Eurosport informuje, že Lionel Messi prestavil novému prezidentovi FC Barcelona svoje požiadavky, ktoré klub musí splniť, aby si kapitána prvého tímu udržal vo svojom kádri aj v budúcej sezóne.

Lionel Messi je otvorený myšlienke zotrvať na Camp Nou aj v nasledujúcich rokoch. Eurosport v každom prípade tvrdí, že kapitán Barcelony na posledných stretnutiach s Laportom predstavil niekoľko podmienok, ktoré klub musí naplniť, aby si vyslúžil jeho podpis na predĺžení kontraktu. Argentínec má súčasnú zmluvu platnú už len do júna 2021 a počas leta môže zmeniť klubové farby úplne zadarmo.

Odísť z klubu chcel už počas uplynulého leta, ale Josep Maria Bartomeu mu to neumožnil vzhľadom na klauzulu v jeho zmluve. Začiatok sezóny v pohľadu Blaugranas nebol výsledkovo práve najlepší, ale Katalánci sa pod taktovkou Ronalda Koemana postupne zlepšovali a po novom roku sa dostali do formy. Zrazu majú reálnu šancu na zisk dvoch trofejí, nálada v šatni je oveľa lepšia a s príchodom nové prezidenta sú šance na predĺženie spolupráce s Messi razom ďaleko vyššie.

Argentínec však od 1. januára môže pokojne rokovať s ostatnými záujemcami o jeho služby, údajne sa v každom prípade hovorí o tom, že sa rozhodne až po skončení sezóny, no uprednostňuje pokračovať v kariére v metropole Katalánska. Predtým ako podpíše novú zmluvu, Laporta musí splniť jeho požiadavky.

Konkurencieschopný káder s citlivo štruktúrovaným prestupovým plánom

Finančná situácia neumožňuje Barcelone počas letného prestupového obdobia bezhlavo rozhadzovať. Messi v každom prípade očakáva, že klub posilní káder prvého tímu. Zatiaľ je viac menej jasné, že dres Blaugranas si oblečie Éric García na základe voľného transferu. Ďalšie posily sú otázne, hoci včera sa v Barcelone, ale aj v Madride objavil Mino Raiola a Alf-Inge Håland, teda agent a otec Erlinga Hålanda. Je zrejmé, že Katalánci majú o nórskeho útočníka veľký záujem, ale zrejmé je aj to, že v boji o jeho podpis čelia tvrdej konkurencii. Messi však považuje príchod posíl za kľúčový faktor pre návrat klubu na európsky vrchol.

Klub musí vsadiť na mladých hráčov

Argentínec ďalej požaduje, aby klub dával príležitosti mladým hráčom, pretože v posledných rokoch sa Barcelona od toho modelu odklonila a preferovala nákup predražených hráčov. V tejto sezóne sa však v kádri prvého tímu osvedčili odchovanci ako Araujo, Mingueza či Ilaix Moriba a výborne hráva Pedri a netrpezlivo sa očakáva návratu Ansu Fatiho. Kapitán Barcelony preto očakáva, že klub bude mladým dôverovať aj naďalej a nové mužstvo sa vybuduje práve okolo týchto mladíkov.

Otvorená komunikácia s Koemanom a hierarchia v klube

Eurosport tvrdí, že Messi považoval doterajších trénerov - menovite Luisa Enriqueho a Quiqueho Setiéna za neprístupných či drakonických a ocenil vzájomný vzťah, ktorý si postupne vybudoval s holandským trénerom Ronaldom Koemanom.

Bol by rád, aby by si Holanďan udržal trénerskú stoličku v nasledujúcej sezóne. Podobný názor má aj v prípade Ramona Planesa, športového riaditeľa klubu. Otvorenú komunikáciu si chce zachovať priamo s prezidentom, ktorý sa samozrejme všemožne snaží presvedčiť kapitána k zotrvaniu v klube.

zdroj: eurosport.co.uk
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-02 11:43:40
Z toho mi vychadza, ze sa bude musiet kupit velmi, velmi kvalitna 9-ka....tam nas hlavne tlaci pata....a aby na nu bolo, treba nieco velmi dobre predat.....
2021-04-02 12:00:00
konečne sa niekto vyjadril o neprístupnosti Luisa Enriqua.. ja som tohto trénera nikdy NEMUSEL.. do vienka dostal vyšperkované mužstvo, ktoré mu zvyšovalo kredit a nie opačne.. visca..