V rozhovore pre Mundo Deportivo prezident Olympique Lyon Jean-Michel Aulas a jeho poradca Bernard Lacombe hovorili o prestupe Samuela Umtitiho do Barcelony. Francúzska letná akvizícia Blaugranas sa totiž javí v Katalánsku zatiaľ veľmi dobre.

"Povedal som Josepovi Mariovi Bartomeuovi, že by ma mal pre tú cenu za Umtitiho pozvať na finále Ligy majstrov. Bol to priateľský dar," komentoval pre katalánske periodikum v Monaku Aulas, po ktorého boku sa nachádzal bývalý legendárny francúzsky útočník Lacombe, dnes jeden z dôležitých funkcionárov 'OL'.

"Mohli sme mu ponúknuť oveľa lepšie finančné podmienky ako Barca, no vedeli sme, že Sam chcel do Barcelony odísť aj tak. Nemal záujem o prestup do iného klubu. Jeho snom bolo hrať na Camp Nou, a to mi povedal osobne. Čo som mal robiť? S Barcou sme sa dohodli rýchlo, vedeli sme, že Robert Fernández a iní skauti ho sledovali už dlhšie a dokonca komunikovali so Samovým bratom Yannickom. Nesnažili sa to pred nami skrývať, práve naopak," vysvetľoval prezident.

TIP | Umtitiho dojemný list na rozlúčku

Aulas tiež hrdo priznal, že Umtitiho debut v Katalánsku pozorne sledoval a z jeho výkonu bol pozitívne prekvapený. "Poznám jeho kvality a charakter. Niekoľkokrát to dokonca vyzeralo tak, ako keby hral v Barcelone odjakživa. Dobre spolupracoval s Piquém. Zapíše sa do dejín tohto klubu, verte mi, tohto chlapca poznám veľmi dobre."

V tejto chvíli sa k slovu dostal aj Lacombe, ktorý zdôrazňoval "v Samovej hre rýchlosť a intenzitu, čo je pre Barcelonu veľmi dobré, pretože jej obrancovia musia pokryť veľkú časť ihriska. V niektorých momentoch sa dokonca zdá, že hrajú v rozostavení 2-6-2, hráči, ktorí tak ostávajú vzadu, pričom ide väčšinou o dvoch stopérov, musia byť veľmi opatrní, pretože tím je ďaleko od svojej brány a v prípade vysokého pressingu by mohol súper dostať dostatok priestoru na protiútok."

Zohraté duo Aulas & Lacombe

"V Barcelone, obklopený toľkými hviezdami, sa bude ďalej rozvíjať. Som presvedčený o tom, že sa stane kľúčovým hráčom národného tímu. Didier Deschamps ho objavil už na EURE a využívať ho vzhľadom na jeho kvality bude aj naďalej," analyzoval bývalý útočník Lyonu či Bordeaux.

Ďalej už vravel o Umtitim opäť prezident Olympique, uznávaný Aulas. "Berúc do úvahy jeho vek, má pred sebou ešte dlhú kariéru. Od detstva, tí, ktorí ho poznajú, vedia, že neklamem, chcel hrať v Barcelone, pretože sa mu páčil štýl hry tohto mužstva."

Podľa jeho poradcu sa však musí vyhýbať nebezpečným situáciám. "Má také veľké sebavedomie, že sa niekedy púšťa do riskantných pohybov."

Obaja páni sa zhodli na tom, že "Umtiti je pre Barcu perfektný obranca, ktorý tam bude hrať mnoho rokov. Je hodný postu náhradcu Érica Abidala, ktorý tiež odišiel z Lyonu a v Barcelone sa zapísal do histórie."

Samuel Umtiti - riešenie do defenzívy do mnohých nasledujúcich rokov?

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: archív, fcbarca.com, newsdog.today.com, fanafoot.com

Domink

top komentár
65
2016-08-27 20:55:47

Ja len dúfam,že Enrigue to bude miešať a nie stále Pigue-Masche a neskončí Umtiti ako Bartra

mikimi122

25
2016-08-27 21:14:54

Pochybujem Masche sa bude niekedy posuvať na defenzivneho založnika a tak sa uvolni miesto stopera.

GabrielSVK

10
2016-08-27 22:39:51

Ak mám byť úprimný, tak v prípravných zápasoch Mascherano dosť kiksoval, nie len on, ale aj on a Umtiti zatiaľ hral parádne, určite lepšie ako Mascherano posledné zápasy čím samozrejme Mascherana nepodceňujem ani nič, ale ak bude hrať Umtiti takto častejšie, tak bude Mascherano bude mať čo robiť aby sa udržal v základnej zostave.

V1PER

6
2016-08-27 22:46:15

Taka nepodstatna vec, ale bolo by odveci keby prebral 2ku po Douglasovi??

DavidP

10
2016-08-27 23:31:36

On nosí 23 i v reprezentaci myslím, takže k tomu číslu už má asi nějaký vztah, 2 možná dostane Alcacer, ale bylo by to nezvyklé aby měl útočník 2.

kaprik

9
2016-08-28 00:06:22

ak by prišiel Alcacer tak asi odíde Munir a vezme si 17

sempe

-11
2016-08-28 01:23:13

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace http://ventese.blogspot.cz

jjnovo

-2
2016-08-28 10:42:16

Joo, Umtiti a Bailly (Man U) to jsou podle mě dva aktuálně nejnadanější stopeři. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.