Javier Mascherano sa postavil pred novinárom a hovoril s nimi o nadchádzajúcich výzvach pre Argentínu. Cieľom je postup na MS 2018 v Rusku, veľa sa ale samozrejme spomínal aj návrat Lea do reprezentácie Albicelestes.

Messi po ďalšom nevyhratom finále stratil hlavu a prehlásil, že už za reprezentáciu hrať nebude. 26. jún tak mohol by naozaj smutným dňom pre futbal, našťastie však 29-ročný futbalista zmenil svoj názor a opäť je súčasťou reprezentácie.

Mužstvo prebral Edgardo Bauza a možno práve i to bolo pre najlepšieho hráča planéty impulzom. Z jeho rozhodnutia sa teší celá Argentína, no najmä jeho spoluhráči, ktorí si uvedomujú dôležitosť Leovho pôsobenia v národnom mužstve.

"Bol by to hriech, keby sa Argentínčania sami pripravili o možnosť vidieť Messiho hrať za Argentínu. Leo však nebral rozhodnutie ukončiť svoju repre kariéru na ľahkú váhu, mal svoje dôvody." vysvetľuje Javier Mascherano.

El jefecito priznal, že ak by sa k národnému mužstvu Leo nevrátil, on i niekoľko ďalších reprezentantov by spravili rovnaké rozhodnutie.

"Faktom bolo, že ak váš kolega, priateľ a zároveň aj kapitán tímu povie, že už nechce pokračovať, tak vás to prinúti zamyslieť sa nad tým, čo so sebou urobíte vy. Našťastie sa však všetko vyriešilo normálnym spôsobom a Leo je opäť s nami."

TIP | Maradona tvrdo kritizoval Argentínsky futbalový zväz

Mascherano to ale tiež nemá jednoduché. Po Leovom boku prehral s Argentínou 4 finále, navyše 3 z týchto štyroch porážok prišli za posledné 3 roky. Albicelestes neboli úspešní vo finále MS 2014, Copa América 2015, no a ani na tohtoročnej špeciálnej edícii juhoamerického turnaja. Proti Čile to Messimu a spol. nie je súdené.

"Musíme ísť ďalej, aby sme dokázali splniť naše ciele a kvalifikovať sa tak na majstrovstvá. Musíme sa pozerať iba dopredu, prakticky už o menej ako rok budeme vedieť, či cestujeme do Ruska, alebo nie," tvrdí 32-ročný obranca FC Barcelona.

Ľutovať sa vraj netreba, dôležité je, aby sa ďalej šlo pevne za svojimi cieľmi. "Nemal som s Argentínou šťastie, no necítim sa ako porazený. Nemyslím si, že je to prehra, dostať sa do troch za sebou idúcich finále. Máme silu znova bojovať, ohliadať sa späť tak nemá cenu."

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

Bartra

4
2016-08-31 15:18:40

ak ARG. nevyhra MS 18 Rusku tak asi bude lepsie ak repre opustia hraci ako Messi Masche Aguero Higuain Di Maria Pastore a urobi sa gener. vym. a budu hrat sami mladici ..

harry525

11
2016-08-31 15:26:43

Z tych vymenovanych, mal odist a nech odide len jeden. Asi nemusim menovat.

Bartra

10
2016-08-31 15:52:22

je mi jasne ze si myslel Higuaina .. je az dych vyrazajuce ako je mozne ze pri takych vybornych statist. ake ma Pipita v klube moze hrat tak otrasne v repre .. a Aguero v podstate tiez v klube je bohom dari sa mu dava goly a v repre absol. nic .. je to divne Higuain mal zivotnu sezonu v Neapole ale v repre ako dokazal nic nehrat je na velke zamyslenie .. urcite by som uprednostnil Dybalu a tiez by som skusil radsej Icardiho ..

Bartra

5
2016-08-31 15:56:21

niekedy je az na skodu veci mat tolko dobrych utocnikov
.. nie je mozne aby ARG. nevyprasila kazdeho 5-0 s takym utokom aky maju ked berieme do uvahy aj tu starsiu garnit. aj sucasnu mladu - Milito Palacio Tevez Lavezzi Di Maria Higuain Aguero Messi Dybala Icardi a urcite som este niekoho zabudol ..

Tom10

4
2016-08-31 17:10:38

luciano vietto

Bartra

4
2016-08-31 17:32:37

ano Vietto a este Angel Correa a Atletica ..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.