Goal.com aj ESPN informujú, že vedenie FC Barcelona chce Quiqueho Setiéna prepustiť už po skončení prebiehajúcej sezóny. Barcelona má voči trénerovi množstvo výhrad a mnohí členovia vedenia považujú najatie Setiéna za chybný krok.

Médiá v posledných dňoch píšu o zlých vzťahoch trénerského štábu FC Barcelona s hráčmi. Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo chce vedenie klubu prepustiť trénera už po tejto sezóne. Navyše, tréner do mužstva nedokázal vniesť očakávané zmeny. Novinári píšu o tom, že Setién si nedokázal získať uznanie hráčov v šatni, podobne ako Ernesto Valverde. V prípade Setiéna majú hráči aj vedenie rovnaký názor: po skončení sezóny je potrebné spoluprácu ukončiť. Väčšina členov vedenia Blaugranas sa podľa informácií Goal.com už rozhodla, aby Setién po sezóne v trénerskej funkcii prvého tímu skončí, hoci jeho zmluva je platná až do 30. júna 2022.

Barcelona je na základe informácií tohto portálu sklamaná nielen z výsledkov mužstva, ale aj z predvedenej hry. Vedenie dúfalo, že dobrý postoj na trávniku, ktorí prisľúbil Setién, upokojí nálady medzi socios po slabšom období Ernesta Valverdeho, ale nestalo sa tak. Barcelona zlepšila isté elementy, ale stále nedokáže medzi fanúšikmi vzbudiť entuziazmus. Inou vecou je, že Setién to nemal jednoduché, keď mužstvo prevzal v polovici sezóna a následne bola súťaž prerušená z dôvodu pandémie koronavírusu. Čoraz väčšie pochybnosti v každom prípade vzbudzuje aj aktivita Setiéna na tlačových konferenciách, na ktorých zbytočne prilieva olej do ohňa kontroverzií, namiesto toho, aby sa situáciu snažil upokojiť.

Setiénovu pozíciu môže zachrániť už len zisk titulu - Barcelona má v teoretickej rovine šancu získať aj La Ligu aj Ligu Majstrov, ale je to skutočne len teória. Goal.com v každom prípade nevylučuje, že v prípade ak budú zlé výsledky pokračovať aj naďalej, Setién môže v pozícii trénera FC Barcelona skončiť ešte skôr ako po sezóne. Časť vedenia vidí v pozícii nástupcu Setiéna trénera rezervy FC Barcelona, Garcíu Pimientu.

zdroj: goal.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2020-06-29 15:05:16
Ja by som to urobil opačne. Vyhodil by som vedenie a nechal trénera.
2020-06-29 15:06:34
Barcelona hrá otrasný futbal už niekoľko rokov ale oni očakávali zlepšenie za pár mesiacov a to bola ešte corona prestávka :D Smiešne