FC Barcelona vo včerajšom zápase podala dobrý výkon, ktorý ale na rozbehnutú Sevillu vo skvelej forme nestačil. Katalánci stratili svoje prvé body v sezóne, keď nakoniec remizovali 1:1. Niektorí hráči podali dobrý výkon, ďalší zas sklamali. Viac v hodnotení.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6

Siahol si na strelu De Jonga, ale tá bola priveľmi tvrdá a zapadla do siete. Brazílčan však nepôsobil isto na lopte a Rakitić mu takmer zachytil jednu z rozohrávok. Bol z toho rohový kop.

Sergi Roberto - 6,1

Opäť raz nedostatočne aktívny v ofenzíve. Predviedol niekoľko dobrých nábehov a ak už predsa len dostal loptu, jeho následná prihrávka nebola efektívna.

Piqué - 6,6

Mal čo robiť pri intenzívnom tlaku súpera, no dobre sa mu darilo vo vzdušných súbojoch, kde minimalizoval vplyv De Jonga.

Araujo - 7,4

Presvedčivý výkon od mladého zadáka v náročnom súboji. Dokázal, že v neprítomnosti Piquého či Lengleta sa na neho tréner môže spoľahnúť.

Alba - 6,3

Dobrý nábeh po ľavej strane pomohol vytvoriť Coutinhov gól. Lietal hore dole po svojej čiare až kým sa nezranil a trávnik predčasne opustil. Barcelona potvrdila zranenie hamstringu.

Busquets - 6,8

Rozbeh do sezóny mal pomalší, ale postupne sa zlepšuje a proti Seville mal svoje svetlé momenty. Bol to jeho najlepší výkon pod Koemanom, ale otázne zostáva, ako veľmi ho unavia tri zápasy týždenne.

De Jong - 6,3

Ročník začal výborne, ale začína to ísť z kopca. Včera nezahral dobre a ľahko strácal lopty v nebezpečných zónach.

Griezmann - 5,9

Stále sa nevie spoľahnúť na spracovanie a lopta mu odskakuje od nohy. Aj včera sa mohol ocitnúť vo výbornej šanci, no loptu si nespracoval dobre. Koeman ho po hodine hry stiahol.

Coutinho - 7,2

Strelil gól a pokračuje vo veľmi dobrých výkonoch po svojom návrate z hosťovania v Bayerne Mníchov.

Fati - 6,5

Mladík po dvoch vydarených zápasoch proti Villarrealu a Celte mal tentokrát horší večer. Naďalej sa snažil, ale väčšie nebezpečenstvo pre súpera nepredstavoval a brankára neohrozil.

Messi - 6,9

Líder Barcelony v prvom polčase vyprodukoval len jednu strelu vedľa, no jeho center viedol k jedinému gólu mužstva. V nadstavenom čase druhého polčasu bol faulovaný v pokutovom území, ale tento zákrok si VAR ani len nepozrel.

Náhradníci

61' Trincão - 6,1

Barcelona bola po jeho príchode nebezpečnejšia na pravej strane, ktorá dovtedy absolútne neexistovala. Nepremenil však dobrú šancu na strelenie gólu.

61' Pedri - 6,1

Niekoľko pekných nábehov z jeho strany nemalo na zápas žiadny výraznejší vplyv. Stále má však len 17 rokov.

75' Pjanić - 6

Prišiel v závere zápasu, no podal dobrý výkon na lopte.

75' Dest - 6,6

Mladík je v Barcelone len pár dní, no už si užil debut v prvom tíme. Nahradil zraneného Jordiho Albu na ľavej strane obrany. Vytvoril jednu šancu pre Messiho, ktorú Argentínčan poslal vedľa bránky.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2020-10-05 10:06:25
Škoda remízy ☹️
2020-10-05 10:14:35
Roberto, Griezmann, De Jong - 5.
Messi - 6