Barca to zvládla. Na domácom štadióne Barca porazila odvekého rivala z Madridu 2-1. Skóre otvoril Mathieu, ale ešte v prvom polčase vyrovnal Ronaldo. V druhom polčase však rozhodol o výsledku jediným gólom Luis Suarez.

1.polčas

Zápas sa začal vo vysokom tempe s väčším držaním lopty na strane Barcelony. Obe mužstvá však výborne napádali, a tak sa hralo najmä v strede ihriska.

Prvú veľkú príležitosť zápasu mali hostia v 12.minúte, keď Marcelo uvoľnil Benzemu. Ten nadýchaným centrom našiel presne Ronalda, ale jeho pokus smeroval iba do brvna Bravovej bránky.

V 19.minúte Barca otvorila skóre. Po faule na Suareza kopala Barca nepriamy kop z ľavej strany ihriska. Messi presným centrom našiel Mathieuho, ktorý hlavou nedal Casillasovi šancu.

V 21.minúte hostia opäť faulovali Suareza a domáci dostali možnosť kopať priamy kop z veľmi dobrej pozície. Messi však napálil loptu do múru.

Real po inkasovanom góle zvýšil obrátky a Barcu dokázal zatlačiť na jej vlastnú polovicu. Katalánci však výborne bránili a na svojho brankára takmer nič nepúšťali.

V 31.minúte Real vyrovnal. Benzema šikovne pätičkou vysunul Ronalda, ktorý sa razom ocitol sám pred Bravom a v sklze dokázal prekonať Brava.

Real dostal po vyrovnávajúcom góle krídla a zaskočenej Barcelone robil veľké problémy. Domáci síce v strede ihriska vedeli držať loptu, do šancí sa však dostávali iba ťažko. Na druhej strane Real dokázal hroziť z rýchlych protiútokov.

2.polčas

Barca držala loptu na svojich kopačkách, ale prvú šancu druhého polčasu mali hostia, keď si Benzema vymenil loptu s Ronaldom a z vnútra pokutového územia vystrelil. Bravo však jeho strelu dokázal vyraziť.

V 56.minúte však udrela Barca. Dani Alves poslal dokonalý pas na Suareza, ktorý si v plnom behu prebral loptu a pravačkou poslal loptu popri Casillasovi do siete.

V 67.minúte predviedol Neymar krásne sólo celým stredom ihriska, keď dokázal prejsť hneď cez päticu obrancov Realu, úplne však zlyhal pri zakončení, pretože jeho strela letela vysoko nad.

V 73.minúte mohla Barca streliť ďalší gól, keď sa k zakončeniu dostal Messi. Jeho technická strela k vzdialenejšej tyči však letela krátko na to. O minútu neskôr ponúkol Messi Neymarovi parádnu šancu. Neymar však trestuhodne netrafil bránku.

V 76.minúte Lius Enrique striedal. Ivana Rakitića nahradil Sergio Busquets. O pár minút neskôr sa striedalo opäť. Hraciu plochu opustil Iniesta a do hry sa dostal Xavi.

V 84.minúte využila Barca aj posledné striedanie. V zápase skončil Neymar, ktorého nahradil Rafinha.

V 86.minúte mala Barca ďalšiu obrovskú šancu, keď Messi vysunul Albu. Casillas však loptu dokázal reflexívne vyraziť na roh.

Barca ku koncu Real ani nepustila k tlaku a boli to práve domáci, kto mohol pridať ďalší gól.

Zostava

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Rakitič, Mascherano, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo

marek1

top komentár
40
2015-03-23 13:25:30

Barcaaaaaaaaaaaa.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.