Po včerajšku poznáme zloženie druhého semifinále, keďže postup slávi Francúzsko cez Anglicko a Maroko cez Portugalsko. Čo nám včerajší deň na šampionáte v Katare ponúkol?

Najlepšie: Historický postup Maroka

Maroko dosiahlo zdanlivo nemožné: dostať sa do semifinále majstrovstiev sveta ako prvý africký tím v histórii, poraziť Španielsko a Portugalsko, predtým skončilo na čele skupiny s Chorvátskom a Belgickom. Maroko pritom neinkasovalo žiadny gól po strele súpera, len vlastný, ktorý si vsietil Aguerdo v zápase proti Kanade. V súboji s Portugalskom sa zdalo, že Maročania nevydržia taký tlak tak dlho a v niektorých momentoch aj bez svojich dvoch stopérov základnej zostavy. Predviedli však solídnu a sebavedomú hru v obrane, no aj odvážne útoky a pressing. Nie každému sa takýto herný plán musí páčiť, no Maroko si tak veľký úspech zaslúžilo. Teraz na reprezentáciu čaká náročný súboj proti Francúzsku a hoci je favorit z papierového hľadiska jasný, v prípade Maroka človek nikdy nevie.

Najhoršie: Portugalci nevedia prehrávať

"Je neprípustné, aby dnes pískal argentínsky rozhodca po tom, čo sa stalo včera, keď sa Messi sťažoval. Po tom, čo som dnes videl, môžu dať titul Argentíne rovno teraz," sťažoval sa Pepe po vypadnutí Portugalska a rovnaký názor vyriekol aj Bruno: "Neviem, či dajú titul z Majstrovstiev sveta Argentíne. Je mi to jedno, poviem, čo si myslím; sr*ť na nich. Je veľmi zvláštne, že pískal rozhodca z krajiny, ktorá je stále na šampionáte. Je jasné, že veci nastavili proti nám." Rozhodca Facundo Tello však neurobil prakticky žiadnu chybu, pridal osem minút k riadnemu hraciemu času a vylúčil Walida Cheddiru. Zmieriť sa s prehrou je vždy ťažké, a najmä po vypadnutí z Majstrovstiev sveta, kedy sa človek vyjadrí k veciam s horúcou hlavou. Vyjadrenia oboch hráčov Portugalska však podporu medzi fanúšikmi nenašli, skôr ukázali chýbajúcu úroveň.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2022-12-11 08:04:02
Dobre si to zhrnul, Lukas, niet co dodat ?
2022-12-11 08:37:33
vyzera ze Portugalci chytili Ronaldovu fobiu a su posadnuti Messim. Inak si neviem vysvetlit, co ich nuti si mysliet, ze fifa chce niekomu dat titul, a rovno Argentine. Nejak si nevsimli, ze v hre su styri timy