S nesmiernou radosťou a obrovským uznaním musím vzdať hold celému tímu FC Barcelona za doterajší priebeh sezóny, ktorý vyvrcholil jedným z najdôležitejších zápasov. Pretože včera sa hral veľký zápas, výsledok ktorého zrejme dominantnou mierou rozhodol o držiteľovi ligového titulu v sezóne 2018/2019.

Treba jednoznačne povedať, že zápas bol plný taktiky a opatrnosti, z ktorých sa ale niektoré úseky hry na pár minút elegantne vymanili. To vtedy, keď sa o čosi pokúsil aj dovtedy extrémne brániaci súper. Po červenej karte (z hľadiska ATM totálne hlúpej a absolútne zbytočnej) pre Costu sa zápas zmenil na čisté dobíjanie tej brány, v ktorej čaroval čarovný čarodejník menom Oblak.

Ale ani jeho kúzla nakoniec nedokázali zastaviť výsledkovú jazdu veľkoklubu, ktorému fandíme. Barca súpera fantasticky trpezlivou hrou, a tá ju nakoniec zdobí počas celého priebehu sezóny, doslova uvarila. Varilo sa veru dlho a pomaličky. Tak, aby sa aj z toho najtvrdšieho mäsa nakoniec stalo to najjemnejšie. A práve preto nakoniec, v ten pravý moment tesne pred vypnutím kotla, nasypali dvaja najlepší šéfkuchári tie správne ingrediencie. Korenie futbalu v dvoch krátkych okamihoch.

Suárez a Messi.

A ani čarovný Oblak na madridskom nebi tomu nedokázal zabrániť.

Visca el Barca!!! Visca Campeónes!!!

Barca vyzerá aj v neskorom sezónnom čase vyslovene sviežo, Messi je stále neuveriteľne rýchly a jeho štýl plný šetrenia krokov a behu ako takého je v tejto sezóne dotiahnutý do dokonalosti. Barca je ako ten šetrič energie z F1 - KERS, ktorý sa jednoducho zbiera a zbiera a hromadí a potom, presne v ten pravý moment, sa tá energia vypustí medzi hráčov a Barca za desať minút roztrhá súpera. Valverdeho mágia prvej kategórie.

Ako si v derby viedli naši hráči? Pozrime sa podrobnejšie.

Ter Stegen: 8

Náš tentokrát bezchybný brankár si zrejme vybral ten povestný slabší výkon v minulom kole. Teraz bol maximálne sústredený a pripravený po všetkých stránkach. Extra ťažkú prácu nemal, výborne pracujúca defenzíva k nemu pustila len málo nebezpečia. A s tým si poradil bez akéhokoľvek problému.

Roberto: 8

Inteligentný výkon zrejme presne podľa taktických pokynov trénera. Žiadne vyslovene rizikové nábehy, skôr opatrná a smerom dozadu zabezpečujúca stratégia pohybu. Súpera do ničoho nepustil, svoju stranu kontroloval bezchybne a sústredene. Veľké zápasy jednoducho hrať vie. 

Lenglet: 9

Opäť musím pochváliť tohto výborného stopéra. Jeho výkon bol v porovnaní so zápasom počas týždňového kola oveľa istejší. Prítomnosť šéfa obrany mu dodala zjavne na sebavedomí. Perfektné blokovania striel a vynikajúce zastavovanie dlhých nákopov súpera za obranu. Vzdušné súboje zvládal, skoro vôbec nefauloval.

Piqué: 10

Jednoducho šéf. Ak je toto jedna z posledných sezón pomaly už legendárneho obrancu, tak si ju naozaj užíva na plno. Znovu totálne dominantný výkon, súper sa v podstate nedostal do žiadnej stopercentnej šance. Okrem výhier vo vzdušných súbojoch si dokázal fantasticky poradiť aj v súbojoch vedených po zemi. Obranný zákrok pri súboji jeden-jeden proti Saúlovi bol lahôdkou.

Alba: 8

Takticky vynikajúco pripravený a rovnako ako kolega na opačnej lajne dokonale pracujúci. Ako robot behajúci aj smerom dopredu, aj bleskovým návratom do obrany. Veľká škoda nepremeneného nájazdu po neskutočnom pase od Messiho. Perfektný výkon, prakticky bez jediného záváhania.

Semedo: -

Krátke taktické striedanie.

Arthur: 8

Sobotňajší zápas si mladý záložník vyslovene užil. Pohybovo znovu fantastický, pokrytie lopty na svetovej (a to ani náhodou nepreháňam) úrovni. Aj dôrazom sa dokázal vyrovnať preslávenej tvrdo pracujúcej zálohe súpera a nenechal sa v súbojoch odstaviť. Krásne využil svoje nižšie položené ťažisko a výbornú obratnosť. Skvelé.

Busquets: 6

Zrejme najslabší článok nášho tímu v tomto zápase. Tempo mu pritom malo vyhovovať a mal sa počas zápasu s dostatkom voľného priestoru v ním obhospodarovanom priestore cítiť ako ryba vo vode. Ale bolo to celé akési pomalé a aj v situáciách, keď sa žiadalo doslova bleskové otočenie hry na opačnú stranu, pridal dva-tri dotyky navyše. Nebolo to vôbec úžasné.

Rakitič: 8

Záložná hviezda neprehrala ani jeden súboj. Ani jeden. Výborné pokrytie obrovskej plochy vznikajúcej za Messim počas jeho oddychových fáz je presnou náplňou jeho práce. V tom sa doslova vyžíval, škoda, že to tak málo fanúšikov videlo. Znovu sa potvrdilo, že je obrovský rozdiel v hre s ním a bez neho. Momentálne je jednoducho nenahraditeľný.

Aleňa: -

Krátke taktické striedanie.

Coutinho: 8

Pre povzbudenie mu dám mierne vyššiu známku, ako som pôvodne chcel. Včera večer to bolo veľmi slušné predstavenie. Výborne načasované nábehy za obranu a perfektný prienik až do zakončenia. To nanešťastie nebolo úplné presné a tak nechal vyniknúť brankára. Ale dokázal podržať loptu, kombinovať na malom priestore. Veľký zápas, ktorý práve on rozhodne, sa blíži. Cítim to. Práve tento hráč bude rozhodujúcim prvkom.

Suárez: 8

Uruguayo, Uruguayo...

Už to písalo mnoho fanúšikov na mnohých fórach. Tento hráč zahodí milión percentné tutovky a potom strelí gól chrbtom, či obočím. Včera ho opäť bolo plné ihrisko a za vysokú bojovnosť a snahu bol odmenený pre útočníka tým najlepším spôsobom. Strela bola absolútne dokonalo namierená do jediného miesta, kam nemohol super brankár súpera dočiahnuť.

Messi: 9

Ako to robí? Chodiac po ihrisku sa obzeral po divákoch, občas pobehol, sem-tam prihral. Tepová frekvencia na úrovni spiaceho človeka. Ale potom zapol na 30 sekúnd a zničil súpera pobehujúceho v panike hore-dole presným pasom, či skvelým driblingom.

A znovu vypol a uspával a uspával.

Ako sa cíti protihráč nútený byť v strehu po celý čas, pretože nikto nikdy nevedel, kedy si Messi zmyslí, že ide dať gól, že sa ide rozbehnúť smerom na bránu?

Včera aj v šetriacom móde znovu dokázal svoju nadpozemskú kvalitu. Jednoducho Messi.

Malcom: 8

Postupné dávkovanie hry mladému talentu vyslovene pomohlo. Po vstupe na ihrisko pomohol pohybom a vedením lopty rozhýbať upadajúcu dynamiku našej hry. Výborné a talentované krídlo si výborne nabiehalo a ak by sa nebálo použiť občas na prihrávku aj pravú nohu, bolo by to ešte lepšie. Bude výborný, hoci som tomu už ani neveril. Pomaličky, postupne privoniava veľkému futbalu.

Valverde: 10

Jasná vec, určite mu pomohlo k ďalšej výhre hlúpe vylúčenie súperovho hráča. Ale jeho taktika, zrejme pre niekoho neprijateľne opatrná, priniesla znovu víťazstvo. V zápase sme dominovali. Nasadenie Malcoma výborne načasoval, oživenie hry prišlo okamžite.

Ak beriem tento zápas v kontexte celej sezóny, potom dávkovanie záťaže pre hráčov, spôsob šetrenia energie a trpezlivá viera v svoju kvalitu vyvrcholila práve výkonom proti najväčšiemu súperovi. Valverde doteraz odviedol a odvádza špičkovú a stopercentnú robotu, nech si vraví kto chce a čo chce.

Priemerná známka tímu: 8,3
FCB TOP LINE: Valverde + Piqué
FCB légia skazy: nikto
Hodnotenie zápasu: 9

Fantastická návšteva, znovu vyše 90000 divákov. Perfektne takticky pripravená Barca. Dokonale trpezlivá a cieľavedome za výsledkom kráčajúca. Aktívne pokusy o zakončenie. Kvalitne brániaci súper. Zápas bol určite ukážkou toho lepšieho.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne.

Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: facebook

tominno9

29
2019-04-07 12:39:53

Nerozumiem preco sa o Piquém pise ako keby isiel pomaly do dochodku, ked sa bude o seba prikladne starat, zahral s prehladom aj do 35ky, plus dalsie diva rokz hoc aj ako striedajuci hrac...

tominno9

8
2019-04-07 12:40:24

* zahrá

villagesb

19
2019-04-07 12:58:09

Pique sa uz viackrat vyjadril ze nebude hrat dlho. Ak sa nemylim uz iba buduca sezona (max plus dalsia). Potom chce kandidovat v Barce + venovat sa biznisu.

tominno9

15
2019-04-07 13:34:40

Ak bude mat pristup ako teraz, tak budeme stastní za tie dve sezony...

BayernMunchen

-37
2019-04-07 12:48:44

Suarez 8? Ved dal gol! Na to ze cely zapas nic nehral a palil tutovky sa zabudlo! Okamzite 10!

Radovan

32
2019-04-07 12:54:35

:D ty musis mat normalne z rakitica, busquetsa, roberta a suareza nocne mory :D

Revive

16
2019-04-07 13:09:52

Jaj ty keby si len vedel koľko špinavej roboty Suárez spravil ale to by si sa musel rozumieť futbalu ;)

jarolamo

7
2019-04-07 13:14:15

ty s tým malým penisom nedáš pokoj ani v nedeľu poobede ?

BayernMunchen

-20
2019-04-07 14:20:04

Mas rad chlapcov s malymi penismi ty pedofil?

Ortiz

2
2019-04-07 18:43:59

To nemyslis vazne ne ? :D

mikimi122

24
2019-04-07 12:53:27

Busquets by sa mal čo najrýchlejšie spamätať z tých zlých výkonov. Vyzerá to tak, že už aj Coutinho podáva lepšie výkony ako on. Navyše Busiho post je veľmi dôležitejší pre našu hru a keď začne Busi strácať lopty, tak z toho môžu byť veľmi nepríjemné protiútoky súpera. Nechcem byť priveľmi kritický, ale keď chceme v LM niečo dosiahnúť, tak musí podať každý jeden hráč svoj najlepší výkon. Už sa teším na De Jonga, keď bude robiť Busimu zdravú konkurenciu.

Rudla333

17
2019-04-07 14:08:08

Malcom je skvělý. Úžasně zrychluje hru, je nebezpečný a hezky i nahrává. V některých ohledech mi přijde lepší než Dembouš, je méně zbrklý.

Doufám že bude dál dostávat šance.

BayernMunchen

-18
2019-04-07 14:21:22

Pod pinokiom tazko. Ten ma svoje kone rakitica, roberta, busquetsa a suareza ktori budu hrat aj s barlami

Rasto

7
2019-04-07 18:00:48

Keby aj, ktorá pozícia tebou menovaných hráčov sa kryje s Malcomovou? Sa zobuď chlapče, sme prví s 11-bodovým náskokom, keby robil Valverde všetko zle, asi by to tak nebolo. Vlastne, keby si nerýpal, čo by si tu asi robil, však? Tak si poslúž, zbohom!

BayernMunchen

-10
2019-04-07 18:38:27

Ja som zobudeny chudacik. Spocitaj si nedotknutelnych, pripocitaj messiho a potom skus zo svojej hlavicky zistit kolko volneho miesta je v zakladnej zostave pre malcoma. To ze sme prvi s 11 bodovym naskokom je fajn, ale to ze mame najnizsi pocet bodov za asi 15 poslednych rokov ti nevadi? Keby real nebol v totalnych srackach tak sa este klepeme o titul v lige

Rasto

2
2019-04-07 20:43:54

Keby, keby.... Keby si sem nechodil s hlúposťami, chudáčik, bolo by tu o jedného hejtera menej. Moja posledná reakcia k tebe. Za viac mi nestojíš!

sid1

4
2019-04-07 15:34:25

Vies mi vcera pripomenut nejaku nahravku? Vzdy sice dobre zbehol ale vzdy sa otocil a isla nahravka dozadu. Mi to pride, ze kedze sme skoro uz ziskali titul tak je to hodnotenie take nadnesene

Rudla333

1
2019-04-07 20:15:16

Poslední dva zápasy předtím měl dva asisty.

2sjr

6
2019-04-07 16:29:15

Tiež by som povedal že je to hodnotenie nadnesené. Osobne Barcu milujem ale hrali akoby ten prvý gól padol už na začiatku a potom len dohrávali. Busi rozhodne najhorší hráč na ihrisku

BayernMunchen

-14
2019-04-07 16:32:45

Pozor tu sa nekritizuje! Po vyhre su vsetci hraci gebiusi na svojich postoch!

Milan87

1
2019-04-07 18:12:15

Tu sa nemá co kritizovat sa uz zobud

pmadar1

4
2019-04-07 18:28:46

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne.

Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

ximpp

1
2019-04-08 08:17:48

Vem si, o čem ten zápas měl být. My jsme vlastně hájili náskok a oni měli poslední šanci jak se vrátit do boje o titul. Navíc my měli před sebou ještě důležitější duel s ManU, pro ně to bylo finále, poslední šance. Myslím, že jsme to zvládli velmi slušně.

ximpp

3
2019-04-07 17:46:09

Mně teda nepřišlo, že by Bus byl včera tak špatný. Nejlepší oba stopeři.

piqe73

4
2019-04-07 19:35:03

S hodnotením plne súhlasím...
a teraz už LM!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.