Zatiaľ čo mužstvo naberá druhý dych a darí sa mu ako v Lige Majstrov, tak aj domácej lige, Športové riaditeľstvo usilovne pracuje na nových zmluvách pre hráčov. Kľúčové bude najmä predĺženie pobytu pre Iniestu a Piquého.

Obom hráčom končí ich terajší kontrakt v júni 2015 a klub už nechce čakať ďalej z dvoch dôvodov:

1. oboch hráčov považuje klub za nevyhnutných pri udržaní súčasného projektu, teda zachovať víťaznú vlnu mužstva,

2. chce zabrániť odchodu hráčov v prípade ponúk z iných klubov.

Dôvody pre optimizmus existujú. S Iniestovým agentom, Ramonom Sostresem klub rokuje niekoľko týždňov a všetko smeruje správnym smerom. Podľa informácií Mundo Deportivo, novú zmluvu podpíše záložník pred nadchádzajúcim El Clásicom, teda 26. októbra. Sandro Rosell potvrdil, že Iniesta sa stane druhým najlepšie plateným hráčom mužstva. Po Messim. Sám Andrés priznal, že jeho snom je ukončiť futbalovú kariéru na Camp Nou.

Ďalším je Piqué

Po skončení rokovaní s Iniestom má športové riaditeľstvo klubu na muške Gerarda Piquého. Stopérovi končí zmluva podobne ako Iniestovi, 30. júna 2015. V poslednom čase sa z Piquého stal naozajstný líder mužstva. Pri neprítomnosti Puyola kvôli dlhodobému zraneniu sa so stopéra stal tichý kapitán tímu ako na trávniku, tak aj v šatni.

Klub si je tohto vývoja vedomý a snaží sa ho prostredníctvom nových zmluvných podmienok odmeniť za jeho prínos mužstvu za posledné roky, počas ktorých do klubovej vitríny pribudli mnohé významné trofeje. Arturo Canales, Piquého agent má s predstavenstvom Barcelony dobré vzťahy čo umožňuje rýchlejšie dosiahnutie vzájomne výhodnej dohody pre obe strany.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.