Je viacero faktorov vysvetľujúce momentálnu fazónu a výsledkovú krízu Barcelony, ktorá je citeľná najmä v lige. Jedným z nich je i pokles formy MSN po návrate z reprezentačnej prestávky. Do menšej analýzy sa pustil opäť Lluís Mascaró.

Vírus FIFA zaútočil na bájne tridente s väčšou silou ako kedykoľvek predtým. Messi, Suárez i Neymar odohrali obrovský počet zápasov v rýchlom slede za sebou a prišli o svoj gólový apetít, ktorý doslova živí Barcu.

TIP | Bez Lea to nie je tá pravá Barca

Štatistiky z posledného mesiaca nám to celé krásne odhaľujú. Nie sú to síce žiadne ohromné strelecké suchoty, no MSN zostáva za svojim štandardom, na ktorý sme zvyknutí, a to citeľným spôsobom. Góly dáva zväčša Leo, z času na čas sa trafí Suárez, no problémy má Neymar.

Počas mini-krízy stratili Katalánci 6 bodov v lige – remízy prišli v zápasoch s Málagou, Realom Sociedad i Realom Madrid, pričom v posledných zápasoch dokázali poraziť iba Sevillu a Celtic. Vrcholom všetkého je prehra so Citizens a nie úplne dobrú reklamu vytvárajúca remíza s Hércules.

Reprezentačný brejk ovplyvnil jednoznačne najviac Neymara. Tomu to za Brazíliu sype herne i strelecky, no v Barcelone sa mu z posledných 11 striel nedostal do siete ani jeden pokus. Jednoznačne najhoršie číslo z tridente, no i ostatní majú problémy z efektivitou.

Suárez potreboval na 2 góly 13 striel, zatiaľ čo Leo Messi na 5 gólov 18 striel. Na takéto čísla u MSN jednoducho nie sme zvyknutí a Barca potrebuje, aby sa tieto štatistiky dostali do normy.

Cieľom Luisa Enriqueho je dostať svojich útočníkov späť do streleckej formy. Celé to musí začať gólmi, no najdôležitejšia je efektivita. Prvý test prichádza cez víkend v Pamplone, kde sa Barcelona predstaví na ihrisku o záchranu bojujúcej Osasuny. Potom prichádza domáce barcelonské derby.

Je veľmi pravdepodobné, že sa dnes v Lige majstrov dočkáme rotácií. Luisito by mohol oddychovať, Neymar je suspendovaný, no Messi bude hrať. Trio nebude hrať ani proti Hércules, takže sú dva ligové zápasy pre MSN viac než dôležité. Pred Vianocami je nutné opäť nájsť streleckú formu a nasmerovať Barcu k lepším výsledkom.

zdroj: sport.es
foto: sport.es archív

Zolino18

1
2016-12-06 17:29:44

Netreba zabúdať nato, že prišli nový hráči a káder sa obmenil a takisto od začiatku sezóny bolo veľa zranení a to tiež na hernej pohode nepridáva. Po zápase s Realom mám taký pocit, že onedlho uvidíme tú útočnú Barcelonu na ktorú sme boli zvyknutý. Už len aby neboli ďalšie zranenia

mikimi122

7
2016-12-06 19:34:04

Jeden z problémov bol aj taký, že Enrique to trochu zo začiatku sezóny preháňal s menením hráčov. Na každý zápas bol iný hráč, a to hlavne v zálohe. Viem, že máme široký káder, no až tak to už preháňať nemusí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.