Bývalý hráč FC Barcelona Samuel Umtiti utrpel ďalšie zranenie kolena; rovnaké, ktorým sa začala jeho kalvária v Barcelone. Obranca, ktorý sa minulé leto upísal Lille, sa v stredu podrobil operácii, pričom francúzske médiá dokonca naznačujú koniec kariéry 30-ročného hráča.

"Samuel Umtiti sa v stredu podrobil operácii. Všetko prebehlo v poriadku, teraz sa musí zotaviť. Zatiaľ neviem, ako dlho bude trvať jeho pauza, ale bude hrať ešte v tejto sezóne? Možno. Ak mám byť úprimný, neviem..." povedal Paulo Fonseca, tréner Lille, na tlačovej konferencii.

Umtiti utrpel rovnaké zranenie kolena, ktoré mu po prvých dvoch sezónach v FC Barcelona zabránilo udržať si skvelú úroveň: 2016/2017. Napriek bolesti sa prinútil hrať na Majstrovstvách sveta 2018 v Rusku, kde Francúzsko získalo titul.

V Barcelone sa zdráhal podstúpiť operáciu, pričom sa odvolával na zlú skúsenosť, keď mal 17 rokov a konzervatívna liečba bola neúspešná. Hral veľmi málo a sezónu 2022/23 strávil na hosťovaní v Lecce. V Taliansku odohral 25 zápasov, miestami pripomínal Umtitiho na vrchole kariéry, a po definitívnom odchode z Barçy podpísal zmluvu s Lille do roku 2025.

Opäť ho však začalo trápiť ľavé koleno a v tej sezóne odohral iba 701 minút v 13 oficiálnych zápasoch. Pred zranením sa predstavil len v zápase 6. kola Francúzskeho pohára proti štvrtoligovému Racing Club de France 2024.

Victor Garlan z webovej stránky Foot Mercato tvrdí, že Umtitiho zranenie a operácia ho môžu vyradiť do konca sezóny. Novinár dokonca naznačuje, že by to mohlo výrazne poznačiť zvyšok jeho kariéry...

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-02-17 17:34:38
Je mi ho ľúto,bol dobrý,zodpovedný , keď bol u nás,len sa bál operácie a to sa mu vypomstilo,posledný rok sa slušne pozviechal....