Zverenci Ronalda Koemana odohrali trojicu výborných zápasov a fanúšikovia si postupne začínali myslieť, že Barcelona sa konečne trochu rozbieha. Omyl. Včerajší zápas v Cádize ukázal, že také jednoduché to nebude. Najmä v obrane je to na zaplakanie, keď hráči sa v tejto sezóne dopúšťajú hrubých chýb, ktoré mužstvo pripravili o nejeden bod. Poďme k známkam.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,7

Spoluhráči ho neraz nechali v kaši, keď musel riešiť čisté šance súpera. Inkasoval 2 góly, za ktoré však nemohol. Defenzíva mužstva jednoducho nefunguje a Ter Stegen nemôže čarovať v každom zápase.

Dest - 6

V útoku je vždy pripravený niečo vymyslieť, no stíha sa vrátiť aj na svoju pozíciu do obrany. Bohužiaľ, v tomto zápase nepremenil vyloženú šancu po Busuetsovej prihrávke.

Mingueza - 5,3

Jeho chabý pokus o odpratanie lopty po rohovom kope viedol k prvému gólu v sieti Ter Stegena, hoci sa sťažoval na to, že bol faulovaný, čo ho vyviedlo z rovnováhy.

Lenglet - 4,9

Mal veľký podiel na druhom inkasovanom góle Barcelony, keď nezachytili autové vhadzovanie od Albu. K lopte sa dostal Negredo a skóroval. Tiež videl žltú kartu. Ťažký večer pre Francúza.

Alba - 6,1

Postaral sa o jediný gól v sieti Cádizu, ale súperovi pomohol streliť víťazný gól, keď sa splašil pri autovom vhadzovaní a dostal Lengleta do problémov.

Busquets - 6,7

Jeden z jeho lepších zápasov v tejto sezóne, čo nám ale veľa nenapovie. Medzi najlepšie momenty patrí skvelá prihrávka na Desta do vyloženej šance.

De Jong - 6,4

Bol všade, začínal v strede poľa, skončil v obrane, ale nemal na hru taký vplyv, aký od neho Barcelona potrebuje.

Messi - 7,1

Začal dobre, oddych mu padol vhod. S postupom času však bolo aj na Messim vidieť frustráciu. Nemal ďaleko k streleniu gólu, no gólman súpera pochytal všetko. Argentínčanovi chýbal kúsok šťastia.

Griezmann - 5,9

Neustále sa snažil, ale často sa mu stalo, že s loptou nič nevymyslel. Nenadviazal na výborné výkony z posledných stretnutí.

Coutinho - 5,1

Nepremenil dobrú šancu z úvodu zápasu a pokazil priveľa ofenzívnych akcií mužstva. Koeman ho po prvom polčase stiahol z hry.

Braithwaite - 5,7

V zápase proti Cádizu si v útoku ani neškrtol.

Náhradníci

46' Dembélé - 6,1

Odohral celý druhý polčas, ale jeho kvality sa hodia do otvoreného zápasu.

46' Pedri - 6,4

Pracoval tvrdo, ukázal inteligentný presing, ale nedokázal mužstvu pomôcť zvrátiť vývoj zápasu.

78' Trincão - 6

Dostal sa do niekoľkých sľubných pozícií, ukázal niekoľko dobrých dotykov, ale zradilo ho zakončenie.

78' Pjanić - 5,9

Jeho prínos na trávniku bol výborný, človek sa až čuduje, prečo ho Koeman neposlal do zápasu skôr.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

17 komentáre
2020-12-06 10:02:02
Busquets 6,7? ...to ma dojalo...??
2020-12-06 10:05:17
Messi by mal sediet na lavicke uz. Chybne prihravky, zle klucky, lahostajnost, nezaujem.