Barcu delí od zisku ligového titulu už iba jediný zápas. Kto by to bol povedal, že po náskoku, ktorý si Barcelona dokázala vypracovať, sa bude o celkovom víťazovi rozhodovať až v poslednom kole? Atléti už titul vyhrať nemôžu, rozhodne sa medzi Blaugranas a Merengues. Zostáva pokoriť už iba poslednú prekážku – Granadu.

V poslednom vzájomnom zápase si súper Barcy ani neškrtol, Messi sa blysol hat-trickom a na Camp Nou sme boli svedkami vysokej výhry domácich 4-0.

FC Barcelona

Barca sa na koniec sezóny dala našťastie dokopy a je už veľmi blízko k tomu, aby sezónu ukončila s výbornou bilanciou, resp. so ziskom dvoch titulov. Zostáva už len poraziť Granadu a Sevillu. Spoliehať sa Katalánci môžu na Suárezov strelecký apetít, ktorý je posledné zápasy skutočne luxusný.

Od prehry s Valenciou hrali domáci 4 ligové stretnutia, všetky pritom zvládli na výbornú a nedostali v nich ani jediný gól. Luis Suárez nastrieľal v štyroch dueloch neuveriteľných 11 gólov, čo však ja na veci ešte šokujúcejšie je to, že k tomu potreboval iba 14 striel. Vražedná efektivita Uruguajčana!

Barca už skutočne nemá načo šetriť sily. Takmer so 100% istotou možno povedať, že tréner do zápasu s Granadou nasadí to najlepšie, čo má k dispozícii. Chýbať bude len Bravo, ktorý túto sezónu už dohral, Ter Stegen ho však dokáže s určitosťou nahradiť.

Ak Barca na Cármenes vyhrá, ligový titul dosiahne s 91 bodmi, čo bude najmenej z posledných rokov, keď Barcelona brala titul (99, 96, 100, 94). Okrem tímového úspechu však hráči Barcy môžu proti domácim spečatiť aj individuálne úspechy, Suárez je na najlepšej ceste získať Pichichi i Zlatú kopačku, Messi sa zas môže stať najlepším nahrávačom ligy.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitič, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Granada CF

Andalúzanom to na svojom domácom stánku posledné zápasy skutočne sype. 3 góly tam dokázali nedávno dať Las Palmas, v 34. kole zas vyprášili na Cármenes Levante, konečný výsledok bol 5-1. Hostia si budú musieť dávať veľký pozor najmä na El-Arabiho, ten totiž zažíva jednu zo svojich najlepších sezón vo svojej kariére.

Granada v poslednom kole spečatila svoju záchranu na štadióne FC Sevilla, kde dokázala vyhrať presvedčivo 1-4. Svoj gól s poradovým číslom 16 v tejto sezóne zaznamenal El-Arabi, 2 góly dokázal dať aj bývalý hráč FCB – Isaac Cuenca.

Proti domácim sú ale štatistiky z minulých rokov. Proti Barcelone sa Granade dlhodobo nedarí, z posledných 17 duelov zvíťazila iba v jednom, taktiež 1 zápas dokázali s Barcou remizovať.

Ak sa však pozrieme na štatistiky, ktoré zasahujú viac do prítomnosti, Granada na domácom trávniku nepozná premožiteľa už 6 duelov, z toho boli 3 duely víťazné, v zvyšných troch sa zas zrodila remíza.

Predpokladaná zostava: Fernandez, Lopes, Babin, Costa, Biraghi, Cuenca, Rico, Doucoure, Rochina, Peňaranda, El-Arabi

[tipsport]

Predpokladaný výsledok

Budú Messi a spol. oslavovať majstrovský titul? Najväčšia tipérska komunita Tipsportu je presvedčená, že áno!

Jej člen kost si na svoj tiket umiestnil tip, že Barcelona vyhrá polčas aj zápas s kurzom 1,33. Skúsite to spolu s ním aj vy?

Nenechajte si ujsť ani tento zápas Barcelony a sledujte ho, ako aj ostatné zápasy posledného kola Primera Divisón, naživo na TV Tipsport!

Podarí sa Barcelone získať titul? Čo tipujete vy? Nechajte sa inšpirovať tiketmi komunity tipérov v Tiket aréne, či analýzami týchto skúsených stratégov, ktoré vám môžu pomôcť získať parádnu výhru! Nemáte ešte účet v Tipsporte?

Granada CF 0:3 FC Barcelona

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.