Raphinha sa po priateľských zápasoch za brazílsku reprezentáciu vracia do klubu v zlom rozpoložení. Jeho výkony proti Anglicku a Španielsku boli nevýrazné a vo včerajšom zápase na Santiago Bernabéu bol vystriedaný už v polčase.

Optimistické pre krídelníka Barçy je, že mu tréner Canarinhos dôveruje. V oboch zápasoch nastúpil Rafinha v základnej zostave. Teraz, aby Brazílčan nestratil svoju pozíciu v národnom tíme, musí dobrými zápasmi vo farbách Blaugranas dokázať, že si zaslúži byť nielen povolaný na Copa América, ale aj zohrať tam významnú úlohu.

Forma Raphinhu v marcových zápasoch národného tímu je ďaleko od toho, čo by chcel hrať a čo od neho očakáva jeho tréner. Dorival je v brazílskom výbere len krátko, takže krídelník Barçy môže mať ešte veľký kredit. V Londýne, kde Brazílčania odohrali priateľský zápas proti Anglicku, bol Rafinha hráčom, ktorý najčastejšie strácal loptu. Podľa katalánskeho denníka Sport zaznamenal až 15 strát počas 78 minút, ktoré odohral vo Wembley. Predstavil sa na svojom prirodzenom poste, teda na pravom krídle. Napriek tomu bol odrezaný od dobrých prihrávok a ťažko chytal správny zápasový rytmus.

Na Santiago Bernabéu nastúpila Brazília v identickej jedenástke ako pred niekoľkými dňami proti Anglicku. Raphinha tentoraz odohral len 45 minút, čo svedčí o jeho slabom výkone. Canarinhos sa prvý polčas trápili, mali menej loptu v držaní, boli nútení brániť, v mnohých fázach zápasu boli zamknutí na vlastnej polovici a keď sa lopta dostala k Raphinhovi, netušil, čo s ňou robiť.

Problém hráča Barçy z hľadiska jeho postavenia v národnom tíme môže nastať, keď Brazília získa späť prirodzeného útočníka. V súčasnosti sú zranení Richarlison, Pedro a Matheus Cunha. Po návrate jedného z nich do zostavy je pravdepodobné, že Rodrygo, bude presunutý na miesto Raphinhu.

Útočníkovi Barçy neostáva nič iné, len sa sústrediť na zápasy klubu, najmä na dobré výkony v Lige majstrov. Brazílčan si je vedomý, že neposkytol argumenty na to, aby si udržal miesto v zostave, a brazílska reprezentácia má niekoho, kto ho nahradí. Len dobrá hra v klube v závere sezóny mu môže zabezpečiť, že sa nebude musieť obávať o povolanie na Copa América.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.