Včera sa uskutočnila dôležitá fáza súdneho procesu s Danim Alvesom, keď sa na pojednávanie dostavili svedkovia udalostí na diskotéke v Suttone, aby poskytli svoje svedectvo. Podľa mediálnych správ sú pre bývalého futbalistu Barcelony nepriaznivé.

Vypovedať mali dve spoločníčky údajnej obete - jej sesternica a kamarátka. Potvrdili svoje výpovede na polícii a verziu udalostí z ich pohľadu pred a po údajnom útoku, keďže treba zdôrazniť, že neboli priamymi svedkami trestného činu, z ktorého je Alves obvinený. Okrem toho dodali, že pred udalosťami na diskotéke ich futbalista oslovil so zjavnými sexuálnymi úmyslami. Jednu z nich mal Alves objať okolo pása a druhej sa dotýkal na intímnych miestach. Sudca poučil druhú ženu, že môže Alvesa zažalovať, ale ona to nechce neurobiť, aby neznevážila sexuálny útok, ktorý sa stal jej priateľke.

Z výpovede vyplýva, že Alves a jeho spoločník pozvali ženy do súkromnej časti diskotéky prostredníctvom čašníka, ktorý to potvrdil aj súdu. Spočiatku odmietali, ale nakoniec súhlasili. Uviedli tiež, že Brazílčan neskôr pristúpil k dverám toaliet a odtiaľ gestom naznačil údajnej obeti, aby prišla bližšie. Ženy si nemysleli, že sa tam nachádzajú súkromné toalety. Mysleli si, že by to mohla byť fajčiarska miestnosť. Keď jedna z nich potrebovala na toaletu, zamierila dokonca do hlavnej miestnosti na spodnom poschodí.

Po odchode z kúpeľne žena údajne povedala svojim spoločníčkam "poďme odtiaľto preč" a v šatni sa rozplakala a povedala "ublížil mi". Pri odchode na to upozornil jeden z vyhadzovačov, ktorý sa ženy ujal a upozornil na to šéfa, a až potom sa Alvesova údajná obeť priznala, čo sa stalo. Všetky bezpečnostné protokoly boli aktivované a prišla polícia. Včera pred súdom vypovedali aj vyhadzovač, majiteľ diskotéky Sutton, manažér podniku a čašníci. Svedectvá potvrdili výpoveď obete, že keď bola v opatere zamestnancov diskotéky, neprejavovala ochotu vec nahlásiť a opakovala: "nebudú mi veriť".


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Alvesov právnik Cristobal Martell pre agentúru EFE uviedol, že vo výpovediach pretrvávajú nezrovnalosti. Nie je jasné, o čo konkrétne ide, možno o skutočnosť, že Alves mal žene gestom naznačiť, aby vstúpila do kúpeľne, zatiaľ čo podľa záznamov tam vošla až o dve minúty neskôr. Uvidíme, aké bude svedectvo Brazílčanovho kamaráta, ale prípad vyzerá pre futbalistu veľmi nepriaznivo, najmä kvôli svedectvu, že sa nepríjemne dotýkal aj druhej ženy.

zdroj: marca.com EFE La Vanguardia
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-04 10:26:11
Neviem, ci je Dani vinny a co presne spravil, ale toto vsetko nic nedokazuje. A usvedcit niekoho mozeme len na zaklade jasnych a hlavne fyzickych dokazov. A aj keby sa dokazalo, ze k sexualnemu kontaktu doslo, treba o dost viac, aby sa potvrdilo znasilnenie. To, ze mal Dani "sexualne umysly" nic nedokazuje. Ked sa tu povodne hovorilo o 47 sekundovom videu a mne sa zdalo, ze postup sudu nebol uplne "koser", logicky som sa postavil na Daniho stranu (lebo ako podozrivy ma stale urcite prava), no teraz som nestranny a cakam. Zial, nie je iste, ci pravda vyjde najavo a ci vysledok bude vobec spravodlivy.
2023-02-04 10:28:03
Je mi to líto Danieli ale půjdeš na pár let bručet...nejseš ostatně první legenda z Brazílie co má zkušenosti z Kriminálem. Ač legenda Barcelony, prokázal si že do civilizované společnosti momentálně nepatříš.
Jen si říkám že je to v současnosti dost nešťastné pro jméno a značku FC Barcelona......Alves v base...Rosell nám tu mluví o kondomech a vazelíně..Měli bychom si uvědomit že jde o dobré jméno celého klubu!
Stejně jako policisté nebo vojáci ve službě i mimo se musí chovat odpovědně, jelikož reprezentují celý sbor a jeho dobré jméno.
Tady trpí jméno Barcelony a její značka