Katalánci vo včerajšej odvete 1/16finále Európskej ligy ťahali na Old Trafford za kratší koniec a prehrali 2:1. Zápas dvoch rozdielnych polčasov poukázal na to, že lavička FCB nemá potrebnú silu na Európu, no aj to, ako veľmi sa Xaviho mužstvo za posledný rok zlepšilo. Poďme hodnotiť!

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,3

Nemca donútil k skorému zákroku Bruno Fernandes a v úvode polčasu predviedol ďalší zákrok zvnútra šestnástky. V druhom polčase bol dvakrát prekonaný, ale ani v jednom prípade s tým veľmi nemohol niečo urobiť.

Koundé - 6

Začal na poste pravého obrancu a postaral sa o to, že Marcus Rashford sa v prvom polčase nedostal do hry. Prekvapujúco zohral veľkú úlohu smerom dopredu v útoku, aby vytvoril priestor pre prísne stráženého Raphinhu. Po hodine hry sa dostal do skvelej šance, ale David de Gea ho vychytal.

Araujo - 6,8

Odohral výborný zápas a dirigoval obranu Kataláncov. Navyše sa neustále zapájal do rozohrávky a dobre rozhadzoval loptu spoluhráčom. V druhom polčase však v niektorých momentoch pôsobil neisto a pri vyrovnávajúcom góle bol zle pozične postavený. Celkovo však zaznamenal 9 obranných zákrokov. Zápas nakoniec nedohral zo zdravotných dôvodov.

Christensen - 6,5

Tentokrát sa objavil v základe a aj pod tlakom si zachoval chladnú hlavu. Pri presingu United sa nemýlil. Nervozitu na jeho výkone bolo badať až po prestávke. Pri druhom góle United pozične úplne mimo.

Balde - 6,7

Najlepší hráč prvého polčasu. Baldeho rýchlosť a pochopenie priestoru boli kľúčové pri mnohých útokoch tímu po ľavej strane. Šikovným pohybom vybojoval penaltu, ktorá priniesla Barcelone vedenie. V defenzíve však nehral na vysokej úrovni, keďže nedokázal pokryť priestor pri oboch góloch United.

De Jong - 7,2

Holanďan nastúpil proti tímu, ktorý v lete tak zúfalo túžil po jeho podpise na zmluve, a v prvom polčase predviedol skvelý výkon. De Jongove dotyky a nábehy sa zdali byť bezchybné, keď len v úvodnej časti predviedol tri driblingy. Netreba ani spomínať, že Holanďan bol všade, kde mohol získať loptu späť, keď ju mužstvo nemalo pod kontrolou.

Busquets - 6,9

Nastúpil na svoj prvý zápas po návrate po zranení a v prvom polčase dokonale diktoval hru a držal loptu svojimi nonšalantnými dotykmi. V druhom polčase však kapitán stratil rýchlosť a nemal šancu držať krok s rýchlymi útokmi súpera.

Kessíe - 6,3

Pri absencii Pedriho sa Kessie pokúsiť prevziať úlohu tvorcu. Záložník mal v porovnaní so svojím mladým spoluhráčom úplne odlišný prístup k tejto úlohe, napriek tomu jeho rušivé nábehy a inteligentné rozhodnutia spôsobovali Manchestru United problémy v šestnástke. V druhom polčase sa vytratil, napriek tomu patril k lepším hráčom na ihrisku.

Raphinha - 5,8

V prvom polčase bol Brazílčan pomerne nevýrazný, keďže obrana United ho výrazne bránila. Nezapájal sa do hry tak, ako by chcel. V druhom polčase bol lepší, ale urobil niekoľko zlých rozhodnutí. Pri druhom góle United stratil loptu a v 77. minúte ho vystriedal Ansu Fati.

Lewandowski - 6,7

Oveľa lepší prvý polčas od Lewandowskeho, ktorý sa neustále objavoval medzi líniami a vytváral nebezpečenstvo. Strelil úvodnú gól stretnutia, keď premenil penaltu. Nevýrazný na začiatku druhého dejstva, takmer sa nezapojil do hry. Celkovo v druhom polčase podpriemerný. V 93. minúte mal veľkú šancu.

Roberto - 6,3

Roberto nastúpil namiesto vykartovaného Gaviho na ľavom krídle a v prvom polčase podal solídny výkon, ktorý zahŕňal tri kľúčové prihrávky. Podobne ako Gavi sa neustále posúval do stredových priestorov a spolupodieľal sa na postupnej výstavbe útokov. V 70. minúte ho vystriedal Ferran Torres.

Náhradníci

70' Ferran Torres - 6,4

Po vystriedaní Raphinhu bol na pravom krídle živý a predviedol niekoľko inšpiratívnych kľučiek a prihrávok.

75' Fati - 5,9

Po príchode na ihrisko bol sotva viditeľný.

82' Alonso - 5,8

V koncovke zápasu nahradil Arauja.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-02-24 09:42:21
Mimo temu ale zaujimalo by ma preco rozhodcovia nastavili iba 5minut ? V druhom polcase Boli dva goly a minimalne dve dlhsie prerusenia kvoli osetrovaniu..
2023-02-24 09:45:45
Kessie prvy gol bola jeho strata. A obecne mi pride ze zle prihrava pod tlakom