Nielen Fermín López ukázal v posledných zápasoch, že sa na neho oplatí vsadiť. Z absencií kľúčových hráčov profitoval aj Hector Fort, ktorý Xavimu dokázal, že si zaslúži viac šancí.

17-ročný mladík bol zaradený do základnej zostavy Barcelony na zápas proti Atléticu kvôli absencii Joãa Cancela. Pre Forta to nebola jednoduchá situácia, keďže od februára strávil na ihrisku v prvom tíme len 51 minút a v rezerve 58 minút. Xavi mu nedokázal zabezpečiť kontinuitu napriek sľubným výkonom proti Athletic či Alavésu. Bolo by pochopiteľné, keby sa mladý obranca trápil v súboji proti takému silnému tímu, akým je Atlético.

To však nebol jeho prípad. Fort sa opäť prezentoval veľmi solídne. Možno to nebol od odchovanca mimoriadne oslnivý výkon, ale najdôležitejšie bolo, že neurobil žiadnu chybu a dalo sa na neho spoľahnúť. Mladík hral ako hráč s dlhoročnými skúsenosťami. A za zmienku stojí, že jeho nominálnou pozíciou je predsa len pravá strana obrany. Fort bol veľmi efektívny v rozohrávke (90%), vyhral 2 zo 6 súbojov, mal jeden úspešný dribling, dvojicu odkopov a jeden úspešný sklz. Viac prihrávok vo finálnej tretine ihriska mali len İlkay Gündoğan a Sergi Roberto.

V tejto situácii si o to doslova pýta, aby Fort dostal viac šancí. O to viac, že João Cancelo je veľmi vyťažený a bolo by dobré dopriať mu oddych. Veľkou výhodou 17-ročného mladíka je, že v prípade potreby môže byť umiestnený na oboch krídlach. "Ťažkosti, ktoré môže mať pri hre na ľavej strane, prekonáva vďaka svojej motivácii. Dokonca by mohol hrať aj ako brankár," píše katalánsky denník Sport na základe komentárov z hráčovho okolia. Skutočnosť, že Fort môže nastúpiť v zostave od začiatku a udržať úroveň tímu, je pre Barcelonu skvelou správou. Je ďalším príkladom toho, že La Masia robí dobre.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
mito669 Premium
2024-03-18 17:03:29
Vždy som hovoril že si zaslúži viac šancí
2024-03-18 20:22:09
je naozaj dobrý, len obyčajne, keď môže založiť útok, zľakne sa a prihráva dozadu -- zakázať!