FC Barcelona včera odohrala druhý zápas v rade proti Sevilla vo veľkom štýle. Katalánci tentokrát zvládli na výbornú odvetu semifinále Copa del Rey, keď vyhrali po predĺžení 3:0 a aj napriek prehre 0:2 z prvého zápasu si dokázali zabezpečiť postup do finále. Potešil prístup hráčov a známky sú zaslúžené.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 8

Zachránil zápas, keď Ocamposovi chytil penaltu. Bez tohto zákroku by Sevilla strelila gól a Barcelona by vypadla z Copa del Rey.

Mingueza - 7,6

Obranca rezervy v ďalšom zápase ukázal, že v prvom tíme aj zostane. Výborne zapadol na pozíciu pravého stopéra v trojčlennej defenzíve. Mal smolu, keď zapríčinil pokutový kop po faule na Ocamposa.

Piqué - 8,4

Brutálny výkon od obrancu ako v defenzíve, tak aj ofenzíve. Úžasné na tom je, že sa len nedávno vrátil po ťažkom zranení, o ktorom si mnohí mysleli, že mu ukončilo sezónu a pritom v priebehu tak krátkeho času odohral toľko minút.

Lenglet - 6,8

Zdá sa, že v posledných týždňoch si na lopte verí už viac, ale nervózne čakal na verdikt VAR po ruke vo vlastnej šestnástke. Penalta sa nakoniec po správnosti nepískala.

Busquets - 7,3

Dobrý na lopte, dobre vytváral presing, no tentokrát sa mu nedarilo vykúzliť dobrú finálnu prihrávku v útočnej tretine.

De Jong - 7,5

Počas celých 120. minút neprestal behať, pomáhal mužstvu v obrane aj v útoku.

Dest - 6,5

Hral takmer ako pravé krídlo, keď sa Katalánci vydali do ofenzívy. Mal niekoľko dobrých momentov, ale v súbojoch jeden na jedného s Marcom Acuñom sa mu nedarilo. Koeman ho po hodine hry stiahol.

Pedri - 7,2

Ocitol sa v základnej zostave napriek tomu, že v sobotu sa zranil a mal vypadnúť z hry na 2 týždne. Rýchly na lopte a dôležitý v presingu mužstva, no potrebuje zapracovať na streľbe resp. začať strieľať viac.

Alba - 8,2

Nebezpečný v útoku, škoda, že jeho brilantný volej skončil na brvne. Prihral na víťazný gól. Tvrdo pracoval aj v defenzíve, zaskakoval za spoluhráčov a zaznamenal niekoľko dôležitých blokov.

Messi - 7,8

Tentokrát nemal prsty v kľúčových momentoch zápasu, hoci práve on poslal pas na Dembélého pred prvým gólom. Bez tak zasiahol do takmer všetkých útočných akcií mužstva.

Dembélé - 8

Ožil, keď hráva v strede útoku ako stredobod ofenzívy v novej formácii. Už pred skvelým gólom mal dvojicu dobrých šancí. Sevilla sa bála pri každom nábehu z jeho strany.

Náhradníci

63' Griezmann - 7,6

Brilantne bránil a ukázal chladnú hlavu pred centrom na Piquého vyrovnávajúci gól v poslednej minúte nadstaveného času.

78' Moriba - 6,3

Koeman ukázal, že mladému záložníkovi veľmi dôveruje, keď ho do zápasu poslal v čase, keď Barcelona stála naháňala vyrovnávajúci gól. A Moriba podal dobrý výkon.

78' Firpo - 6,3

Nahradil Minguezu, ktorý mal kartu a na pravej strane odviedol dobrú prácu.

89' Braithwaite - 6,7

Strelil víťazný gól, keď sa dostal pred brániaceho hráča a zužitkoval center Albu.

89' Trincão - 6,6

Vo finálnej časti zápasu sa pekne pretancoval defenzívou súpera, ale jeho strela bola nakoniec zblokovaná.

zdroj: sport.es sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

24 komentáre
2021-03-04 09:17:26
Skvelý celkový výkon tímu aj keď nepostúpime v LM tak to nevadí je vidieť veľký progres ktorý Koeman s celým realizačným tímom spravili
2021-03-04 09:20:14
Mingueza by si zaslouzil lepši hodnocení ,to co celý zápas předvadel ,bylo neuvěřotelné ,ubránil a získal spousty bylonu ,byl rychly ,vedel vzdy kdy vybehnout .Moc se mi vcera libil.Tu penaltu bych mu nevycital ,sli dva na jednoho a on ho dobihal a chybelo trosku vic stesti ,mozna zkusenosti a zabranil by i tomuto utoku