Katalánci postúpili už do štvrťfinále Copa del Rey, keď v osemfinále porazili Rayo Vallecano 1:2. Blaugranas sa však v zápase natrápili viac ako by mali, opäť bol problém s premieňaním šancí, keď až v troch prípadoch nastrelili konštrukciu brány. Oživenie prinieslo až trojité striedanie a inkasovaný gól. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,3

Možno mohol urobiť viac so strieľaným centrom od Alvara, ktorý viedol ku gólu, ale určite za gól nemôže. Inak bol počas celého zápasu spoľahlivý.

Mingueza - 6,2

Mladík odohral v obrane dobrý zápas, ale z pohľadu ofenzívy - v útočnej tretine ihriska pokazil priveľa centrov.

Araujo - 7,4

Najlepší obranca Barcelony v zápase. Dominantný vo vzduchu a ak bolo potrebné, stíhal zaskočiť aj za Lengleta.

Lenglet - 5,7

Gól Raya ide na jeho vrub, keď ho hráč súpera v súboji porazil úplne s ľahkosťou. Jeho forma je znepokojujúca.

Firpo - 5,5

Na ľavej strane sa dostal do niekoľkých pozícií a často ho nachádzal aj Messi, no spracovanie a finálna prihrávka ho sklamali.

De Jong - 7,9

Rýchlo sa stal jedným z najlepších hráčov Barcelony. Nabieha dopredu s rýchlosťou a silou, dokáže si vybrať správnu prihrávku a teraz svoju hru ozdobil aj gólmi.

Busquets - 6,3

Proti Rayu začal v základe, keďže si vzhľadom na suspendáciu oddýchne cez víkend v zápase s Athletic. Dobre čítal hru, je v dobrej forme.

Puig - 6,1

Zdá sa, že v tíme sa cíti pohodlne, pýta si loptu, snaží sa rýchliť hru. V prvom polčase nastrelil žrď. V nasledujúcich týždňoch by mal dostať viac šancí, keďže Barcelona hráva pravidelne v rozostavení 4-3-3.

Trincão - 6

Pre mužstvo mohol získať dvojicu pokutových kopov, ale rozhodca videl situácie inak. Dostal sa aj do skvelej šance, na Dimitrievski ho vychytal. Možno mal prihrávať.

Messi - 7,8

Do mužstva sa vrátil po dvoch zápasoch, v ktorých bol suspendovaný. Z priameho kopu trafil brvno, pomohol vytvoriť gól De Jonga a na streleckú listinu sa zapísal aj sám. Mal streliť aj ďalší gól po výbornej spolupráci s Pedrim.

Griezmann - 6,4

Dobre zapracoval pri Messiho góle, našiel si priestor a Argentínčanovi poslal gól ako na podnose.

Náhradníci

68' Alba - 7,1

V zápase robil rovnaké nábehy ako Junior Firpo, no ponúkol aj finálnu prihrávku, po ktorej padol víťazný gól De Jonga.

68' Pedri - 6,5

Skvelá prihrávka na Messiho, ktorá sa mala skončiť gólom v nadstavenom čase.

68' Dembélé - 5,8

Francúz zasiahol do deviateho zápasu v Barcelone v rade. Do klubu prišiel v roku 2017, ale ešte nikdy neodohral 10 zápasov v rade.

85' Braithwaite - 5,7

Nahradil Griezmanna na posledných 5 minút.

zdroj: sport.es sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

20 komentáre
2021-01-28 09:44:38
Trincao se mi líbil včera. Puig naopak moc ne, tam jde vidět, že Pedri má praxi a rytmus, který Puigovi chybí. Záloha je jasná a Puig by měl být momentálně nahradníkem, který střídá. Messi dostal zpět Albu a ožil, do té doby na to kašlal. Zapas taková bramboračka trochu, ale hrálo se na poli, tak to bylo tematické. Koeman dobré střídání, které vyhrálo zápas.
2021-01-28 09:47:54
Zdravím som tu nový a už dopredu chcem povedať že táto sezóna je z môjho pohľadu celkom dobrá aj keď máme veľký problém so zraneniami a efektivitou no zatiaľ to vyzerá dobre. Stále musíme brať do úvahy že sme v prestavbe, nemáme poriadny hrot a odišlo veľa skúsených hráčov no aj tak si myslím že máme kvalitu na boj o copa del Rey poprípade ligu majstrov keďže v lige môžme skôr bojovať o druhé miesto. Btw včerajší zápas som videl asi len na 20 minút no aj tak som rád za postup a známky sú podľa mňa primerané včerajšie mu výkonu.?