienil.

Neuveriteľné a pre mňa nepochopiteľné.

Zápas bol u oboch strán vynikajúcou reklamou na La Ligu. Súper podal určite výkon na hranici svojich možností, predviedol totálne fyzické nasadenie a skúšal stretnutie rozhodnúť už na začiatku. Pritlačil našich hráčov a lopta lietala do pokutového územia z jednej a aj druhej strany non-stop.

Statoční hráči domácich si to jednoducho chceli rozdať s Barcou ako rovný s rovným. Otvorili hru, nezaparkovali pred svoju bránu autobus.

Ostali verní svojmu doterajšiemu prejavu a hrali a hrali a hrali.

Barca si však absolútne s prehľadom a pokojom vo Valverdem špičkovo namixovanom rozostavení počkala na úvodný nápor, aby ho potom využijúc miernu únavu a prejavujúce sa chyby súpera naplno využila. Súpera sme morálne zničili, vyhrali sme nakoniec úplne dominantne.

Ale aj tak, domácim veľká pochvala. Za futbal, za prístup, za atmosféru. Bavil som sa celý zápas.

Pozriem sa teraz svojimi očami na výkony hráčov FC Barcelona, ak dovolíte.

Ter Stegen: 8

S chladnou hlavou čelil každému jednému náznaku nebezpečenstva. Napriek obrovskému nasadeniu a snahe domácich k nemu okrem nechytateľnej gólovej strely neprešlo nič. Centre smerujúce do jeho územia s prehľadom stiahol do náručia. Kombinovanie so spoluhráčmi opäť absolútne presné. Jeho zrýchlenie hry dlhým výkopom, či vyhodením poslalo spoluhráčov niekoľkokrát do bleskového protiútoku. 

Roberto: 7

Na začiatku si chvíľu nevedel poradiť s rýchlym pohybom súperových hráčov meniacich často miesta a pozície. Neskôr sa upokojil, chytil tempo a rytmus zápasu a spolu s kolegami dostatočne zatvoril nebezpečné priestory. Veľmi slušné predstavenie u ťažkého súpera. V tomto type zápasu bol asi vhodnejšou voľbou, ako Semedo.

Piqué: 10

Absolútne svetový výkon absolútne svetového stopéra. Piqué znovu hral, ako keby to mal byť jeho posledný zápas. Neuveriteľná stena plná energie a sústredenia. Nasadenie na maxime. Bojovnosť a dostatočná tvrdosť nášho elitného stopéra v súbojoch dodala zápasu z našej strany šťavu. Bol opäť totálnym lídrom burcujúcim a nútiacim aj spoluhráčov k tou najlepšiemu ukrývajúcemu sa veľakrát za neochotu ísť na krv.

Líder, líder, líder.

Lenglet: 8

Inteligentný výkon nenápadného hráča. Aj včera dokázal svoj obrovský pokrok. Tvrdé a presné zákroky pri súbojoch, či rozumné zastavenie súpera v dostatočnej vzdialenosti od brány. Párkrát dokonca vyviezol loptu do stredovej zóny. Aj tentokrát veľmi spoľahlivý.

Alba: 9

Výborná celozápasová jazda malého ľavého obrancu. Rýchlostne a pozične absolútne v poriadku. Časté nábehy až za obranu do voľných priestorov trhali obarnu súpera na márne kúsky a ničili všetky jeho snahy o ubránenie bleskových kontier Barci. Viazal na svoju stranu obrancov, kombinoval, bránil.

Alba v tom najlepšom možnom vydaní.

Semedo: 6

Hm, bol som z jeho výkonu trochu v rozpakoch. Nezachytil príliš tempo zápasu a pripadal mi mierne stratený a nesústredený. Neskôr sa to zlepšilo a začal produkovať sebe typické nábehy po čiare smerom dopredu. Nie celkom presvedčivo reagoval pri obranných činnostiach robiac dosť často pozičné chyby. 

Arthur: 7

Pohyb aj tentokrát zdobil hru mladého strednopoliara. Snaha bola opäť enormná. Lenže prihrávkovo a kombinačne to nebolo úplne ono. Súper hral na hranici rizika a presoval už na našej polovici. Pod tak vysokým tlakom sa občas ukázala chybička. Nebolo to tentokrát úplne dokonalé, ale to sa stáva.

Busquets: 7

Úvod bol v podaní hráča, ako z hororu. Prvé tri prihrávky pokazil a založili nimi súperove útoky vo veľmi nebezpečnej zóne ihriska. Pri tak neorganizovanom priebehu stretnutia plnom rýchlych zmien držiteľa lopty a až chaosu nedokázal naplno prejaviť svoj zmysel pre diktovanie tempa a organizáciu hry. Tá sa viac ukáže počas našej hernej dominancie v držaní lopty. Ale určite dokázal svojimi skúsenosťami a pozičným vykrývaním priestoru udržať protivníka na uzde.

Rakitič: 7

Štvorčlenná záloha? Áno. To je presne vhodná zostava na náročného súpera v náročnom prostredí. A tu sa aj Ivan cíti výborne. Znovu tvrdo odpracovaný zápas. Počas agresívneho napádania domácimi hráčmi sa občas ukázala aj chyba, ale skúsenosť dvojice Busquets + Rakitič premiešaná energiou Arthura a vypočítateľnou silou Vidala fantastickým spôsobom znemožnila Betisu robiť nám problémy. Štvorica prinútila domácich hrať ďaleko od nášho pokutového územia. A o hru dopredu sa staral iný hráč.

Vidal: 10

Argentínska doga uvoľnená z reťaze po týždňovej hladovke. Od prvého písknutia rozhodcu až po to posledné neustály pohyb, neustále vyhľadávanie stretu a súboja, neustále ponúkanie sa do kombinácie. Hráč behal aj v šatni počas prestávky a bežal aj po zápase domov do Barcelony. Neskutočne silná osobnosť včerajšieho zápasu. Jeho zaradenie do základnej zostavy bolo miernym prekvapením, lenže už po piatich minútach som jeho opodstatnenosť uznal. Jeden z našich absolútne najlepších hráčov.

Coutinho: -

Len krátka chvíľa na ihrisku, ale napriek tomu krásne držanie lopty, aktívny pohyb a úspešné pokusy o kombináciu. Výborné náznaky zlepšenia.

Aleňa: -

Len taktické striedanie, lopty sa ani nedotkol.

Suárez: 10

Toto je teda kolík na pohľadanie. Čistý blázon. Sólový nájazd na brankára nepremení. Čistú šancu v pokutovom území sám pred brankárom nepremení. A potom dá taký gól... Cvok. Prihrávka na Messiho zakončenie? Veď vravím, čistý blázon. Včera fantastický výkon. Drel, napádal, ponúkal sa, zakončoval, prihrával. Bol plný energie a to už po niekoľkýkrát za sebou. Škoda zranenia, asi dva týždne bude mimo. Oddýchne si a potom roztrhá MU v LM.

Messi: 10

Mééééssíííí, Mééééssíííí, Mééééssíííí...

Nie, to nebol chór návštevníkov na Barcelonskom Camp Nou oslavujúcich nejaký podarený kúsok nami obdivovaného Argentínskeho kúzelníka.

Lebo Barca tentokrát na svojom vlastnom štadióne nehrala. Ten spev plný obdivu sa ozýval na inom mieste nádhernej krajiny na juhu starého kontinentu.

Bol to spev úžasných fanúšikov domáceho Realu Betis Sevilla, ktorým vzdali hold najlepšiemu hráčovi sveta za jeho výkon. Ten bol znovu predvedením nereálnych vecí, neskutočných zakončení a prihrávok. Messi bol absolútne nebrániteľný a nezastaviteľný.

Robil si na ihrisku so súperom to, čo si práve zaumienil.

Neuveriteľné a pre mňa nepochopiteľné.

Ak by som mohol dať 30, dám. Ak by som mohol dať 40, dám. Aj 50 by som dal.

Tri góly a ja nedokážem ani náhodou určiť sám pre seba, ktorýže bol najkrajší. Lebo všetky tri by boli ozdobou kariér tisícok hráčov behajúcich po svetových ihriskách.

Niekde som čítal, že po kariére niekto urobí zostrih najlepších akcií malého fenoména. A že bude celkom určite trvať 5 hodín. A veru, 10 minút by som dokázal zostrihať iba za včerajšok.

Neuveriteľné návraty do obrany a odoberanie lopty prekvapeným súperom bolo od Lea nečakaným spestrením zápasu. Jeho prechod do útoku absolútne skvostný a prihrávky počas dirigovania hry takisto. K tomu všetkému pridal také nádherné góly, že mi pri sledovaní a počúvaní spevu domácich na jeho adresu tiekli slzy.

Včera som opäť pocítil naplno božskosť Messiho.

Jeho vplyv na spoluhráčov, na protihráčov, na vlastných fanúšikov, na súperových fanúšikov.

Kto má rád futbal, nemôže nemať rád tohto hráča.

Futbal = Messi.

Absolútne pravidlo. Základná poučka futbalu.

To nie je upracované a tvrdo vydreté umenie behajúcich atlétov.

To je čistá HRA. Zábava. Ako keby hral na ulici s malými deťmi.

Veľa hráčov dostalo do vienka veľa talentu, veľa energie, veľa futbalového myslenia.

Ale Messi dostal všetko v jednom balíku.

Som šťastný, že to môžem týždeň čo týždeň sledovať.

Valverde: 10

4-4-2. Zatvorený stred ihriska. Behajúca a tvrdo pracujúca záloha. Excelentý a prekvapujúco v základe nastupujúci Vidal. Eliminácia najväčších zbraní súpera.

Pán tréner, skvele. Perfektne.

Tím vie brániť, dáva veľa gólov a hrá rýchlo.

To je práca Valverdeho a nech si vraví kto chce a čo chce.

Priemerná známka tímu: 8,4

FCB TOP LINE: Messi + Suárez +Piqué +Vidal

FCB légia skazy: -

Hodnotenie zápasu: 10

Mňam. To bolo skvelé divadlo z oboch strán. Enormné nasadenie domácich a ich snaha o vyrovnanú partiu z favoritom dodali potrebné energiu. Hostia sa pridali a v obrovskom tempe hrajúci futbalisti oboch tímov ma bavili po celý čas bez akejkoľvek hluchej pasáže. Nádherné góly, fantastické individuálne výkony. Paráda.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

Pre úplnosť doplníme aj hodnotenie od katalánskeho denníka Sport a štatistických portálov whoscored.com a sofascore.com.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk sport.es whoscored.com sofascore.com
foto: forcabarca.sk facebook

Alirael

28
2019-03-18 09:24:42

Pekne sa to cita.
Jedna poznamka - Vidal myslim nie je argentinska doga ale chile doga?:)

Fishinko

top komentár
48
2019-03-18 09:27:17

lenze čilska doga nie je plemeno psa :D

LaBrie

12
2019-03-18 12:06:41

My mame chilskeho buldoga :)))))))

pmadar1

12
2019-03-18 12:09:39

Tak kompromis: máme aj čilskú a máme aj argentínsku. Jedna bojuje, druhá smrteľne hryzie. Môže byť?

LaBrie

10
2019-03-18 12:10:32

Isteeeeeee :D

jokerito

30
2019-03-18 09:30:00

Pre Messiho je skala hodnotenia 1-10 nedostatocna, kedze sa uroven jeho vykonov casto pohybuje tak na 15-17 :)

Ortiz

24
2019-03-18 09:55:14

Překvapila me dobrá taktika od Valverdeho. Vedeli jsme, ze Betis je dobrý na míči, tak jsme je nenechali si v klidu rozehrát a napadali jsme. K tomu naše přechody do útoku byly velmi rychlé a obrana Betisu si s tím neuměla poradit. Tleskám za včerejší výkon

Fishinko

15
2019-03-18 10:07:17

čím viac sa blíži koniec sezóny, tým viac vidno, že aj keď na EV nadávame často, tak je to taktik jak sviňa.. od zápasu k zápasu sa ide s jediným cieľom.. vyhrať treble

ximpp

15
2019-03-18 10:26:53

Pěkné.
Za mě:
tS 8
SR 7
GP 9
CL 8
JA 8
IR 7
SB 7
AM 8
AV 8
LS 8
LM nenalezena platná hodnotící stupnice

K Leovi bych dodal, že i když nás podobnými herními kouzly zásobuje pravidelně, včera byl snad ještě lepší než jindy. Jinými slovy užívejme si to, co nikdo před námi nezažil a myslím si, že už ani nikdo po nás nezažije.

freerider22

9
2019-03-18 10:36:10

Mám pocit, že Ernesto sa naučil narábať konečne z hráčmi ... posledné zápasy super

petrod

11
2019-03-18 10:44:00

Messi samozrejme vcera max. parada, ale co sa mi tuto sezonu na nom paci, je to odoberanie lôpt superom. Predtym som to velmi u neho nepostrehol.

RastoD

9
2019-03-18 10:44:12

celkovo výborný zápas, z našej strany vynikajúce individuálne výkony, ale ani súper nehral zle. Leo hral nad svoj štandard. u neho je fascinujúce, že aj obyčajná prihrávka, ktorá sa neobjaví na žiadnom videu, lebo neviedla ku gólu, je často tak krásna, presná a premyslená, že človek len čumí. a včera sa aj vracal a hral dozadu, to väčšinou veľmi nerobí. inak, v tejto sezóne dosť vidno, že hrajú strategicky vyzreto, niektoré zápasy nehrajú naplno a niektoré na plno hrajú. samozrejme, každý tím to tak robí, ale tento rok sa mi to u Barcy zdá výraznejšie a lepšie zvládnuté.
inak, Suarez znovu ukázal svoj nedostatok, lopta sa od neho často odrazí ako od stĺpa, takže jeho výkon aj napriek gólu nebol zas až taký hviezdny.

Milan87

14
2019-03-18 11:06:02

Ale ta telepatia s leom je neskutocna. Ta asistencia aj ten gól boli krásné fotbalové akcie. Luis je výborný napr taky benzema neukázal tolko krásy za celou sezonu ako luisito vcera

maryann

5
2019-03-18 15:31:55

Taktika,zostava,vysoky celoplosny pressing, nasadenie,uzasny vykon vsetkych....radost pozerat- a to super bol vyborny !!!
A to do poslednej minuty predlzenia.
NESKUTOČNÝ zapas.

sid1

3
2019-03-18 16:44:52

Inac vcera bolo krasne vidiet ako semedo v obrane pozicne tape. Ano nastupil uz do rozbehnuteho zapasu ale s nim cela ta strana fungovala horsie.

gula123

1
2019-03-18 19:55:56

Chudák Semedo, pred mesiacom ho tu niektorý mali za Boha a teraz ho niektorý iný majú za nulu. Nebol najlepší, ale zas odohral to tak nejak štandardne bez väčších chýb. Vidal bol dosť nepresný ale to čo namakal v zápase bolo neskutočné. Ten chlap má energiu za troch. A možno začneme chápať aj trénera. Mužstvu má forma gradovať ku koncu sezóny, vtedy sa rozhoduje o tituloch.

Milan87

-1
2019-03-18 21:35:42

Gól isiel cez neho motal sa tam v strede a práva strana bola volná az po 16ku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.