Katalánci dokázali zvíťaziť na El Sadar a získali nesmierne dôležité tri body. Zápas sa v každom prípade nevyvíjal podľa predstáv Blugranas, ktorí museli otáčať skóre v desiatich.

Najlepšie: Tri body napriek vylúčeniu

Prvý polčas skončil pre Barcelonu katastrofálne. Barcelona inkasovala gól a prišla o Lewandowskeho, ktorý bol právom vylúčený a súper bol razom vo veľmi výhodnej situácii. Xavi sa tentokrát zameral na pragmatizmus a vzhľadom na to, že mužstvo hralo v oslabení, tak hru trochu stiahol. Dve línie po štyroch hráčov sa ukázali ako skvelé riešenie. Osasuna mala veľké problémy vytvoriť si nejakú šancu, zatiaľ čo Ferran Torres sa vedel presadiť v úlohe samotného útočníka. Španielovi sa síce nepodarilo streliť gól, ale bol to práve on, kto prinútil obrancov k nervóznemu odkopu pred gólom Pedriho. Neskôr sme videli Barcelonu, ktorá čakala na svoje šance a tá prišla po prihrávke od Frenkieho de Jonga. Výborne je využil Raphinha a mužstvu zabezpečil víťazstvo v náročnom zápase. Takéto stretnutie len posilnia atmosféru v tímu.

Najhoršie: Problémy, ktoré si Blaugranas spôsobili aj sami

Barcelona vstúpila do zápasu zle a urobila množstvo chýb. Niekoľko strát lopty zo strany Busquetsa v prvej pol hodinke zápasu mohlo viesť k oveľa závažnejším dôsledkom, než jeden inkasovaný gól. Všetko potom skomplikoval Lewandowski, ktorý sa so žltou kartou agresívne pustil do súboja s Danim Garcíom. Rozhodca správne ukázal Poliakovi druhú žltú kartu a vylúčil ho. Mužstvo tým pádom muselo zmenil herný plán a hrať oveľa defenzívnejšie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-11-09 07:32:45
Doteraz nechápem čo sa premietalo Lewymu v hlave pri tom zákroku na červenú, bol to ozaj hlúpy a nezmyselný faul. Chvalabohu to dopadlo nakoniec dobre.
Marian Premium
2022-11-09 07:36:52
Faul Lewu možno považovať za rugbyový zákrok rovnako ako faul na Marca Alonsa pred gólom Osasuny. Len škoda, že meter rozhodcu nebol rovnaký. Naser si, Man Zero (Muž nula)