Zdá sa, že finančná situácia Barcelony sa zlepšuje s tým, ako sa blíži letné prestupové obdobie. Katalánci sú blízko k návratu k pravidlu 1:1 pre odchody a príchody a nemajú ďaleko k dosiahnutiu platového limitu stanoveného La Ligou.

Stále sa však vedú veľké diskusie o tom, koho klub v lete pošle preč. Koniec koncov, Xavi Hernandez práve vyhral La Ligu so súčasnou zostavou a každý kúsok sa javí ako dôležitá súčasť. Ansu Fati, Ferran Torres a Franck Kessíe sú niektorí z hráčov, ktorí sú najviac spájaní s odchodom zo Spotify Camp Nou.

Katalánsky denník Sport v každom prípade tvrdí, že Ousmane Dembélé ďalším hráčom Barcelony, o ktorého je na prestupovom trhu veľký záujem. O hviezdu Barçy sa zaujíma najmä Paríž Saint-Germain, ktorý v ňom vidí dobrú možnosť nahradiť odchádzajúceho Lionela Messiho. To by paradoxne mohlo viesť k virtuálnej výmene hráčov medzi Parížanmi a Barcelonou, hoci je jasné, že Xavi Hernandez by s tým nesúhlasil.

Tréner FC Barcelona už dlho tvrdí, že Dembélého považuje za nenahraditeľného člena svojho tímu. Keď je Francúz fit, je hráčom základnej zostavy a je jasné, že Blaugranas sú na ňom veľmi závislí. PSG medzitým dúfa, že Dembélého podpíše v snahe presvedčiť Kyliana Mbappého, aby zostal. Mladík je len jedným zo štyroch letných cieľov francúzskeho tímu, pričom zoznam dopĺňajú Randal Kolo Muani, Bernardo Silva a Pierre-Emile Hojbjerg.

Dembélé má s Barcelonou zmluvu do leta 2024 s odstupnou klauzulou vo výške 50 miliónov eur. Táto klauzula je na hráča jeho kvalít skutočne nízka a Katalánci dúfajú, že sa čoskoro dohodnú na predĺžení zmluvy do roku 2027.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-05-26 17:45:10
aké to je pravidlo 1:1 vie mi to niekto vysvetlit ?
2023-05-26 17:51:02
on ho presvedci akurat k odchodu