Barca na pôde Elche aj napriek veľkému úsiliu nedokázala streliť gól a obe mužstvá si tak odnášajú po jednom bode. V súbežnom zápase však Atletico remizovalo s Malagou, a tak sa o víťazovi Ligy rozhodne v poslednom kole na Camp Nou.

1.polčas

Barca proti Elche začala s veľkou vervou. Hostia sa netradične snažili o rýchly prechod do útoku a priamy ťah na bránku. Domácim aj kvôli tomu neostávalo nič iné, iba sa sústrediť na pozornú defenzívu.

Katalánci boli v 13.minúte blízko vedúcemu gólu, keď sa po rohovom kope dostal k strele Iniesta. Andrésov volej však smeroval iba do brvna domácej bránky.

V 25.minúte ohrozil bránku domácich Messi, keď loptu potiahol stredom ihriska a ľavačkou vypálil. Brankár Manu Herrera však jeho strelu dokázal vyraziť na roh.

V 38.minúte zahrával Messi priamy kop z veľkého uhla. Leo poslal pred bránku strieľaný center, ktorý bol viackrát tečovaný, ale domáci brankár aj napriek tomu dokázal zareagovať a vytlačil loptu na roh.

2.polčas

Hneď na začiatku druhého polčasu mal obrovskú šancu Messi, keď dostal presný pas za obranu. Leo si následne poradil s obrancom domácich, ale brankára Herreru už nedokázal prekonať.

V druhej časti zápasu sa hral trochu otvorenejší futbal. Katalánci aj naďalej dominovali v držaní lopty, ale k slovu sa vedeli dostať aj domáci za pomoci rýchlych protiútokov.

V 66.minúte vyrobil Pinto obrovskú chybu pri rozohrávke a loptu poslal priamo na nohu domáceho Cora. Ten však zaváhal a Pinto mu loptu dokázal vypichnúť. Krátko na to sa striedalo. Pedra nahradil Tello.

S pribúdajúcimi minútami Barca zvyšovala tlak a hra sa stále častejšie odohrávala tesne pred pokutovým územím domácich.

V 81.minúte prišiel na hraciu plochu Xavi. Ihrisko opustil Cesc Fábregas.

O tri minúty neskôr napriahol pravačkou Adriano. Jeho strela však iba tesne minula bránku domácich.

Po faule na Iniestu zahrávala Barca v nadstavenom čase priamy kop zo sľubnej vzdialenosti. Messiho pokus však Herrera vyrazil. Barcelone sa teda aj napriek veľkému úsiliu nepodarilo streliť gól.

Zostavy

Elche: Manu H. - Damián, Lombán, Pelegrín, D. Cisma - R. Pérez, C. Sánchez, J. Márquez, Rodrigues, Carles Gil - Coro

FC Barcelona: Pinto - Dani Alves, Mascherano, Bartra, Adriano - Sergio, Cesc, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.