Ako informujú španielske denníky, Quique Setién plánuje na zápas s Bayernom Mníchov zmeny v zostave svojho mužstva. Španielska tlač píše, že tréner Blaugranas chce zabezpečiť stred poľa a zlepšiť cirkuláciu lopty. Z tohto dôvodu plánuje posilniť záložnú formáciu. Obeťou týchto zmien môže byť Antoine Griezman.

Setién sa snaží nájsť správne riešenia na súboj s Bayernom Mníchov, ktorý v posledných týždňoch hráva vo veľmi dobrej forme a jeho hráči robia dojem najmä skvelou kondičnou pripravenosťou. Tréner preto zvažuje, že posilní stred poľa o jedného hráča na úkor ofenzívy. Setién sa spolieha na to, že takéto riešenie prinesie lepšie držanie lopty na strane jeho zverencov. Štatistiky z posledného zápasu pritom hovoria, že Barcelona mala loptu na kopačkách menej času ako jej súper. Setién zároveň chce zabezpečiť, aby sa jeho mužstvo ľahšie dostávalo spod presingu a mužstvo musí lepšie brániť priestor pred bránkou Ter Stegena. Zo strany Barcelony môžeme očakávať ostrejší štart v zápase, aby stíhala vysokému tempu Bayernu. Setién je názoru, že na počte hrajúcich útočníkov nezáleží, ak sa k nim nedostane lopta z dôvodu problémov v strede poľa.

Ak sa tréner rozhodne pre zmeny, Barcelona do zápasu nastúpi zrejme s rozostavením 4-4-2, ktoré podľa denníka Sport sa môže v priebehu duelu meniť na 4-3-1-2. Do ofenzívy by sa zapájal Arturo Vidal. Čiľan by sa vrátil do základnej zostavy spolu so Sergiom Busquetsom. Na lavičke by zostal Ivan Rakitić. Útočný dvoj záprah by vytvorili Messi so Suarezom, ktorí by sa mohli sústrediť výlučne na ofenzívne úlohy. V defenzívnej fáze by Vidal so Sergim Robertom mohli lepšie zabezpečiť kraje ihriska, kde má Bayern k dispozícii niekoľko nebezpečných a rýchlych hráčov. Poslať do zápasu Messiho, Suareza a Griezmanna by v tomto kontexte bolo nebezpečné a súper by mal k dispozícii väčší priestor.

Setién sa preto môže zrieknuť aj rozostavenia s trojicou útočníkov, v ktorom Messi hrá za dvojicou Suarez - Griezmann. Francúzovi táto taktika sedela, ale ak sa do zostavy na Bayern pozrie jeden záložník navyše, bolo by to práve na úkor francúzskeho útočníka. O to viac, pretože v zápase s Neapolom nepredviedol najlepší výkon. V prípade problémov by však mohol posilniť mužstvo v druhom polčase ako náhradník.

Setién už využil rozostavenie 4-4-2, ktoré bolo tak bežné počas obdobia Ernesta Valverdeho. Doteraz vždy prinieslo svoje ovocie, ale len so slabšími súpermi. Zápasy Barcelony s Eibarom (5:0), Betisom (3:2) a Realom Valladolid (1:0) sa skončili víťazstvom Blaugranas. Barcelona však so silnými mužstvami v tomto rozostavení sklamala. Súboj s Atléticom Madrid sa skončil remízou 2:2 a s Realom Madrid dokonca prehrou 2:0.

zdroj: sport.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2020-08-12 07:17:14
určite formácia 4 4 2 s tým že vidal bude aktivny aj v útoku najlepšie riešenie semedové výpady musí pri BM krotiť trochu ....verim tesne víťazstvo pre nás ;-)
2020-08-12 07:42:10
zacal by som so zalohou puig - de jong - vidal. utok leo - griezman - dembele. trosku odvahy do toho umierania:)