Arda Turan podpísal dohodu o priznaní viny a priznal sa k obvineniam, ktoré voči nemu boli vznesené. Turan bol tak odsúdený na jeden rok väzenia a pokutu vo výške 633 000 eur. Keďže trest je nižší ako dva roky, bývalý hráč Barcelony sa zatiaľ vyhne pobytu vo väzení.

Keď Turan v roku 2015 prišiel do Barçy za 34 miliónov eur, očakávalo sa, že ako skúsený ligový futbalista bude pre tím cennou posilou. Predtým štyri roky hájil farby Atlética Madrid, kde sa preslávil ako spoľahlivý stredopoliar. Realita rýchlo preverila Turka, ktorý strávil dva roky na hosťovaní v Başakşehir a potom ho poslali do Galatasarayu, kde ukončil svoju futbalovú kariéru.

Minulosť na španielskych trávnikoch si však na stredopoliarovom živote naďalej vyberá svoju daň. V utorok Arda Turan podal vysvetlenie barcelonskému trestnému súdu 13 a priznal sa k obvineniam voči nemu. Súd ho odsúdil na šesť mesiacov odňatia slobody za každý z daňových deliktov. Sudca pritom uznal poľahčujúcu okolnosť, že Turan nahradil škodu spôsobenú štátnej pokladnici, a zároveň mu uložil dodatočnú pokutu vo výške 633 000 eur.

Dôvodom, prečo bývalý futbalista Barcelony stál pred súdom, bolo zatajenie značnej sumy príjmov, čím sa stredopoliar vyhol zaplateniu dane vo výške 975 000 eur. Táto suma spolu s úrokmi bola predtým uhradená v rámci vyrovnania. Turan nepôjde do väzenia, keďže jeho trest je kratší ako dva roky a v Španielsku sa tresty kratšie ako dva roky vykonávajú podmienečne. Ak sa bývalý stredopoliar opäť dostane do konfliktu so španielskou justíciou, súd jeho trest zmení.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.