Barcelona má v prebiehajúcej sezóne veľké problémy s efektivitou. Útočníci, ktorí odišli z Camp Nou, si však udržiavajú veľmi dobrú streleckú formu. Medzi nich patrí Luis Suarez, ale aj Paco Alcácer.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že najefektívnejším strelcom La Ligy je v súčasnosti Luis Suarez. Uruguajčan strelí gól v priemere každých 75 minút a z tohto pohľadu je lepší ako najlepší strelec súťaže - Mikel Oyarzabal strelí gól každých 91,5 minút. Stojí za zmienku, že Diego Simeone rozumne využíva služby Suareza, keď odohral len 2 celé zápasy z 9. doteraz odohraných. Carlos Soler strelí gól v La Lige každých 92,5 minúty a na štvrtom mieste je João Felix, ktorý na strelenie jedného gólu potrebuje 96,8 minúty.

Ako sú na tom hráči Barcelony? Najlepším strelcom je Ansu Fati, ktorý zaznamená gól v priemerne každých 109 minút. 18-ročný krídelník má lepšiu štatistiku ako Leo Messi (195 minút na jeden gól), Dembélé (201) či Griezmann (221). Fati bol jediným hráčom Barcelony v La Lige, ktorému bolo ťažké niečo vytknúť. Bohužiaľ sa zranil a zodpovednosť na seba musia prevziať ostatní spoluhráči. Barcelone totiž góly veľmi chýbajú, podobne ako hrotový útočník a stále nie je isté, či v januári klub podpíše nejakú posilu, napríklad Memphisa Depaya.

Katalánci prišli o snajperov

Stojí za zmienku, že dobrou formou sa môže pochváliť aj Paco Alcácer, ktorý nie tak dávno obliekal aj dres Blaugranas. Útočník Villarrealu v tejto sezóne zaznamenal už 5 gólov (jeden každých 137 minút) a ak vezmeme do úvahy aj Európsku ligu, tak v 11. zápasoch nastrieľal 9 gólov. 27-ročný útočník od svojho odchodu z Camp Nou prežíval rôzne obdobia, ale vo všeobecnosti nemá problémy s prekonávaním brankárov súpera. Odohral 77 zápasov a strelil 43 gólov.

Okolnosti odchodu Suareza aj Alcácera sú známe, ale ak by čo i len jeden z nich zostal v klube, ofenzívne možnosti mužstva by boli väčšie. Alcácer si možno počas svojho pôsobenia v klube zaslúžil viac príležitostí. V poslednej sezóne na Camp Nou strelil gól každých 142 minút. A to hral zriedkavo a chýbal mu rytmus. Okrem toho aj v Borussii dokázal, že strieľať góly vie aj ako náhradník a počas celého pobytu v Dortmunde sa presadil v priemere každých 96 minút.

Suarez zas dokazuje, že rozhodnutie klubu sa môže javiť ako unáhlené. El Pistolero nakoniec opustil klub, hoci v uplynulej sezóne strieľal góly v priemere každých 127 minút a podobné čísla prezentuje aj v tejto sezóne. Vedenie Barcelony na čele s Bartomeuom však doviedlo klub do takej situácie, že prvý tím nemá hráčov, ktorí by dokázali pravidelne skórovať. V poslednom zápase Katalánci vyhrali vyšším rozdielom, ale Betis mohol inkasovať ďaleko viac gólov. Nebyť chybných personálnych rozhodnutí v klube by Fati nebol pod tak obrovským tlakom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-11-14 11:36:01
suhlasim . taky hrac na lavicke je luxux pre kazdy klub sveta. plus by sme v januari nikoho nemuseli kupovat. aj ked uz nieje najmladsi, a v zivotnej forme vzdy bolo na neho spolahnutie, ze da goly.
aspon keby sme ho predali, ale my sme ho atleticu darovali za drobne peniaze, ktore vobec neodzrkadlovali luisovu hodnotu. v poslednych rokoch kluby vyuzivaju barcelonu na prestupovom trhu ako lacnu devu.
2020-11-14 11:41:28
boze moj uz sa uvedomte, plakali ste, ked tu bol suarez, ze je to traged, placete teraz, ked tu neni....prebehla obnova kadra a je jasne, ze pedri ci trincao (aj hoc kto iny), ktori zatial nic nedokazali, az na par golov v slabsich ligach, nebudu odrazu strielat 20-30 golov za sezonu....to by sme museli nakupit hracov svetoveho kalibru, ibaze to by stalo peniaze, ktore nemame