Joan Laporta, podobne ako Víctor Font, sa vyjadril k téme možného prestupu Érica Garcíu, komentoval aj finančnú situáciu FC Barcelona.

Éric García

"Pri pohľade na finančnú situáciu klubu trvám na tom, čo som povedal. Kandidáti nesmú Riadiacej komisii navrhovať niečo, čo nemôže urobiť. Ak k nám chce nejaký hráč prestúpiť, musí to ukázať. Ak v júni príde zadarmo, neviem, prečo by sme teraz mali darovať peniaze konkurenčnému klubu, ktorý je našim rivalom. Teraz sa hovorí o iných sumách, ale ide platbu za hráča, ktorý sa k nám onedlho môže pripojiť zadarmo. Počkáme do júna a vtedy sa porozprávame. Nechápem, ako by Komisia mala rokovať o plate, provízii, platbe za transfer. Náš postoj je jasný."

Nedostatok úcty

"Barcelona nevyhnutne potrebuje prezidenta a vedenie, vedia to všetci. Nehľadajú sa okamžité riešenia, aby sa zorganizovali voľby a je to nedostatok rešpektu voči klubu. Riadiaca komisia sa nespráva tak ako by mala. Zdržuje záležitosť ako len môže. Do tejto situácie nás zatiahli osoby z Komisie a katalánskej vlády."

Meškajúca výplata v prípade hráčov

"Dúfam, že sa nájde riešenie. Máme silné aktíva, ktoré nám umožňujú prerokovať dlh. Chceme motivovať hráčov, aby boli úspešní, pretože majú talent. Budeme rešpektovať súčasné zmluvy a to, čo urobíme, bude s cieľom zlepšiť športový projekt."

Voľby

"Akceptujeme stanovený termín, ale ide o najdôležitejšie voľby v histórii klubu, musia byť čo najtransparentnejšie. Hlasovanie poštou musí byť veľmi dobre zorganizované. Žiadali sme, aby nás informovali o systéme, aby sme mali záruku ochrany hlasov. Všetkých vyzývame, aby hlasovali osobne. Nedávno bolo povedané, že Generalitat umožní účasť na predvolebných mítingoch pred voľbami do parlamentu, takže predpokladám, že možná bude aj účasť vo voľbách."

Jaume Giro, ktorý je v tíme Laportu zodpovedný za financie, hovoril o konkrétnych krokoch v rámci ich kandidatúry: "Musíme opätovne prerokovať dátumy splatnosti a potom znížiť náklady na mzdy hráčov. Finančná situácia Barcelony je horšia zo dňa na deň. Znepokojuje nás to. Nie je pravda, že všetko je vina pandémie, tá situáciu zhoršila, ale nevyvolala ju."

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-27 17:34:44
"Laporta: Éric García? Neviem, prečo by sme mali City darovať peniaze" být ještě u kormidla Bartolomeu. Ta by povídal. Ano Garcia může přít v létě zadarmo, ale nebudeme čekat a už v zimě ho přivedeme klidně za 20 mega. Blbý jsem na to dost.
Marian Premium
2021-01-27 17:37:13
Keď Laporta povie, že bude rešpektovať súčasné zmluvy hráčov a Jaume Giro, ktorý je v tíme Laportu zodpovedný za financie povie, že musíme znížiť náklady na mzdy hráčov, tak vychádza jediné možné riešenie: predáme hráčov s vysokými platmi, ktorých výkony či zdravotný stav a preto nedostatok odohraných zápasov nezodpovedá tomuto platu.
Kandidáti: podľa výšky platu: 1 . Griezmann, 2. Umtiti,3. Coutinho, ....