Zápas proti Atléticu mal veľa hrdinov a jedným z nich bol Marc-André ter Stegen. Nemec predviedol brutálny zákrok po strele Marcosa Llorenteho a v La Lige opäť ťahá sériu čistých kont.

Ter Stegen nemal v súboji proti Atléticu priveľa práce, keďže zaznamenal len tri zákroky. Jeden z nich však bol kľúčový. Za stavu 2:0 pre Barcelonu predviedol 31-ročný hráč výborný reflex po zakončení Llorenteho. Ak by Atlético v tom momente strelilo gól, situácia mohla byť opäť napätá. Ter Stegen tomu zabránil a potom ešte ubránil dorážku. Nie nadarmo spoluhráči zákrok nemeckého brankára búrlivo oslavovali.

Ter Stegen sa do bránky Barcelony vrátil po trojmesačnej rehabilitácii a odvtedy tím neprehral ani jeden z ôsmich zápasov (päť výhier a tri remízy). Nie vždy to však bolo ružové, keďže napríklad v súboji proti Granade musel Nemec trikrát vyťahovať loptu zo siete. V posledných štyroch ligových zápasoch si však brankár Blaugranas udržal čisté konto a nebol v nich prekonaný 403 minút. Okrem toho Ter Stegen predviedol dôležitý zákrok v konfrontácii s Neapolom po hlavičke Giovaniho Di Lorenza. Vyzerá to tak, že po operácii už nie je ani stopy a zostáva dúfať v ďalšie úspešné výkony 31-ročného hráča.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-18 16:30:54
Pdľa môjho názoru taký zákrok brankára má rovnakú hodnotu, ako keď útočník streli gól.