Barcelona má za sebou ťažký týždeň. V polovici minulého týždňa klub vypadol z Ligy majstrov a počas víkendu zas prakticky vypadol z boja o ligový titul. Približne mesiac pred koncom sezóny nemá Barcelona o čo hrať a musí riešiť množstvo problémov.

Nedávna správa od Toniho Juanmartiho z katalánskeho denníka Sport naznačila, že prezident Barcelony Laporta momentálne neprežíva práve najlepšie obdobie a v posledných dňoch je dosť "nervózny a napätý". Na správanie Laportu malo vplyv mnoho dôvodov vrátane prehry klubu s PSG v Lige majstrov. Šéfa Barçy trápi aj problém s trénerom, keďže Xavi má na konci sezóny klub opustiť.

Okrem toho sú rokovania so spoločnosťou Nike stále horúcou témou, hoci Barcelona údajne už pokročila v rokovaniach o novej zmluve, na základe ktorej by mohla dostať 120 miliónov eur za sezónu. Laporta sa tiež obáva projektu renovácie Camp Nou, ktorá v súčasnosti mešká. To znamená, že Barcelona sa nebude môcť vrátiť na štadión tak skoro, ako sa očakávalo, a možno bude musieť počkať až do konca roka.

Kľúčové je vyriešiť problém s trénerom

Uprostred zmätku sa Barcelona musí sústrediť na jeden problém za druhým a v súčasnosti je najväčším problémom klubu neobsadené miesto trénera v budúcej sezóne. Laportova stratégia bola jednoduchá - dúfať v úspech Barcelony v zápasoch s PSG a Realom Madrid a presvedčiť Xaviho, aby zostal dlhšie.

Po dvoch prehrách v rade však Xavi pravdepodobne nezmení názor. Ak aj áno, pravdepodobne príde s rôznymi požiadavkami vrátane riadnej podpory na prestupovom trhu. Vzhľadom na to musí Barcelona nájsť trénera, ktorý bude ochotný pracovať s obmedzenými financiami. Do úvahy prichádza meno Rafa Marquez, ale Barça pravdepodobne preskúma niekoľko ďalších možností, než sa definitívne rozhodne.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.