Medzi najväčšie hviezdy anglickej Premier League patrí v súčasnosti bez najmenších pochýb čilský rodák Alexis Sánchez, ťahúň Arsenalu Londýn. Kvality tohto futbalistu uznali Xavi Hernández i Pep Guardiola, ktorý si sypal popol na hlavu.

Xaviho slová na Alexisovu adresu

"Úroveň, na akej hráva Alexis ma vôbec neprekvapuje, patrí medzi najlepších útočníkov v Európe, vidí to každý. Za Barcelonu sa mu podarilo streliť niekoľko dôležitých gólov, možno však preto, že tam hrá mnoho hviezd, ho každý nie úplne dostatočne ocenil. V Arsenale je teraz hrozbou číslo jeden a ľudia si ho začínajú všímať, každý, kto s ním však hral, si je dobre vedomý jeho kvalít, a to, že je teraz považovaný za jedného z najlepších na svete, ho nemôže prekvapiť. To, čo z neho robí tak rešpektovaného hráča, je jeho tvrdá práca. Očividne má túto schopnosť, pomáha tímu, nikdy neprestáva behať."

Na adresu Sáncheza sa po legendárnom rodákovi z Terrassy vyjadril aj manažér vo farbách Manchestru City, ktorý s hráčom spolupracoval počas svojho pôsobenia v Katalánsku. "V Barcelone hral naozaj dobre, je však normálne, že keď hráte s Leom Messim, hráči po jeho boku nie sú na jeho úrovni."

"Myslím si, že pozícia, na ktorej hráva v Arsenale, post útočníka, vpredu, mu sedí dokonale. V Barcelone som mu zrejme tým, že som ho využíval v šírke ihriska, príliš nepomáhal. Hrať dokáže aj tam, lepšie mu to však ide medzi líniami, bližšie ku gólmanovi súpera," vysvetľoval.

TIP | Alexis prezradil, čo sa naučil od Pedra, Iniestu, Messiho a Xaviho

"Niekoľkokrát hral na tomto poste aj v Barcelone, spomínam si obzvlášť na zápas proti Chelsea v semifinále Ligy majstrov. Nastúpil v strede útoku, pričom sme už po štyridsiatich minútach viedli o dva góly, nanešťastie ale išlo o nešťastný duel, v ktorom sme zlyhali a Chelsea sa prebojovala do finále."

"Dokáže hrať v strede útoku i na viacerých iných postoch, naľavo či napravo. Je to bojovník srdcom aj dušou, je to charakter, víťaz. Je to trieda, špičkový futbalista, v súčasnosti hrá pritom naozaj dobre," dodal Pep Guardiola, ktorý už teraz musí uvažovať nad tým, ako Čiľana zastaviť.

Dnes o 17:00 sa totiž predstavia Kanonieri v sedemnástom kole najvyššej anglickej súťaže v stretnutí na pôde Manchestru City, ktoré je vzhľadom na postavenie oboch celkov v tabuľke mimoriadne dôležité.

Zdroj: metro.co.uk, redlondon.net
Foto: archív, metro.co.uk, redlondon.net

jjnovo

3
2016-12-18 16:52:19

Taky ti tam dneska nějakej ten fík loupne, to je zas obrana, co tam postavil. :D :D

majo111

4
2016-12-18 19:53:02

ty si chuj

emiliano

1
2017-01-03 09:07:08

jjnovo má pravdu, obrana MC je slabučká.Je Pepovou črtou,že svojím obranám venuje menej času, vraj bráni celý tím a pod. Najmä vo vzduchu ide o priemer.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.