Zverenci Ronalda Koemana dokázali zvíťaziť v poslednom januárovom zápase v roku 2021 a uzatvorili tým veľmi úspešný mesiac. Barcelona odohrala zápas konečne aj na Camp Nou a porazila Athletic Club 2:1. Víťazstvo sa v každom prípade nerodilo ľahko. Ako si viedli jednotliví hráči?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,5

Nemecký gólman v zápase nemal veľa práce, ale dobre si radil pri centroch Bilbaa.

Mingueza - 6,6

Pustil za seba Raula Garcia, ktorý sa postaral o jediný gól Athletic, no odčinil to vynikajúcou asistenciou na víťazný gól Griezmanna.

Araujo - 7,1

V prvom polčase takmer strelil gól, keď jeho krížna strela len tesne minula bránku súpera. V obrane si viedol veľmi dobre.

Umtiti - 6,9

Jeho kvalita na lopte je pre Barcelonu obrovským plusom. Ale v každom prípade na sebe musí zapracovať z defenzívneho pohľadu, v čom mu môže pomôcť niekoľko ďalších zápasov. Tento zápas bol jeho tretí v lige rade, čo môže byť dobrý štart.

Alba - 6,4

Sťažoval sa na to, že pri jedinom góle bol bránený nedovolene, ale opakované zábery ukázali, že si mal poradiť lepšie.

Pjanić - 6,4

Unaia Simona donútil k skvelému zákroku, ktorý vychytal jeho hlavičku. Odohral celkom dobrý zápas.

De Jong - 6,9

Hral hlbšie v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi a to vzhľadom na absenciu Busquetsa, no stále si dokázal nájsť priestor na to, aby v prvom polčase nabiehal aj do ofenzívy.

Dembélé - 6,8

Vďaka svojmu zrýchleniu bol pre hráčov Athletic neustále nebezpečný a zahral chytrý pas na Minguezu pred druhým gólom Barcelony.

Pedri - 6,9

Mladík v posledných týždňoch ukázal, aký dôležitý je jeho prínos v ofenzíve, no proti Athletic preukázal to, že si vie poradiť aj s defenzívnymi úlohami. Pre mužstvo získal až 12 lôpt. Výborné.

Griezmann - 7,6

Nemal ďaleko k tomu, aby sa jeho prihrávky na Messiho či Pjanića zmenili v asistencie. Neskôr strelil víťazný gól zápasu.

Messi - 8,6

Zápas začal dobre, jednu šancu mu vychytal Simon, v tej druhej poslal loptu hruďou tesne nad brvno. Skóre zápasu otvoril brilantným priamym kopom, jeho 16. v tejto sezóne a 650. v oficiálnych zápasoch v drese Blaugranas. Bol najlepším hráčom Barcelony v tomto zápase.

Náhradníci

67' Sergi Roberto - 6,6

Vrátil sa na trávniky po dvojmesačnej prestávke zapríčinenej svalovým zranením.

84' Lenglet - 5,8

Koeman poslal Francúza na trávnik pred koncom zápasu, aby posilnil defenzívu.

87' Braithwaite - 5,8

Nahradil Dembélého na niekoľko posledných minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2021-02-01 11:29:44
Zase výborne zvládnutý zápas po taktickej stránke... Aj keď sme v niektorých momentoch trpeli a mali šance aj hostia, tak sme to nakoniec zvládli... budem to hovoriť stále ale Koeman klobúk dole... našiel pozíciu Griezmannovi, Araujovi, De Jongovi a využili to naplno !! Visca!!!!
2021-02-01 11:45:55
Zasa neadekvátne vysoké hodnotenie Dembelého. Okrem prihrávky na Minqueza pri druhom góle, neukázal počas zápasu absolútne nič. Nevedel urobiť kľučku v súboji jedeného na jedného, spracovanie dlhých prihrávok bolo pre neho nad jeho sily a vôbec sa nedostal k strele na bránku. Pripadalo mi to akoby nevedel čo má robiť s loptou. V posledných zápasoch ide s výkonmi dole.