FC Barcelona si z Prahy vezie 3 body a hanbu za predvedený výkon. V reči čísel vyzerá situácia v tabuľke skupiny F Ligy Majstrov veľmi dobre, no z pohľadu dojmu z hry ideme jemne do mínusu. Ale to je Barca - je potrebné vyhrávať a hrať ľúbivo. Včera si hráči domácu úlohu splnili na 50% s prispením šťastia. Poďme bilancovať.

Už v preview som spomínal, že vzhľadom na behavý herný štýl Slavie, nás v Prahe nečaká nič jednoduché a bohužiaľ sa to naplnilo. Pritom v prvých 15-20 minútach som bol tak rád, že som sa mýlil. Barcelona hrala veľmi dobre, súpera sme zacvakli do šestnástky, hneď v 3. minúte gól, ale po čase prišlo uvoľnenie a Blaugranas akoby prestali hrať. Mal som dojem, že sme súpera podcenili. Veď je to nejaká neznáma Slavia z akejsi trápnej českej ligy... Čo nám tá veľkým hráčom Barcelony môže. Opak bol pravdou. Hráči Blaugranas súpera nechali hrať, tréner Trpišovský krásne prekukol taktickú líniu súpera a boli sme radi, že sme nevyfasovali ešte do polčasu 3 góly. Opäť ale čaroval Ter Stegen.

Už len v štatistickom súhrne je krásne vidieť, ako Slavia Barcelone dokázala vyrovnať. Držanie lopty takmer vyrovnané, úspešnosť prihrávok takmer vyrovnaná, počet prihrávok mierne na našej strane, no strely? Celkovo 24:13, na bránu 9:7, no z vnútra šestnástky 14:11? Ako je možné, že obrana Blaugranas nechala hráčov súpera v šestnástke vystreliť až 14-krát? Takisto rezonuje to, že Barcelona počas zápasu nabehala o 15-17km viac (údaje sú rôzne od portálu k portálu). Osobne to nepovažujem za nejaký smerodajný ukazovať, keď Barcelona mala viacmenej stále menej nabehaných kilometrov. Pramení to z hry - my loptu držíme, súper naháňa. Problém je však v tom, že v poslednom období tú loptu nedržíme a súper teda nebehá za loptou. Bližšiu analýzu stavu si prečítate v tomto článku

Faktom teda zostáva nasledovné:

20' tutovka Zelený
36' tutovka Masopust
37' tutovka Olayinka
45'+ veľká šanca Masopust
54' strela Stanciu tesne vedľa
59' šanca hlavička Souček
od 85' brutálny tlak Slavie...

Priznám sa, že už dlhšie som nevidel Barcelonu tak pod tlakom. Naposledy v Liverpoole či Ríme. Na druhej strane však nie je na mieste toľko negativity. Pre Slaviu to bol zápas desaťročia, nám sa zas na ihriskách súperov nedarí už od čias Guardiolu. Mnohí síce Valverdeho zatracujú - týmto sa ho nezastávam - len poukazujem na to, že už za Guardiolu som písal štatistické články o tom ako Guardiola nedokáže s Barcelonou zvíťaziť na výjazde Ligy Majstrov. To platilo aj pri Luisovi Enriquem - v januári počas jeho prvej sezóny žiadali fanúšikovia jeho hlavu, pretože to bol imbecil, ktorý na Barcelonu nemá a úplne ničí hru Blaugranas. Nakoniec vyhral treble. Ak si prebehnete diskusie z tých období, isto sa zasmejete a to isté sa deje aj teraz ako cez kopirák. Valverde, Valverde, Valverde... O tom však v inom článku. Poďme na hodnotenie hráčov.

Opäť platí: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Tentokrát sme hlasovanie uzamkli a hlasovať mohol každý len raz. Hlasovanie sme zároveň ponechali otvorené 24 hodín a do redakcie nám tak prišlo až 667 hodnotení! Ďakujeme : )

Marc-André ter Stegen – 8,6 

Absolútne bez pochýb hráč zápasu. Vďaka jeho zákroku v 20. minúte alebo v 37. minúte Barcelona neinkasovala. Nič iné v tomto smere nie je potrebné napísať. V tejto sezóne sa bohužiaľ veľmi často stáva, že práve brankár je v Barcelone najlepším hráčom zápasu. V mužstve, ktoré je známe svojou ofenzívnou hrou, držaním lopty a kontrolou nad zápasmi.

Nélson Semedo – 6,5

Portugalčana môžeme pochváliť jedine za ofenzívny prínos, keď v 22. minúte poslal do šance Lea a v 29. minúte zápasu Suareza. V obrane bol však neistý a nerozhodný. Obrana proti Slavii vo všeobecnosti vôbec nefungovala, k tomu pridal aj veľmi zlé straty lopty - napríklad v 26. či 79. minúte.

Gerard Piqué  - 6,0

Pozitíva - v 10. a 27. minúte výborne vyviezol loptu, do štatistík si pripísal aj 2 dôležité bloky a jeden parádny sklz. Ale to je tak všetko. Následne sme z jeho strany videli chybu za chybou, z čoho Slavia ťažila a mohla streliť góly.

Clement Lenglet – 6,5

Bol najlepší z obrancov, hoci Francúzovi sa nedarilo vyvážať loptu z obrany. Okrem toho mal prsty v góle Slavie, ale vo všeobecnosti odohral najlepší zápas z obrancov.

Jordi Alba – 6,2

Veľmi slabý zápas v podaní ľavého beka, ktorý korunoval žltou kartou v 35. minúte. Jednoducho to psychicky nezvládol a sotil hráča súpera. V defenzíve bol neustále krok za súperom, prehrával súboje 1 na 1. K tomu tragická strata lopty z 84. minúty. Zaznamenal síce asistenciu, ale hrou počas celého zápasu bol jedným z najhorších na trávniku.

Arthur Melo – 6,9

Zápas začala asistenciou a potom rozhodol, že na dnešok stačí. S každou minútou zanikal a pred koncom zápasu mal človek dojem, že Barca hrá o jedného menej. Keď sa miestami objavil v hre, bolo to ale cítiť. Bol síce spomedzi záložníkov najlepší, ale očakávame od jeho hry ďaleko viac.

Sergio Busquets – 5,8

Busquets paradoxne v tak živom zápase nevyzeral až tak stratene. Samozrejme, aj on zaznamenal niekoľko zlých strát lôpt, ale vzhľadom na to, aký je imobilný, čakalo sa horšie. Kompenzoval to veľmi dobrým postavením na trávniku a darilo sa mu získavať lopty. Bez tak bol najhorším záložníkom na trávniku a Barcelone nepomohol udržať kontrolu nad zápasom.

Frenkie de Jong – 6,5

Po hodoch prichádzajú bolesti brucha. Mladík sa krásne presvedčil, že hrať za Barcelonu to nie je len tak. Prvých 20. minút vyzeralo sľubne, keď výborne presoval na hráčov súpera, bol na trávniku všade. Výborne bránil, výborne rozohrával. Potom však jeho výkon zanikol spolu s celým mužstvom a do jeho hry v vkradli chyby. Holanďanovi chýbala presnosť a nevedel spoluhráčom pomôcť získať vládu nad stredom poľa.

Lionel Messi – 8,3

Ako väčšina spoluhráčov - skvelých prvých 20 minút, potom mal veľké problémy. Dal dôležitý gól a neskôr sa snažil niečo so zápasom urobiť. Snahu mu samozrejme nemožno uprieť, veď v druhom polčase vypracoval 2 gólové šance pre spoluhráčov, sám bol v tutovke a na konci zápasu nepochopiteľne skazil brejk troch na jedného. Ďalší gól však nepridal.

Luis Suarez – 6,1

Je pravdou, že víťazný gól Barcelony bol vlastným gólom Olayinku, ale výraznú zásluhu na tom mal práve Uruguajčan. Ale okrem toho nemáme Suareza za čo pochváliť. Dvojica zahodených šancí, chýbala mu precíznosť, nedostatočná technika, straty lôpt, niekedy aj komické. Patril medzi najhorších, hoci jeho práca pri góle na 1:2 mu trochu zlepšila konečnú známku.

Antoine Griezmann – 5,8

V ofenzíve neukázal absolútne nič. Svoju kvalitu ukázal v obrane. Je to však čudné, aby útočník hral v defenzíve. Stále bude útočník a mal by predstavovať nebezpečenstvo pre obrancov súpera, nie pre útočníkov súpera.

Náhradníci

Ousmane Dembélé – 5,4

Strata lopty tu, strata lopty tam... Na rozdiel od Griezmanna sa snažil vniesť niečo do útoku, škoda len, že pri svojich nábehoch nepoužíva hlavu. Veľa toho počas svojho pobytu na trávniku neukázal.

Arturo Vidal – 5,5

Do hry nevniesol nič, práve naopak, mužstvo bolo po jeho príchode na trávnik ešte nepresnejšie. Kazil akcie, v defenzíve zas nebol prínos aj napriek bojovnej povahe. Striedanie mu nevyšlo.

Ivan Rakitić – 5,6

Hral krátko, ale napriek tomu stihol v 89. minúte stratiť nebezpečnú loptu. To už hraničilo so sabotážou. Do stredu poľa nevniesol viac stability. Striedanie k horšiemu.

 

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com forcabarca.sk
foto: facebook forcabarca.sk

Alirael

top komentár
43
2019-10-25 08:34:30

Messi 9,8 podla whoscored. To je nejaky fet?

bulldozer

29
2019-10-25 09:28:23

10 driblingov (tie su vysoko cenene na whoscored), 4 klucove prihravky a len 2 straty lopty (podla whoscored)

quentin

top komentár
41
2019-10-25 08:41:51

Tak toto hodnotenie je paráda! Skvelá práca! Aj ten, kto nevidel zápas, si po tomto dokáže veľmi dobre vytvoriť obraz. Ďakujem

FCBarcelona2018

-6
2019-10-25 08:43:58

Ter Stegen podhodnotený, ostatní vysoko nadhodnotení. Messi, Busquets, Pique, Alba, Vidal, Dembelé, Semedo a Griezmann minimálne o stupeň nižšie...minimálne!!!

DonAndres8

2
2019-10-25 08:49:14

Dal by som jeden návrh... hodnotiť môže hocikto prihlásený, aj taký, ktorý zápas vôbec nevidel... možno to ošetriť vždy nejakou jednou alebo dvoma miniotázkami na konci, na ktoré bude vedieť odpoveď len ten čo vskutku videl zápas, ideálne celý... možno blbosť... ale len tak nahlas premýšľam...

Mirku

31
2019-10-25 09:06:41

Nápad skvelý :) avšak, kľudne by stačilo ak by každý z nás zapojil trocha hlavu :D napr. ja som bohužiaľ zápas sledovať nemohol a tak som logicky nehlasoval. Ale to by som chcel veľa aby takto uvažoval každý :D :D

Nalim

1
2019-10-25 15:57:29

Lukas dúfam, že čítaš, smejú sa Tvojim výmyslom. Trep tu, trep tam, máš používať hlavu.

Robo

-1
2019-10-25 09:09:53

zaujimavy napad, ale toto by nezabranilo jednemu cloveku hlasovat viackrat

hadec

-7
2019-10-25 10:14:40

Ja si myslim, ze mame realnejsie hodnotenie ako uvedene media ;). Ja tiez hlasujem iba ak zapas vidim. Mozno by mohla hlasovat iba skupina prvych 10-15, ktori maju najviac bodov pri odhade zostavy na zapas. Aspon by to boli ludia co teoreticky rozumeju fotbalu a zaroven bude podporena aj druha anketa :D

lubycerny15

3
2019-10-25 09:13:10

Sice je to Messi,ale hodnocení přes 9? To fakt ne.. jediný,kdo si to zasloužil byl Stegenka.. Snad už tomu trenérovi trochu přepne a posadí Suareze,aby se trochu vzpamatoval.. I když to se bohužel nestane :D

Teo07

3
2019-10-25 15:52:55

Stegenka, to je nieco take, ako Demboussek, alebo Vincek z Realu? Nieco ako - Vitej, kluku usata?

rominho

2
2019-10-25 09:20:07

sport es. je k realite najblizsie ako vzdy. netyka sa to tohto hodnotenia, ale celkovo az prilis kritických clankov po vyhratom zapase. treba brat do uvahy priebeh zapasu, dali sme rychly gol, v hlavach uspokojenie + lahke podcenenie, to si priznajme. po vyrovnani sme ich zatlacili a pomerne rychlo dali lacny druhy gol. ak by barca musela, tak by to vyzeralo inak.

bulldozer

1
2019-10-25 09:34:12

navyse vsetko islo cez messiho/semeda, slavia to ma la jednoduche s tym nasim utokom, kde jeden je uz bezzuby a druhy defenzivny.

harry525

12
2019-10-25 09:30:55

"....To platilo aj pri Luisovi Enriquem - v januári počas jeho prvej sezóny žiadali fanúšikovia jeho hlavu, pretože to bol imbecil, ktorý na Barcelonu nemá a úplne ničí hru Blaugranas. Nakoniec vyhral treble..."

Zabudli ste však na malinky a predsa velmi podstatny detail... Lucho dokazal dynamicky reagovat uz pocas svojej prvej sezony a zlepsil celkovy herny prejav...
Ved uz si nepamatame, ze ake mal Lucho treningy? Ze hraci museli makat a nikto nemal iste miesto v zakl.11ke?
Nas sucasny "taktik" na lavicke nepriklada treningom velku vahu (hlavne tym kondicnym..), a je tu TRETIU sezonu a poučil sa? Uz tu nebudem opakovat Rim a Liverpool, ktory mu nikdy nezabudnem...
A áno, som zaujatý a prajem si, aby vypadol z tadial do prdele čo najskôr.

StanoM

1
2019-10-25 09:43:43

Ja som tiez zapas nevidel, takze som ani nehlasoval, nakolko by to bol nezmysel.
Pozeraval som cez orange sport, no zistili ze nejaky balik na 1 den nie je nic zaujimave, tak sup uz len balicek na mesiac. A ten si mozu strcit ...

Menoivan

6
2019-10-25 10:19:49

Ja som tento zápas videl a nesúhlasím so slovom HANBA na začiatku tohoto článku. Všetci píšu o šanciach Slávie, ale o našich je ticho. Tréner Slávie povedal,že mohli vyhrať,ale tak isto mohli dostať 5 gólov. Dobre som sa pobavil nad vyhláseniami, že do Barcelony idú vyhrať. Už teraz sa teším na nakladačku,ktorú Slávia dostane. Prajem pekný deň.

Dodes

0
2019-10-25 10:55:21

Veď aj Lacko Borbely hovori v tej reklame Nike. Zakladom každej vyhri je poctiva priprava a ja dodam že aj trening. A ten naš nosač čo?

Federer

-1
2019-10-25 13:14:30

Najlepší nápad je NErobiť hodnotenie. Viem si predstaviť že každý človek sám seba považuje za dobrého odborníka. A ak niekto iný = iný "odborník" napíše niečo iné hneď je vojna. Načo to je ? FocvaBarca má najhoršie hodnotenie vlastných hráčov, pritom tí ďalší sú nezávislí novinári. Čo je to za fanúšikov Barcy tu na FB ? Pod anonymami hejteri a typickí Slováci. Len niekoho poj...ť. Asi tu končím aj ja som "odborník" ale len sám pre seba a NIKOMU NENANUCUJEM VÔBEC NIČ ! Skúste aj Vy ostatní nenanucovať a možno sa veľa zmení na tejto stránke. Lebo admini = redaktori si fakt dávajú prácu. A pýtam sa : pre koho ? Pre decká s prstami na klávesnici pod anonymami ktorí sa v živote nedostali do veľkého športu alebo veľkého života ! Ešte len život začínajú - no ale takto ? To je rebrík k životu ? NIE - to je rebrík do pekla. A tak bude vyzerať Slovensko keď budú dospelí, mať deti a tie budú aké ? No podobné... Bohovská perspektíva.

Didalop

0
2019-10-25 16:23:08

Nikomu nic nenanunucujes. Len nam hovoris, co mame a co nemame. Super...

Didalop

3
2019-10-25 13:18:51

Strasne som sa nasmial!! Paradny clanok. Arthur sa rozhodol, ze pre dnesok staci. Busquets je imobilny. Dembele by mal pouzivat hlavu, strata tu, strata tam. Rakitic sabotaz. Ani som nepozeral poriadne znamky, strasne sa stale smejem! Paradicka!!!

Nalim

1
2019-10-25 16:01:16

Všimnite si:
Hodnotenie Griezmana sa dá úplne použiť na Dembelého.
Načo má brániť útočník, nech sa venuje ofenzíve. Ha ha ha...

Neyoo

1
2019-10-25 13:20:57

keby som prečitala len toto hodnotenie, tak si myslim, že Barcelona odohrala veľmi slušný zápas na pôde súpera..kde síce obrana mala nejaké ťažkosti ale nič strašné. Bohužiaľ ale keďže som ten zápas videla nebolo to strašné ale KATASTROFÁLNE. Preto nechápem ako ich možu tieto denníky ohodnotiť ako keby uhrali veľmi dobrý výsledok s ťažkým súperom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.