Manchester City má po výhre nad Tottenhamom Hotspur veľmi blízko k zisku anglického ligového titulu a tréner The Citizens Pep Guardiola uviedol, že získať túto trofej je nesmierne zložité. Dokonca priznal, že oveľa ťažšie, než vyhrať ligu v Španielsku či Nemecku.

Aké ťažké je získať titul v Premier League v porovnaní s La Ligou či Bundesligou?

"Je to ťažšie. Liga je silová, to počasie, množstvo zápasov, je vyrovnanejšia. Práve preto cesta vedie prostredníctvom víťazstiev a dúfame, že budúca nedeľa zostane v našich srdciach po zvyšok života."

"Pri prvom ligovom titule s Barcelonou sa mi splnil sen a vyhrať Ligu Majstrov proti United bolo také pekné, zvlášť kvôli tomu ako sme hrali. Ale samozrejme, moment, keď vyhráme Premier League bude patriť medzi tie najkrajšie a najdôležitejšie."

Výhra nad Tottenhamom je nesmierne dôležitá, pretože prišla po troch prehrách Manchestru City v rade.

"Bol to dobrý test zvlášť potom, čo sa stalo uplynulý týždeň, ten výkon bol výborný. Teraz máme 87 bodov a zostáva 5 zápasov. Je to preto, lebo sme boli úžasní. Ľudia hovoria, že minulý týždeň bol prepadák, ale je to len o lige. Tím bol dobrý 9 mesiacov. Na začiatku to nebolo reálne. To, čo urobili, zaslúžia si všetok môj rešpekt."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Tattomajster

26
2018-04-16 09:54:35

Je to pravda. Vyhrat PL, je asi najtazsie, nakolko ta liga je velmi vyrovnana a je tam 6-7 tymov ktore ju mozu kazdy rok vyhrat. A City ju tento rok normalne prevalcovali, teraz im dosla štava ako nam ale vyhrali ju uplne bezkonkurencne , tak ako asi aj my vyhrame.

Ale treba odlisovat, ze anglicka liga je najvyrovnanejsia , ale spanielska liga je najlepsia. O tom vypovedaju aj europska liga a LM!!!! To je asi najvacsi ukazovatel ze spanieli su proste najlepsi!!!

JURITO

-6
2018-04-16 11:31:24

6-7? Troska prehnane podľa mna. Okrem Chelsea a city je tam ešte tak United maximálne a potom len náhody typu Leicester raz za 50 rokov. Arsenal Tottenham sú tam tímy ktoré dokazu idtyvcas držať krok aj porážať silne tímy ale nakoniec vždy odpadnú. Veď za posledné roky si okrem Leicester nepamätám iného majstra mimo tejto 3jky.

JURITO

5
2018-04-16 11:41:30

No schválne som si pozrel históriu a naposledy vyhral Arsenal v roku 2004 inak stále United Chelsea a tá náhoda s Leicester

tomasek

21
2018-04-16 11:33:14

s prichodom Guardiolu mi Man. City zosympaticnel :) dovtedy to bolo "nakupujme ved mame peniaze" a teraz uz nakupuju umne a aj hraju velmi pekny futbal :) ... hlavne som rad kvoli tym neprajnikom z minuleho roka, ktori mali velke reci, ze trenovat City to nie je Barca ci Bayern tam uz konkurencieshcopnejsie teami a pod. :) a o rok nato titul 5 kol pred koncom ;) vyborne Pep :))

buggo

1
2018-04-16 17:30:59

Takovy trener nam chybi!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.