Barca na domácom štadióne porazila Žltú ponorku 3-0 a minimálne do konca zápasu Realu Madrid ostane na prvom mieste La Ligy. O víťazstve rozhodol dvoma gólmi Neymar a gól pridal aj Suarez.

1.polčas

Katalánci boli od prvých minút tým aktívnejším mužstvom a väčšinou sa tak hralo na polovici Villarrealu. Hostia však aktívne napádali a po zisku lopty prechádzali do rýchlych protiútokov.

Barca mala prvú väčšiu šancu v 19.minúte, keď Dani Alves zakončoval tvrdou strelou z hranice pokutového územia. Obranca hostí však loptu tečoval tesne vedľa Areolovej bránky.

S pribúdajúcim časom Barca stupňovala svoj tlak. Hráči sa častejšie dostávali do šancí a obrana Villarrealu tak mala plné ruky práce.

V 27.minúte mohol otvoriť skóre zápasu Mathieu, ktorý utiekol po ľavej strane až do pokutového územia. Prihrávku od Suareza však nedokázal zužitkovať a loptu napálil iba priamo do Areolu.

Domáci sa tlačili dopredu a chvíľami to vyzeralo, že gól je už iba otázkou času. Kataláncom sa však nedarilo v zakončení.

2.polčas

V 48.minúte mala Barca obrovskú príležitosť streliť prvý gól, keď na Neymarov center najprv skákal Munir, ale tesne minul loptu, a následne zakončoval Alves. Jeho strelu však dokázal hosťujúci brankár vyraziť.

V 60.minúte Barca konečne otvorila skóre. Sergio Busquets perfektne zachytil loptu a okamžite ju poslal na nabiehajúceho Neymara. Ten sám pred Areolom chladnokrvne zakončil.

Krátko na to mohla Barca pridať aj druhý gól, keď Suarez perfektne predlžil na Iniestu, ktorý sa razom ocitol sám pred Areolom. Andrés si však loptu posunul priďaleko až nestačil dostatočne dobre zakončiť.

V 69.minúte Costa fauloval prenikajúceho Munira v šestnástke a Barca dostala možnosť kopať penaltu. Luis Suarez ponúknutú príležitosť bez problémov využil.

V 78.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Munira nahradil Sandro. O pár minút neskôr sa striedalo opäť. Tentoraz striedal Batra Piqueho.

V 85.minúte to bolo už 3-0. Luis Suarez krásnym oblúčikom presne našiel Neymara, ktorý si elegantne prehodil obrancu Villarrealu a z otočky ekvilibristicky zakončil. Skutočná paráda od Neymara.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo,Alves,Piqué,Mathieu,Alba,Iniesta,Sergio,S. Roberto,Munir,Suárez, Neymar

Lavička: Ter Stegen, Bartra, Vermaelen, Adriano, Sandro, Samper, Gumbau

Villarreal CF: Areola, Mario, Bonera, Víctor Ruiz, J. Costa, J. Dos Santos, T.Pina, Bruno, S. Castillejo, Denis Suárez, Soldado

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.