Barcelona počas posledného prestupového obdobia zvažovala kúpu nového stopéra, keďže klub aj tréner prvého tímu považujú post centrálneho obrancu za problémový a mal by sa urgentne posilniť. Nestalo sa a problémy pretrvávajú.

Katalánci mali eminentný záujem o transfer Érica Garcíu z Manchestru City a médiá sa pohrávali s odchodom Samuela Umtitiho z Camp Nou. García nakoniec do metropoly Katalánska neprišiel kvôli nezhode trojice kandidátov na prezidenta. Predovšetkým Laporta bol proti transferu hráča, pretože ten môže prísť už v lete a zadarmo.

Umtiti v januári odohral viacero zápasov a v základnej zostave sme ho videli aj vo včerajšom štvrťfinále Copa del Rey proti Granade. Jeho chyby v defenzíve však mužstvo takmer stáli postup do ďalšej fázy, pretože Granada strelila jeho zásluhou dva góly. Pri tom prvom góle mu nemohli spoluhráči, ktorí Francúza dostali pod tlak, no miesto straty lopty ju mohol odkopnúť do bezpečia. V druhom prípade si stopér v strede poľa zle vyhodnotil situáciu a Roberto Soldado mal rýchlostne navrch.

V prvom polčase včerajšieho zápasu nehral úplne dobre. Čo sa týka Lengleta, ten je počas celej prebiehajúcej sezóny formou mimo a nehrá dobre. Z jeho strany sme videli množstvo chýb, po ktorých mužstvo inkasovalo niekoľko gólov a prišlo o cenné body. Je teda zrejmé, že Barcelona má v defenzíve veľké problémy. Dychtivo očakáva návrat Gerarda Piquého, ktorý by sa mohol zotaviť už na prvý zápas osemfinále Ligy Majstrov proti PSG.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
2021-02-04 20:21:03
Ja som bol ten ktorý vychvaľoval Umtitiho ale nemal som čítať knihu podľa obalu. I tak vo mne zotrvava nazor že odohral v podstate 3 zapasy v základnej a jeden zahral zle. To neznamená ze je to najhorši hrač zostavy. Kopu krat mal chyby aj Pique a stale je základom zadnych radov tak dufam že to bol Umtitiho posledny takyto zápas
2021-02-04 23:09:54
Problem nasej obrany je rychlost. Pique, Umtiti, Lenlet su ako slimaci v porovnani so superovymi utocnikmi. A toto nam nevyriesi ani Garcia, pretoze je tiez hrozne pomaly. Vardy si z neho robil kuzelku