Gerard Piqué bol v 68. minúte zápasu s Ferencvarosom vylúčený, keď v pokutovom území fauloval Nguena. Nasledoval aj pokutový kop, ktorý Ferencvaros premenil. Časť fanúšikov sa však pýtala, prečo bola Barcelona v tejto situácii potrestaná hneď dvakrát. Odpoveď priniesol madridský denník AS.

IFAB pre niekoľkými rokmi aktualizoval predpisy, aby obmedzil počet červených kariet a aby situácie ako tá zo zápasu Barcelony s Ferencvarosom nemali na priebeh hry rozhodujúci vplyv. Trest bol pred nejakým časom dokonca trojnásobný: vylúčenie, pokutový kop a suspendácia hráča na nasledujúce stretnutie. Pravidlá sa poopravili, no Piquého vylúčenie bolo napriek tomu v súlade s aktualizovanými regulami.

"Ak hráč fauluje súpera vo vlastnom pokutovom území, aby zabránil jasnej gólovej príležitosti, ale ak sa snažil zahrať loptu, rozhodca nariadi pokutový kop a faulujúci hráč bude potrestaný žltou kartou. V ostatných situáciách (napríklad, držanie, ťahanie za dres, sotenie, či znemožnenie zahrania atď.) bude faulujúci vylúčený zo zápasu," píše sa v bode 12. Gerard Piqué v spomínanej akcii sa nesnažil zasiahnuť loptu, len ťahal súpera za dres, takže videl červenú kartu. Rozhodnutie arbitra je v súlade s pravidlami a stopér si tak nezahrá ani v zápase s Juventusom, ktorý je na programe 28. októbra.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-10-22 09:42:45
Ja už fakt neviem, čo presne vravia pravidlá ale ak bol vylúčený konkrétne za ťahanie dresu tak útočník sa po Piquem sápal tiež, tiež ho za dres ťahal. Proste vzájomná ťahanica, nezostal mu nič dlžný. Tak od srdca ako laik by som povedal, že alebo by mal rozhodca anulovať oba fauly alebo by mal tie karty udeliť obom. Viem že to znie divne ale proste mi príde morálne nesprávne udeliť obrancovi žltú kartu a nariadiť pokutový kop za vzájomnú ťahanicu medzi ním a útočníkom a toho útočníka nijako nepotrestať. Mám asi jedinečný pohľad na tresty. Ako keď sa začnú naťahovať a biť decká u niekoho doma. Predsa ich potrestám oboch, nie? Nielen domáceho
:-)
2020-10-22 09:55:23
To iste co v el clasico Carvajal ... iba ten mal ruku ... červená + penalta ... normálna vec