Prvým súperom Barcelony v Španielskom kráľovskom pohári bude treťoligový Hércules, mužstvo, ktoré sa na papieri môže zdať ako ľahko zdolateľné, no berúc do úvahy uplynulé stretnutia oboch celkov je nutné konštatovať, že na Kataláncov čaká mimoriadne obtiažny súboj.

Barca odcestuje na Alicante na konci novembra, pričom odvetný zápas na oba celky čaká na Camp Nou v decembri. Hércules je aktuálne v Segunde B až na šiestej priečke, Blaugranas by si však rozhodne vedeli predstaviť aj prijateľnejší žreb. Na Luisa Enriqueho číha z histórie hneď niekoľko varovaní.

Barcelona 2 - 3 Hércules (1996/97)

Aj napriek tomu, že Los Griegos napokon z najvyššej španielskej ligy v sezóne 1996/97 vypadli, tímu sa podarilo v priebehu ročníka hneď dvakrát senzačne poraziť Barcelonu. Hércules pritom dvakrát stretnutie s Barcou otočil, pričom katalánskemu tímu nepomohli ani góly Luisa Enriqueho, ktorý skóroval v oboch stretnutiach. Práve tieto dva neúspešné zápasy napokon Blaugranas stáli titul, keď družstvo od trofeje La Ligy delili len dva body.

Barcelona 0 - 2 Hércules (2010/11)

Hércules masívne odpisovaný stávkovými kanceláriami, ktoré pred zápasom vyhlásili na klub z valencijskej oblasti kurz štyridsať ku jednej, dokázal šokujúco Barcelonu dokonale zaskočiť, keď sa mu ako prvému tímu podarilo Azulgranas zdolať na Camp Nou po dvanástich mesiacoch.

Disciplínovaný tímový výkon od hráčov na čele s Davidom Trezerguetom a Kikom, okorenený presnými zásahmi Nelsonom Haedom Váldezom, napokon dokázal vtedajších úradujúcich majstrov na prekvapenie všetkých poraziť, v druhom vzájomnom zápase sezóny si to však Guardiolov tím vynahradil. Barca nenechala nič na náhodu, keď zvíťazila 3-0 po dvoch góloch Messiho a jednom zásahu Pedra.

Štatistiky v Copa del Rey

Aj napriek tomu, že Hércules má proti Barcelone v lige čísla solídne, v kráľovskom pohári jednoznačne dominuje aktuálny šampión. V tejto súťaži sa stretli už štyrikrát a Barca má zatiaľ nepoškvrnenú bilanciu 4-0, pričom v poslednom vzájomnom meraní síl zo sezóny 1995/96 po remíze v prvom zápase v odvete zvíťaziť dokázala 4-1.

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

fantomas

13
2016-10-24 11:35:31

Pamätám si, že ten zápas (0-2) som nemohol sledovať, niekam som cestoval. Keď som dorazil, hneď som sa pýtal, že koľko gólov dala Barça. Keď mi brat povedal, že prehrala 0-2 myslel som si, že si zo mňa robí srandu.
..nemyslím si však, že by nás mohli prekvapiť. Prekvapiť sa môžme jedine sami. Tak, ako sa minulú sezónu prekvapil Real. :P

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.