FC Barcelona včera stratila prvé body po obnovení sezóny. Na výjazde v zápase s domácou Sevillou sa zradila bezgólová remíza. Táto strata bodov môže Blaugranas v konečnom zúčtovaní veľmi mrzieť, pretože v boji o titul má situáciu vo vlastných rukách už Real Madrid. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,5

Marc-André ter Stegen zažil na Sánchez Pizjuán celkom rušnú noc, no vo svojich zákrokoch bol rozhodný a dokázal ubrániť všetky pokusy agilných útočníkov súpera. Najmä v druhom polčase vychytal Munira či Ocamposa a zaznamenal tak štvrtý zápas bez inkasovaného gólu v rade.

Semedo - 7

Zranenie Sergiho Roberta sa v prvom momente zdalo ako nepríjemná správa pre mužstvo, ale Semedo si svoju pozíciu zastal práve vtedy, keď je to najviac potrebné. Na pravej strane predstavoval pre Sevillu neustálu hrozbu a vedel sa dostal do zaujímavých priestorov na ihrisku. Nielenže zahral dobre v obrane, ale výborný bol aj smerom dopredu. Jediné, čo mu môžeme vytknúť je, že v druhom polčase jeho výkonnosť začala klesať.

Piqué - 7,1

Piqué odohral dobrý zápas, keď prerušil niekoľko útokov súpera a s Clementom Lengletom vytvoril solídnu stopérsku dvojicu. Zároveň vždy, keď sa mu naskytla príležitosť, spoluhráčom pomohol aj v ofenzíve, zatiaľ čo svoje defenzívne povinnosti si zastal solídne, hoci pri niekoľkých príležitostiach bol mimo svoj priestor.

Lenglet - 7,1

Francúzovi sa na Sánchez Pizjuán darilo. Výborne dopĺňal Piquého. Po fantastickom výkone s Leganés dokázal na svoj výkon nadviazať aj proti Seville. Jeho hra bola koncentrovaná a v situáciách jeden na jedného vedel čo robiť. Prerušil niekoľko akcií a vyhral takmer všetky súboje.

Alba - 7,7

Aj druhý bek Blaugranas v tomto zápase podal dobrý výkon. Výborne čítal hru, v obrane bol odhodlaný a v útoku vedel mužstvu pridať niečo navyše. Summa summarum - v obrane si poradil a pomocnú ruku podal aj pri tvorbe šancí v útoku.

Vidal - 6,6

Jeho úlohou bolo istiť priestor, z ktorého Leo Messi vybiehal do ofenzívneho ťaženia. Pokryl to na výbornú. Čiľan zapôsobil v presingu a svoj talent predviedol aj pri získaní lopty späť pre tím. Tentokrát sa mu však nedarilo ovplyvniť zápas tak ako pred týždňom s Malorkou. Jeho výkonu chýbalo trochu viac iskry.

Busquets - 7,2

Sergio sa zhostil úlohy pivota takmer dokonale. Spojil obranu so zálohou/útokom. Španiel za neraz stiahol aj na post stopéra, keď jeden zo stopérov sa vytiahol na pomoc v ofenzíve. Aj keď tentokrát veľmi nepomáhal s presingom počas brejkov súpera a na konci zápasu pôsobil letargicky, stále zohráva kľúčovú úlohu v zápase z pohľadu kontroly stredu poľa.

Rakitić - 7,1

Chorvát v tomto zápas pokryl skutočne veľký priestor a niekoľkokrát pre mužstvo získal loptu. Bol energický a hru Barcelony v tomto stretnutí oživil. Stredopoliar často volil správne rozhodnutia a len zriedkavo prišiel o loptu, čím mužstvu pomáhal s jej držaním. V každom prípade platí, že po hodine hry sa na jeho výkone začala prejavovať únava.

Messi - 7,4

Nebol to najlepší zápas zo strany Argentínčana, ktorý si musel často zbiehať po loptu do hĺbky. Treba zdôrazniť, že stred poľa Barcelony nebol v tomto zápase nijako zvlášť kreatívny. V prvom polčase sa mu darilo hrať, sršala z neho snaha urobiť niečo so zápasom, ale v druhom dejstve už bolo jasne badať, že je preťažený z toľkých minút na trávniku a v koncovke bol bez energie a intenzity.

Suarez - 6,3

Uruguajčan pôsobil z formy a ťažko povedať ako je možné, že ho tréner nechal odohrať celých 90 minút. Suarez nepremenil niekoľko sľubných príležitostí a ťažkosti mal aj so súhrou so spoluhráčmi v útoku. Tento večer je z jeho strany určite sklamaním. Najmä ak mal zabrať a potiahnuť mužstvo práve včera v tak kľúčovom zápase.

Braithwaite - 5,9

Z jeho strany sme videli niekoľko dobrých nábehov, ale z toho, kde ho Setién do zápasu postavil, bol trochu zmätený a nevedel si rady. Aj kombinácia s Messim a Suarezom viazla a tentokrát pre súpera nepredstavoval žiadnu hrozbu. Setién ho nakoniec po hodine hry stiahol miesto Arthura.

Náhradníci

63' Arthur - 6,3

Brazílčan sa na trávnik dostal na polhodinku a jeho úlohou bolo vniesť do zálohy oživenie a kreativitu. Zostalo pri snahe.

77' Griezmann - 6,3

Ťažko komentovať...

88' Puig - 6,3

Bez hodnotenia. Sotva čakať, že za 5 minút rozhodne zápas.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barceuniversal.com
foto: forcabarca.sk fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2020-06-20 17:29:41
Podla mna strasna nuda ten zapas griezmann 6,3 sak neviem ze vobec bol na ihrisku to iste suarez velka skoda ze od zaciatku nenastipil fati
barcelonista29 Premium
2020-06-20 17:38:33
Luis dostal ešte vysokú známku. Od neho už nič svetoborné netreba čakať... Braithwaite bol totálne stratený. Miestami sa na to nedalo pozerať. Jeho striedanie bolo vykúpenie. Griezmann je na odpis. Aby hráč, ktorý je na kraji pokutové územia 1v1 nenaznačil ani kľučku a rovno vrátil loptu až Lengletovi? Skoro som telku rozbil... aspoň obrana a Marc splnili svoju úlohu. Od nich to bol výborný zápas.