Barcelončania môžu spokojne prehlásiť, že majú minimálne dva varianty na prakticky všetkých pozíciách. Na niektorých postoch je však "overbooking" výrazný obzvlášť, a to sa týka najmä stredu poľa. 

De Jong, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Arthur a Carles Aleñá. K týmto siedmim hráčom ešte môžeme pripočítať Riquiho Puiga, ktorý si v prvom tíme rozhodne zaslúži svoju príležitosť. Zdá sa však, že v nasledujúcom ročníku to bude mať pri obrovskej konkurencii so šancami od trénera Ernesta Valverdeho mimoriadne náročné. Tréner FC Barcelona má k dispozícii množstvo kvalitných futbalistov, no problém spočíva v tom, že dobre vieme, že nepatrí medzi obrovských fanúšikov rotácií a preferuje užšie kádre

Kľúčové pri súčasnej situácii bolo presunutie Sergiho Roberta do stredu poľa. Canteranova prirodzená pozícia je naozaj v zálohe, počas svojich mládežníckych čias okupoval zakaždým skôr ofenzívne pozície, no Luis Enrique z neho urobil pravého obrancu. V aktuálnom ročníku sa, každopádne, Katalánec vrátil do zálohy a jednotkou na kraji defenzívy je Nelson Semedo. 

Nateraz ostáva "odpísaným" stredopoliarom Carles Aleñá, ktorý sa síce v prvom kole proti Bilbau dostal do základnej jedenástky, no v ostatných dvoch stretnutiach v zápasovej nominácii chýbal. V tomto súboji však ešte nepočíval manažér s Arthurom a Arturom Vidalom, ktorých na súpisku nezaradil z dôvodu ich nedostatočnej predsezónnej prípravy, ktorá bola skrátená vzhľadom na ich účinkovanie na Copa América. 

Zdá sa, že trojica, ktorá bude od Txingurriho dostávať najväčší priestor, je triplet v zložení Sergi Roberto - Busquets - Frenkie de Jong. Holanďan možno na San Mamés nastúpil na Busiho poste, avšak hra blaugranas bez druhého kapitána tímu jednoducho nefunguje a zdá sa, že Sergio byť na trávniku takpovediac musí. 

Pripomeňme, že počas tohto leta opustili Katalánsko hneď traja ďalší stredopoliari, ktorí v istom okamihu o svoje miesto bojovali s danými siedmimi záložníkmi taktiež. Postupne išlo o Andrého Gomesa, ktorý zarezáva v Evertone, Denisa Suáreza prestupujúceho do Celty a Rafinhu, ktorý na poslednú chvíľu skompletizoval hosťovanie do toho istého celku.

Zdroj: sport
Foto: sport

tunno

8
2019-09-03 22:59:34

Ak roberto je zaloznik BARCY tak ja som lietadlo

tunno

11
2019-09-03 23:04:44

Puig topka na plac

2sjr

4
2019-09-03 23:11:50

To je teda problém mať veľa kvalitných stredopoliarov. Osobne som si ale všimol nesúlad medzi staršími hráčmi a novými posilami. Nejedná sa ale len o terajší stav ale aj o minulé sezóny. Samozrejme je to v celku ľudské ale nemalo by sa to stávať v kolektívnom športe . Možno je to predsezónnou prípravou ktorá nebola alebo trénerom bez emócie no pokiaľ nebudeme hrať ako tým nemáme v LM čo robiť.

mikimi122

14
2019-09-03 23:23:53

Zoberme si to reálne. Puig nemá ešte v prvom tíme miesto pre túto sezónu. Pravdepodobne sa dostane do hry len v CdR a možno na konci La ligy ak to bude možné, ale inač to nevidím reálne, že by si zahral viac. Potom taký Roberto, Vidal a Aleňa môžu hrať aj vyššie. Veď taký Roberto si to už neraz vyskúšal aj na krídle, čiže pre Ernesta asi bude Roberto náhrada za Dembeleho na ľavom krídle. Základ musí hrať jednoznačne duo de Jong & Arthur a k ním by sa až mali striedať v základe Busi a Rakitič. Z Vidala a Aleňu môžu byť skvelý náhradníci a Roberto si môže viac posedieť na lavičke a ak to pôjde zle Semedovi, tak ho môže pár krát vystriedať aj na tom RB.

Chepablo

-3
2019-09-03 23:26:59

Vidal,celkom dobrý hráč,čo si pomaly užíva dôchodok v Katalánsku na pláži s jeho typickým úsmevom, Rakitič, uvidíme, či potom, čo sa odohralo počas prestupového obdobia, sa zachová profesionálne a na trávniku nechá všetko (je to profesionál,ale takéto veci s človekom zamavajú), Busquets, ak si nebude dávať po tréningu navyše schody smerom k Parque Güell, bude to slabý hráč, De Jong, pravdepodobne spoznával pláže a turistické skvosty Barcelony a nie spoluhráčov, S.Roberto, zahraje dobre jeden zápas, desať nie, Arthur ten sa mi páči, ale bojím sa aby to nebolo tak ako uvádzam v prípade pána S.Roberta, Aleñá, mladý hráč, kvalitný, potrebuje pri sebe hráča,ktorý ho posunie vpred, urobí z neho profesionála a budúcnosť barcelonského stredu poľa, a to nikto z vyššie uvedených nedokáže, bohužiaľ,ani súčasný lodivod :(

Martin77

15
2019-09-04 05:07:49

Mít vícero kvalitních záložníků je obrovské plus. Záloha je motor týmu a když se má bojovat o všechny trofeje, tak záloha musí vždy nastupovat plná energie. To, že Valverde je neschopný pako a neumí rotovat je věc druhá. Stačí se podívat na City nebo Liverpool, jak se to má dělat.

GabrielSVK

9
2019-09-04 09:24:25

To áno, ale Klopp keď prišiel do Liverpoolu, tak zaviedol dvojfázové tréningy a nemaznal sa s nimi. Ale tu u nás je to strašná slabota. Však mi máme možno maximálne dvoch, troch rýchlych hráčov. Alba a zranený Dembelé. Možno Semedo ešte. Naša obrana je slabá a nedôrazná. O pozičnom bránení je škoda hovoriť už niekoľko rokov a od kedy nám odišiel Xavi a Iniesta, tak naša záloha vôbec nefunguje a nemáme kreatívneho stredopoliara. Možno Arthur, ktorý skoro vôbec nehrá a jediný stabilný hráč je Messi, na ktorom Valverde stavia už tretiu sezónu. Naša hra je momentálne otrasná. O prístupe trénera a niektorých hráčov ani nehovoriac. Proste čistá katastrofa a v našom klube musia nastať obrovské zmeny.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.