FC Barcelona vo včerajšom zápase v Andalúzii dokázala poraziť domáci Real Betis výsledkom 2:3, no opäť musela otáčať stav. Mužstvo v prvom polčase herne nepresvedčilo a výkon sa zlepšil až v druhom dejstve po viacerých striedaniach. Komu zápas nevyšiel a komu sa naopak darilo, to ukáže hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,5

Nemohol ani za jeden inkasovaný gól a za stavu 2:2 predviedol niekoľko dôležitých zákrokov.

Mingueza - 6,5

Spočiatku mal v defenzíve problémy a postupne sa dostal do zápasu. V útoku neponúkol dostatok kvality, hoci na začiatku druhého polčasu donútil Joela Roblesa k zákroku.

Araujo - 6,4

V prípade Uruguajčana nie je čo hodnotiť, pretože sa zranil a z trávnika odišiel už v 11. minúte.

Lenglet - 6,2

Vzhľadom na to, že v obrane hral v improvizovanej stopérskej dvojici, odohral vcelku dobrý zápas. Pri druhom inkasovanej góle pochybilo viacero hráčov naraz.

Alba - 6,9

Emerson ho pri prvom góle Betisu nachytal na hruškách. Na opačnej strane trávnika sa dostal do hry až s Messiho príchodom a pomohol vytvoriť druhý gól Blaugranas.

Pjanić - 5,5

Podal hrozný výkon a zdalo sa, že mu chýba sebavedomie.

Busquets - 6,3

Mal problémy, keď sa hra otvorila a zapríčinil štandardnú situáciu, po ktorej Ruiz vyrovnal. Prsty mal aj v prvom inkasovanom góle.

Puig - 6,1

V úvode zápasu bol na lopte nedbanlivý, no postupne sa zlepšoval. Koeman ho z trávnika stiahol po hodine hry. Jeho výkon budí dojem nevyužitej šance, ktorá sa mu v jeho prípade naskytne len zriedkavo.

Dembélé - 7,3

Najlepší hráč Barcelony v prvom polčase. S loptou na kopačkách bol vždy nebezpečný, no v druhom polčase nepremenil skvelú šancu po tom, čo ho uvoľnil Griezmann.

Braithwaite - 6

Tréner od neho žiadal, aby hral na krídle, ale v prvom polčase nemal na hru žiadny vplyv.

Griezmann - 6,2

V prvom polčase neurobil dostatok, ale to aj Barcelona ako mužstvo. Zlepšil sa po Messiho príchode. V najlepšej šanci netrafil dobre loptu, takže môže byť rád, že Víctor Ruiz si ju doklepol do bránky sám.

Náhradníci

11' De Jong - 6,4

Pozične veľmi zle pri prvom góle Betisu. Keď sa však neskôr presunul do stredu poľa, podľa očakávaní zahral lepšie.

46' Pedri - 6,8

Brániť začína hneď vpredu takým spôsobom, mu mnohí môžu len závidieť. Bol podstatným hráčom Barcelony v skvelom druhom polčase.

57' Messi - 8

Zápas zmenil okamžite po svojom príchode na trávnik, strelil svoj 13. ligový gól. Zahral brilantný pas na Albu vo výstavbe akcie pred druhý gólom.

57' Trincão - 7,5

Na svoj prvý gól v drese Barcelony si musel počkať veľmi dlho, ale ten stál za to.

78' Umtiti - 6,3

Na trávniku nahradil Busquetsa za stavu 2:2. Mal vniesť stabilitu do defenzívy mužstva.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

17 komentáre
2021-02-08 11:24:02
Ja by som povedal, že väčší problém ako hrať bez Messiho je, že tam je Braithwaite. Keby sme mali Fatiho tak by to vyzeralo oveľa lepšie lebo Betis prvý polčas len nahádzalo všetko na pravú stranu a ľavá strana bola mŕtva.
2021-02-08 11:27:05
ty vole, ako Busiho hodnotenie je dobrý fail .... jednoznačne mal prsty v oboch inkasovaných góloch a včera to bol z jeho strany totálne nevydarený zápas ... zlá rozohrávka, rýchlostne nestíhal a to ho ešte zopárkrát zachránil rozhodca, keď naňho odpískal fauly, ktoré neboli