FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala poraziť Real Sociedad 2:1. Fanúšikov nadchol predovšetkým prvý polčas, ktorý bol zo strany Blaugranas najlepším v tejto sezóne. Barcelona si vytvorila množstvo šancí, no mizerná efektivita mala za následok, že strelila len 2 góly. Druhé dejstvo bolo iné - Real Sociedad pritlačil a Katalánci sú nakoniec radi, že tri body zostali doma. Poďme k hodnoteniu jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Do štatistík si ďalšie čisté konto nepripísal, ale musel sa poriadne napracovať, aby Barcelona nakoniec inkasovala len jeden gól a zápas vyhrala. V druhom polčase predviedol rozhodujúci zákrok po zakončení Isaka.

Sergiño Dest - 6,4

Tvrdo pracoval v defenzíve, v ofenzíve nebol tak viditeľný, no na Pedriho hlavu vo veľmi dobrej pozícii poslal skvelý center. Škoda, že mladík nemieril presne.

Ronald Araujo - 7

Silný a rýchly, no hral trochu poplašene. Prepieklo sa mu niekoľko zákrokov na hranici pravidiel či už v blízkosti alebo vo vnútri pokutového územia.

Oscar Mingueza - 6,6

Zahral dobrý zápas. Bol rýchly v prípade potreby a dobrý na lopte. Neskôr však urobil hrubú chybu, po ktorej Barcelona takmer inkasovala. Mal šťastie, že Pedri fantasticky zasiahol.

Jordi Alba - 7,5

Strelil krásny gól slabšou pravou nohou, ďalší vytvoril pre De Jonga a ešte jednu loptu poslal pre Griezmanna ako na zlatom podnose. Už teraz má v sezóne 6 asistencií a jeden gól.

Sergio Busquets - 6,3

Ďalší diskrétny výkon od Busquetsa. Tréner ho zo zápasu stiahol na začiatku druhého polčasu po inkasovaní žltej karty po nešikovnom zákroku.

Frenkie de Jong - 7,5

Druhý veľmi dobrý výkon tento týždeň. Má väčšiu možnosť zapájať sa do útočných akcií v trojčlennom zložení zálohy a svoj výkon korunoval gólom.

Antoine Griezmann - 6,2

Hral dobre a v iný deň mohol pokojne streliť aj tri góly, no proti Realu Sociedad nepremenil ani vyloženú tutovku. Pri ďalšej šanci trafil brvno a tú tretiu poslednú mu vychytal brankár.

Pedri - 7,4

Neúnavne behá a vytvára presing, no stíha aj hrať. Dobré momenty ukázal na oboch stranách: v prvom polčase brilantne vysunul Braithwaitea a zároveň zachránil mužstvo pred inkasovaním po Minguezovej chybe.

Martin Braithwaite - 6,1

Na krídle pracoval tvrdo a ponúkol rýchlosť. Škoda, že nepremenil skvelú šancu.

Lionel Messi - 7,4

Mal prsty v oboch góloch, hoci neprihral ani na jeden. Po veľkú časť zápasu hral tímovo.

Náhradníci

66' Trincão - 6

Predviedol niekoľko pekných dotykov, no strácal lopty v nebezpečných priestoroch.

67' Aleñá - 5,6

Z jeho strany sme videli pár dobrých nábehov, ale častokrát bol s loptou nepresný.

74' Pjanić - 5,9

Na ihrisko sa dostal miesto Pedriho, ktorý po obrannom zákroku tvrdo narazil do žrde.

79' Lenglet - 5,9

Koeman ho do hry poslal miesto Minguezu, ktorý v koncovke zápasu začal strácať pôdu pod nohami.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2020-12-17 11:23:38
Včera Pedri MOTM za mňa. Trincao 6 je kúsok moc. Araujo veľmi solídne a De Jong o triedu najlepší v zálohe, aktuálny systém mu sedí.
2020-12-17 11:36:47
Ani bych už nečekal, že ještě v dresu Barcy uvidím, takový zlepšení Griezmanna. Krom dobré hry dozadu, tak se zlepšil směrem do předu. Dává i rizikové přihrávky, běhá s míčem u nohy u velkého vápna soupeře - neodevzdává jednoduché přihrávky na své spoluhráč -oni něco vymyslí. No ještě by to chtělo ňáký ty branky.