Tretie kolo skupinovej fázy Ligy Majstrov prináša aj súboj katalánskej Barcelony na pôde českej Slavie Praha. Na prvý pohľad jednoznačný súboj s jasným víťazstvom Blaugranas, no zdanie v tomto prípade klame. Sešívaní totiž svojim výkonmi v Lige Majstrov absolútne nesklamali a Blaugranas sa pred tímom Jindřicha Trpišovského musia mať na pozore.

Kým Slavia Praha bola založená v roku 1892 a Barcelona v roku 1899, tieto kluby na seba vo vzájomnom súboji ešte stále nenarazili. Majú však toho spoločného viac, než dosť. Písali sme o tom v tomto článku. Za Slaviu svojho času hrával aj slávny Josef Bican. V drese Sešívaných odohral 217 zápasov, v ktorých nastrieľal 395 gólov. Dokopy vo svojej kariére nastrieľal v 530 zápasoch neuveriteľných 805 gólov a tak ešte aj Leo Messi má čo robiť, aby sa na túto legendu dotiahol. To len pre zaujímavosť.

Vráťme sa ale do súčasnosti. V stredu o 21:00 sa v Prahe odohrá v našich končinách veľmi zaujímavý súboj Slavie Praha proti Barcelone. Vzhľadom na situáciu v skupine F, obe mužstvá potrebujú body ako soľ. Katalánci vďaka remíza v Dortmunde a domácej výhre nad Interom majú 4 body, kým Slavia remizovala v Taliansku s Interom, no doma prehrala s Borussiou. Pre český tím bude úspech aj postup do Európskej ligy, pretože sa ocitol naozaj v skupine smrti. Barcelona zas poškuľuje po prvom mieste v skupine, ale v Česku sa na body napracuje.

Slavia Praha

Zverenci Jindřicha Trpišovského sú totiž vo forme a čo je podstatné, ide o nesmierne fyzicky disponované mužstvo, ktoré toho počas zápasu nabehá a nabehá. Bude zaujímavé sledovať, ako si s tak behavým súperom poradia hviezdy katalánskeho tímu. Zároveň majú domáci formu ako hrom, keď valcujú všetko hlava-nehlava. Až na zápasy v Lige Majstrov, ktoré sú predsa len z inej kategórie. Na druhej strane, v Interi sa očakávala jasná prehra a nakoniec z toho bola remíza. Takisto domáca prehra s Borussiou 0:2 - je potrebné otvorene povedať, že Borussia uzavrela zápas až v úplnom závere, inak Slavia siahala na bod po celý čas. Borussia rozhodne nebola lepším tímom, skúsenejším áno, ale nie lepším. Preto sa dá očakávať, že aj Barcelona môže mať s hrou domácich problémy.

Celá Praha žije futbalom a na Barcelonu sa nesmierne tešia nielen fanúšikovia, ale aj hráči a tréner: "Dúfam, že príde Messi a bude mať z toho radosť. Je úžasný a všetci tu na neho čakáme. Pre Slaviu je to zápas dekády, preto by som chcel, aby Barcelona hrala v najsilnejšej zostave. Budem šťastný, ak sa na trávniku objavia Griezmann, Suarez, Messi, Piqué, Busquets aj iní. Bude skvelé mať možnosť čeliť hráčom, ktorých sledujeme v televízii mnoho rokov," povedal Trpišovský, ktorý svoj tím na stretnutie proti Blaugranas náležite pripravuje. Dôležití hráči ako Nicolae Stanciu a Vladimír Coufal si cez víkend oddýchli, aby boli na stredu plne k dispozícii. Zdravotné problémy mal Hovorka, ale vyzerá to tak, že bude trénerovi po ruke. Zranený je Hromada a otáznik kvôli zdravotným problémom visí nad Traorém.

Dá sa očakávať, že Slavia na Barcelonu vyletí a bude hrať bez rešpektu. Hráči by si tento zápas dekády mali poriadne užiť a s trochou šťastia siahnuť na body. Lopta je guľatá, stať sa môže čokoľvek.

Možná zostava (4-2-3-1): Kolář; Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil; Ševčík, Souček; Masopust, Stanciu, Olayinka; Škoda

FC Barcelona

Barcelona sezónu nezačala najlepšie, no postupne sa dostáva do tempa a v posledných 4 ligových zápasoch nastrieľala hneď 11 gólov, samozrejme, získala plný počet bodov. Formu bude chcieť potvrdiť aj na výjazde v Lige Majstrov. Ak chcú zverenci Ernesta Valverdeho vyhrať skupinu, práve v zápasoch proti papierovo najslabším súperom sú body povinnosťou. Ale ako to býva zvykom, v zápasoch proti tímom, ktoré nemajú, čo stratiť, sa nevyhráva jednoducho. Zvlášť, ak pre Slaviu ide o prestížny zápas, kde hráči Sešívaných pôjdu na 200%. V tomto smere by sa však mali ukázať skúsenosti a predovšetkým individuálna kvalita hráčov Blaugranas.

Z pohľadu zostavy sa otvára viacero možnosti a veľký vplyv na to má preložený zápas s Realom Madrid. Barcelona má víkend voľný, niet dôvodu šetriť sily, navyše, keď tri body sú potrebné ako soľ. Očakáva sa preto veľmi silná zostava. V obrane bude chýbať zranený Sergi Roberto, ale problém to nie je, pretože odchovanec La Masie je v tejto sezóne považovaný už za záložníka a v obrane len zaskakoval z dôvodu viacerých zranení. Viac otázok ponúka stred poľa, kde do hry môže zasiahnuť viacero hráčov, no najskôr sa črtá trojica De Jong-Busquets-Arthur, ktorá funguje na výbornú. V útoku sa zas očakáva prítomnosť tridente Messi-Suarez-Griezmann.

Uvidíme teda, ako si Katalánci, ktorí ľúbia držať loptu, poradia s veľmi behavým typom súpera, ktorý im veľmi nesedí. Navyše, je všeobecne známe, že Barcelone sa v Lige Majstrov na ihriskách súperov vôbec nedarí.

Možná zostava (4-3-3): Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Arthur, Busquets, De Jong; Messi, Suarez, Griezmann

Štatistické porovnanie

Pri pohľade do štatistík je na prvý pohľad zrejmé, že Barcelona sa na Slaviu Praha veľmi nechytá. Je to však mätúce, pretože prvá česká futbalová liga sa s La Ligou nemôže ani len porovnávať a vzhľadom na to, že Slavii sa v lige darí a Barcelona mala na druhej strane zlý štart do novej sezóny a koniec uplynulej sezóny vypustila, čísla sú také, aké sú.

Predpokladaný výsledok

Dá sa očakávať, že súboj v Prahe nebude pre Kataláncov úplne jednoduchý, pretože Slavia sa dokáže na silných súperov pripraviť a postarať sa o nepríjemné futbalové podmienky, no kvalita a skúsenosti sú na strane hostí, ktorí by mali získať plný počet bodov. Výhru Blaugranas predpokladajú aj stávkové kancelárie s kurzom 1,42. Remíza je hodnotená kurzom 5,01 a výhra Slavie má kurz 7,22. Až 99% tipujúcich v stávkovej kancelárii Tipsport je presvedčených v bezproblémovú výhru španielskeho majstra. Ak chcete vyhrať aj vy, kliknite SEM!

Slavia Praha 1:2 FC Barcelona

Technické informácie

Dátum: 23. október 2019, 21:00
Štadión: Eden Arena
Rozhodca: Bobby Madden (Škótsko)
Prenos: Orange Sport, O2 TV Football
Tipovačka: klikni SEM

zdroj: sofascore.com tipsport.sk whoscored.com forcabarca.sk
foto: facebook

Majkl10

16
2019-10-22 09:27:41

Pokud zahrajeme jak na eibaru tk tipuju tak 1-5, Slavie je sice běhava a snaží se, ale už proti Dortmundu bylo vidět že chybí kvalita.. dortmundu stačili 2 šance na 2 góly a Slavie nedokázala proměnit nic a to šancí měla poměrně hodně ... Slavii to přeju aspoň tu EL ukopat, ale ne proti Barceloně...

GabrielSVK

3
2019-10-22 19:22:13

Náš Suaréz dokáže toho zahodiť tiež až až. A to hrá za kvalitné mužstvo. Ale na druhej strane dokáže dať gól aj z ničoho. On je skrátka nevyspitateľný.

Busque5x5

19
2019-10-22 09:57:48

Zas nerobte zo Slavie tým z 5 najsilnejších líg, hrajú českú ligu kde sú výborný, ale zas barca je iná káva ako taký Príbram atď...jasne ťažšie sa nám hrá proti behavému súperovi k tomu aj na výjazde, ale so všetkým rešpektom ku slavii iný výsledok ako výhra by bolo obrovské sklamanie pre nás! Visca el barca y visca catalunya ????????

Didalop

9
2019-10-22 10:13:18

0-4, mozno aj viac. Slavia to pokaslala v Milane, tam to mala udrzat. Uz nebude v skupine bodovat. A zajtra to bezpecne a bez problemov schyta.

Gabrieloo

13
2019-10-22 10:17:14

potrebujeme dve povinne vyhry a tym padom budeme na cle tabulky a posledne zapasy budu uz len formalne. Uz budeme hrat len proti dortmundu doma kde nam bude stacit aj remiza. lebo verim ze im inter aspon v jednom zapase body zoberie. Verim v jasny postup z prveho miesta ako kazdy rok. A to som vravel uz pri vyzrebovani skupiny. Aj ked je to naozaj jedna z najtazsich skupin.

Reekwon

29
2019-10-22 11:18:04

Hrát se Slávií před měsícem, řekl bych, že by mohla Slavie šokovat. Ale zdá se, že Barcelona zachytila ten správný vítr a pro Slavii nevidím příliš mnoho šanci, především s tou jejich koncovkou v LM. Na Interu mohli vyhrál s klidem 0:3 a s Dortmundem taky mohli uhrát tu remízu. Každopádně to bude pravděpodobně zápas, kde mi bude jedno jak to skončí. Když vyhraje Barcelona, tak v pořádku, pokud by nějakou šílenou náhodou vyhrála nebo remizovala Slavie, tak také v pořádku. Možná bych si i přál výhru Slavie, jako malý jsem jí fandil hlavně díky tátovi a dědovy. Děda byl velký slávista a je škoda, že minulý rok zemřel a nedožil se toho, že jeho Slavie bude hrát proti mojí Barceloně, vždycky mě špičkoval, když Barcelona prohrála. Zajímalo by mě, co by říkal dnes :D :D

cruyff

0
2019-10-22 14:09:07

nevie niekto, vraj sa bude predávat a krstit kniha trenera FCB Daučika v Prahe, maju tam byt aj nejaký slovaci..

Fcbfcbfcbfcbfcb

-2
2019-10-22 17:40:38

Uz ja neviem dočkať na zapas

Fcbfcbfcbfcbfcb

1
2019-10-22 17:40:57

*sa

gulio

2
2019-10-22 19:00:34

Mne stačí aj výhra 0-1, netreba Sláviu podceňovať spomente na Chelsea u nich doma.

bulldozer

6
2019-10-22 19:25:03

0-1 by bol vstyceny varovny prst. Treba vyhrat jednoznacne, o 3 goly.

LaBrie

1
2019-10-23 13:34:11

... myslis prostrednik, alebo ukazovak :)))

maros1

2
2019-10-23 09:01:23

No niektoré z tých príspevkov až nepríjemne podceňujú Sláviu. Nezabudnime prosím na to, že aj mužstvá o triedu nižšie nám aktívnym pressingom spôsobujú ale obrovské komplikácie. No nadšený som z toho že v príspevku je napísané po Slovensky kliknite SEM a nie po hotentótsky TU

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.