Španielske médiá priniesli ďalšie informácie o možnom návrate Neymara do Barcelony. Kľúčovým hráčom v tejto operácii sa stáva Antoine Griezmann. ESPN zároveň uvádza, že Barcelona v čase krízy mení svoju stratégiu a pokúsi sa svoj káder posilniť hráčmi, ktorým končí zmluva.

PSG sa až doteraz nezaujímal o príchod Antoine Griezmanna, ale zároveň nemal záujem predať Neymara. Parížania však svoj postoj prehodnotili, pretože Griezmann by počas leta mohol nahradiť Cavaniho. 29-ročný útočník by mohol vytvoriť útočnú dvojicu s Kylianom Mbappém, ktorý by sa v úlohe hviezdy tímu určite cítil dobre. Pre PSG je zároveň prioritou predĺžiť s mladým útočníkom zmluvu. Okrem toho chce mať francúzsky klub v mužstve čo najviac domácich hráčov. Operácia súvisiaca s návratom Neymara na Camp Nou je nesmierne komplikovaná, ale športový riaditeľ PSG Leonardo mal majiteľovi klubu Nasserovi Al-Khelaifimu povedať, že príchod Griezmanna do Parku Princov by tento problém mohol vyriešiť.

Novinári tvrdia, že rokovania by sa mali začať už čoskoro aj napriek kríze. Neymar totiž nechce predĺžiť zmluvu a Parížania si uvedomili, že práve teraz bude správny čas na predaj svojej hviezdy. Katalánci boli v každom prípade donútení zmeniť stratégiu kvôli kríze spôsobenej pandémiou koronavírusu. Blaugranas chceli počas leta kúpiť ako Lautara Martíneza, tak aj Neymara, no to nepôjde len tak.

V súčasnej situácii sú kluby donútené jednať skôr o výmene hráčov, než o ich kúpe. Zároveň by sa mali ceny prestupov znížiť. Ďalšou možnosťou je sledovať hráčov, ktorým sa končí zmluva a môžu prestúpiť zadarmo.

zdroj: as.com ESPN metro.co.uk
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2020-04-03 16:05:49
S výmenou by som súhlasil, ale bez doplatku...
2020-04-03 16:06:26
Dúfam, že nakoniec toho Griezmanna by výmenou za Neymara brali. Príde mi, že teraz budú k jednaniam otvorenejší a taktiež že sa budú chcieť Neymara zbaviť, keďže je očividné, že novú zmluvu s nimi nepodpíše a za 2 roky mu končí terajšia zmluva. Problém bude asi ale hlavne v tom, že ako možnú náhradu za Cavaniho tam majú Icardiho, ktorého môžu odkúpiť asi za 60 M. Griezmann teoretický nie je typická 9-tka, takže zmenou formácie by si možno vedel nájsť miesto aj popri Icardim a Mbappem.