FC Barcelona pokračuje vo svojom úsilí získať Roberta Lewandowskeho do svojich radov. Katalánci podľa denníka Sport plánujú predložiť novú ponuku za útočníka na budúci týždeň. Nemecký Bild však tvrdí, že sa tak stalo už dnes. The Athletic zas informuje, že šatňa Bayernu začína byť z témy Lewandowski do Barcelony unavená.

Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona má na budúci týždeň predať časť klubových aktív a bude mať financie na to, aby Bayernu predložila ďalšiu ponuku za Lewandowskeho v hodnote takmer 40 miliónov eur. Predstavitelia Blaugranas v každom prípade vedia, že rokovania s nemeckým klubom budú náročné. Cieľom je dospieť k dohode do polovice júla, aby Poliak nemusel začať predsezónnu prípravu s Bayernom a mohol sa čo najskôr pripojiť k tímu Xaviho Hernándeza.

Nemecký Bild v každom prípade uviedol, že Barcelona dnes predstavila druhú ponuku za hráča na 35 miliónov eur. Prvá mala hodnotu 32 miliónov eur a neobsahovala žiadne bonusy. Bayern sa Lewandowskeho nechystá predať za menej ako 50 miliónov. Poľský novinár Tomasz Włodarczyk zase informuje, že návrh katalánskeho klubu je 35 miliónov eur + 5 miliónov. Bild v každom prípade tvrdí, že to stále nepostačuje.

The Athletic medzitým napísal, že šatňa Bayernu je unavená zo súčasnej situácie. Jeden z veteránov mal prezradiť, že tím dokonca očakával odchod Lewandowskeho. Niektorí z jeho priateľov už majú dosť jeho verejných vyhlásení, ako aj sebeckého prístupu na ihrisku. Napriek tomu, že vedenie klubu z Mníchova neustále opakuje, že Lewandowski zmluvu dodrží, zdá sa to nepravdepodobné aj vďaka príchodu Sadia Maneho. Podľa The Athletic Nagelsmann už predstavil riaditeľom v klube rôzne koncepty využitia Senegalčana na hrote útoku.

K téme sa dnes vyjadril aj športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžić: "Lewandowski zatiaľ zostáva na 100%. 12. júla je prvý deň v práci, takže ho čakáme. Stretnutie s Robertom na Malorke prebehlo dobre. Obe strany si vysvetlili stanoviská. Či sa situácia môže zlepšiť, keď sa Lewandowski vráti do mužstva? Áno, som o tom presvedčený."

zdroj: sport.es ESPN @Plettigoal
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
Marco01 Premium
2022-06-23 21:45:30
Myslim si, ze 35 + 5 mega je ferova ponuka ...o 3 roky mladsieho Maneho ziskali z Liverpoolu za 32 + 9 mega...50 mega by som im urcite neponukal...to je ciste zdieracstvo uz
2022-06-23 22:21:38
Nakoniec od nas aj tak tych 50 vytrieskaju