Luis Enrique dôveroval Rafinhovi vždy, v tejto sezóne však po minulom ročníku ovplyvnenom nepríjemným zranením u neho musí budovať sebavedomie od samotných základov. V jeho tíme ale zohráva čoraz dôležitejšiu úlohu, postupne sa z neho stáva kľúčový hráč mužstva.

Rafinha vykročil do sezóny správnou nohou, keď všetko nasvedčuje tomu, že si v mužstve našiel stabilné miesto. Lucho bol vždy jeho veľkým fanúšikom, duo výborne pracovalo už v rezerve Blaugranas i Celte Vigo, pričom úspech žne aj v prvom tíme Barcy. Stredopoliar dôveru svojmu manažérovi opláca kvalitnými výkonmi, pričom jeho dôležitosť v tíme neprestáva rásť. Konštatovať môžeme, že pokiaľ nedostáva dostatok minút, tak len pre trénerovu obozretnosť po minulej sezóne.

Aktuálne je Rafinha vo skvelom rozpoložení, zdravotné problémy, pre ktoré takmer vynechal Olympijské hry už hodil za hlavu. Zlatý medailista z Ria prekypuje šťastím, a pokiaľ je tu niekto, kto je s jeho prístupom a prácou spokojný obzvlášť, tak ide bez najmenších pochýb o Luisa Enriqueho. Po zápase so Sportingom Gijón, v ktorom dokázal skórovať, mu astúrijský lodivod pogratuloval k skvelému výkonu. V stredu proti Mönchengladbachu opäť využil jeho služby, keď ho poslal do hry v druhom polčase.

Chvála bola pochopiteľne adresovaná strelcovi vyrovnávajúceho gólu, Ardovi Turanovi, Rafinha však celkom viditeľne dokázal zmeniť obraz hry, keď veľmi vhodne vedel narábať s tempom, správne podľa potreby s loptou spomaľoval a zrýchľoval. Žiaril.

Rafinha môže v tejto sezóne spraviť vo svojej kariére mohutný krok vpred. Len tesne po svojom príchode z Brazílie už hral zopár minút proti Bilbau, čo jasne ukazuje, ako veľmi si ho Lucho cení. Od začiatku nastúpil proti Leganés, pričom zaznamenal parádny gól. Následne nezasiahol do stretnutia s Atléticom, pri rotácii to je však pochopiteľné, do zostavy sa ale vrátil proti Gijónu, keď odohral plných 90 minút. V stredu dostal ďalšiu šancu, v druhom polčase sa okolo neho sústreďovali kľúčové taktické zmeny. Hral na pravom krídle, podobne ako proti Gijónu a odohral skvelý súboj. Luis Enrique má vďaka nemu postarané o ďalší dôvod na radosť.

TIP | Rafinha: Od Barcelony sa vždy očakáva, že vyhráme všetko

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

fantomas

25
2016-10-01 15:09:46

Som jeho veľký fanúšik, ale stále mi v jeho výkonoch chýba ten šmrnc, ktorým sa prezentoval pred zranením. Každopádne, nepodáva zlé výkony. :)

tunno

1
2016-10-01 23:00:53

https://www.youtube.com/... no tu zahral lepsie ako obycajne zahra Rakitic. Ak by dokazal takto hrat pravidelne tak hraje zaklad

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.