Ja neriešim obrany, ani herný systém, ale to, že čo je súčasný hlavný problém pri ofsajdoch, kvôli čomu sa to rieši, to sa nezmení, len sa to bude posudzovať z opačnej strany obrancu, oproti súčasnosti.
Nezmyselnosť, keď sa rieši, či hráč nebol uchom za obrancom, alebo jeho účes, či končeky prstov na ľavej ruke neprečnievali za obrannú líniu. Ja by som pravidlá zmenil tak, že by sa posudzovala iba spodná časť tela, teda od pása nižšie, kde skutočne môžeš získať výhodu.
Podla mna je aj lepsie riesenie: telo by sa pocitalo ako celok, pocnuc s nohami. Ruky sa pri rozbehu pouzivaju, a tym padom aj plece. Cize, ak telo, vratane obidvoch noh, nepresahuje poziciu posledneho obrancu, je jedno ci je ruka /plece o trochu dalej. To sa mi zda spravodlive. Keby neboli riesili milimetrove ofsajdy ruk (!), bola by napriklad Argentina vyhrala nad SA pocas MS 2022.
Ano, podla vtedajsich pravidiel ofsajdu, urcite nemali platit. Ja som len to chcel tym povedat, ze ta definicia ofsajdu je podla mna nespravodliva. A ze vobec nemala byt zavedena.
A to som aj vlastne napisal, kurnik. 😄 (som unaveny a ledva vidim, tak zle citam po sebe. Precital som vlastnu vetu ako "Ano, podla vtedajsich pravidiel ofsajdu, urcite mali platit." 🤦♂️). Strucne teda: podla vtedajsich pravidiel, rozhodcovia to usudili spravne ked ich neuznali, ale podla toho, co JA povazujem ako ofsajd zase MALI platit. To bola moja pointa.
tak s tym suhlasim. predosle pravidla o ofside boli dobre neviem preco to zmenili. vela golov nepadlo, lebo utocnici boli cely zivot uceny ze ofside sa posudzuje podla noh, zrazu to zmenili, kopa ofsidov bola takych, ze nohy boli v hre, ale telo v ofside. mali by to dat spat
Toto riešenie sa má otestovať na nižších úrovniach hry v krajinách ako Taliansko, Holandsko a Švédsko. V závislosti od toho, ako bude prijaté, sa možno zavedie univerzálne.
Mna najviac stve,ze este nikoho nenapadlo,ze ak sa osetruje hrac,lebo bol faulovany a musi ist za ciaru,kde ho mozu osetrovat este par minut,mal by ist dolu aj hrac,ktory ho fauloval. Inak sa dostava faulujuce muzstvo do pocetnej vyhody.
to su proste pravidla. vzdy budu tesne ofsidy. stale lepsie ako pred VARom kde sa kolkokrat nepiskali polmetrove ofsidy a vyhravali sa vdaka tomu trofeje
Ja si myslím, že celkovo ofsajd je proti duchu hry, či ako sa to hovorí, ja by som ho zrušil úplne a divácky by to určite bolo atraktívne - hráči na celom ihrisku, žiadne trápne barcelónske tiki-taka neuróza obliehanie, lebo by stačila jedna lopta na hráča pri brankárovi, podľa mňa by to teda prinieslo nové taktické aspekty, a teda aj zaujímavosť.
No, rozhodně by to fotbal změnilo a já osobně si myslím, že hodně a nejsem si vůbec jistý, že směrem k větší zajímavosti. Aby to nevypadalo jako na dětském hřišti...
Dúfam, že budú aj iné zmeny, napr. u penált by sa zišlo niečo pomeniť.